Относно НБУ....
Модератор: Boromir
И мен ме интересуваше за автоматичното отиване на 2ро класиране обаче искам да се обадя да съм сигурен... ако тея от НБУ вдигнат телефона най-накрая.
Пък за теста - всички се правят на просветени ама 80% от вас не са го решавали и не знаят колко е труден. МНОГО!
Второто - НБУ няма база за сравнение не само като обстановка, но и хората, които учат там, преподаватели (не казвам, че в другите няма добри преподаватели). И повечето ми казват: "Абе в НБУ само тъпанари и надувки..." Ами не е така. Както в НБУ така и в другите уни-та има тъпанари и надувки, само където в НБУ са повече готините хора
И в крайна идва време и за моя въпрос - дали бала пада на 2-ро класиране, 3-то и т.н. понеже моя малко не ми достига
ама мноооого мъничко 
Пък за теста - всички се правят на просветени ама 80% от вас не са го решавали и не знаят колко е труден. МНОГО!
Второто - НБУ няма база за сравнение не само като обстановка, но и хората, които учат там, преподаватели (не казвам, че в другите няма добри преподаватели). И повечето ми казват: "Абе в НБУ само тъпанари и надувки..." Ами не е така. Както в НБУ така и в другите уни-та има тъпанари и надувки, само където в НБУ са повече готините хора
И в крайна идва време и за моя въпрос - дали бала пада на 2-ро класиране, 3-то и т.н. понеже моя малко не ми достига
-
lo_flo
- Драскач
- Курс: втори
Ако става дума за НБУ..,пада и то много !!!GombeTo написа:И мен ме интересуваше за автоматичното отиване на 2ро класиране обаче искам да се обадя да съм сигурен... ако тея от НБУ вдигнат телефона най-накрая.
И в крайна идва време и за моя въпрос - дали бала пада на 2-ро класиране, 3-то и т.н. понеже моя малко не ми достига![]()
ама мноооого мъничко
Който не пие на екс, да не види секс!!!
- la_cazadora
- Драскач
Гадното е, че НБУ нямат форум и трябва да ни подслоняват в други форуми
)) Ами няма нито един човек, който е в НБУ и да се оплаква. Просто нивото е много високо. Дори много се изкефих на това мнение в началото, което малко звучи като реклама, но все пак е МНОГО вярно:
АКо имаш пари не се чуди ами отивай в НБУ
))
Човек, всеки говори, че НБУ не може да се сравнява със СУ, УНСС и т.н., но не е така. Ако искаш да учиш на качесвено място а не в корумпираното СУ - НБУ е мястото. Знаеш, че преподавателите са съвременни хора с усмивка на лицето и респект към студентите. Аз като видях за какви преподаватели става въпрос в УНСС, СУ и др. се хванах за главата...НБУ определено е по-добрият университет. Системата плащаш-получаваш е съвършена. Няма как да бъде направено сравнение между СУ и НБУ в нито един аспект. обучението в НБУ е по-добро, преподавателите са по-мотивирани, акцентира се върху дискусията, а не върху сухото изпяване на материала; базата няма да я коментираме. плазмите, климатиците в залите и коридорите, проекторите във всяка зала, супер яката библиотека, която е достъпна дори от вкъщи, супер модерните PC зали, безжичния нет, безплатното кино, безплатните ксерокси, електронната администрация, която ти спестява часове чакане по опашки, тоалетните, които са по-луксозни от хола ми, постоянните анкети за следене на качеството, в които има всякакви въпроси- от това дали се пързалят плочките в коридора, до това дали те кефи прическата на преподавателя.. - НБУ като цяло се интересува от удоволетвореността на студентите, и прави всичко възможно да я постигне. Ако, например, бравата на вратата на аулата не е удобна, още на следващия ден след като си заявил, ще я сменят. Или пък може да ти се прииска да сложат платна за рисуване в тоалетната, за да можеш да твориш, докато си вършиш работата - няма проблем, платната са там и в момента, сменят ги периодично с нови. Ако счупиш нещо, идва охраната и те пита дали си добре и дали всичко е наред, без изобщо да става дума за пари. Целия персонал на университета се е ухилил до ушите, щото трябва да те обслужи добре и това е така всеки ден. Ако в СУ има един усмихнат човек, това може би да е продавача в някоя книжарница, който дере кожи с цените, които е написал.
АКо имаш пари не се чуди ами отивай в НБУ
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология, Медии и Журналистика
- Обратна връзка:
Въпросът не е в парите. Ако нямаш пари, винаги можеш да се постараеш да намериш някой, който да те спонсорира. Зависи от това колко си мотивиран. А това вече е друга тема. Харесвам НБУ, защото преподавателите му са добре платени и със сигурност имат причина да си вършат добре работата. Не казвам, че не-добре платените не си я вършат, но тези са по-доволни. И са склонни да не се притесняват за глупостите, които измъчват всеки, съответно са по-човешки настроени към учениците си.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire
- la_cazadora
- Драскач
Exactly. Жокера на НБУ е човешкото отношение. Също както в политиката - колкото по-зле заплатен е един политик, толкова по-зле си върши работата, следователно по-голяма е вероятността да бъде корумпиран и т.н. Преподавателите в НБУ са добре заплатени, работното място и атмосферата са на доста високо ниво (студентите също) и това ги мотивира да си вършат работата професионално и перфектно.
- Eneya
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология, Медии и Журналистика
- Обратна връзка:
А добре платените политици не са корумпирани. Каза голяма смешка 
Аз искам фотография. Или египтология. Много ме влече египтологията.
Писах и испанистика, защото ми е интересно нивото на съвременните филологии.
ще видим утре за кое съм се класирала.
Аз искам фотография. Или египтология. Много ме влече египтологията.
Писах и испанистика, защото ми е интересно нивото на съвременните филологии.
ще видим утре за кое съм се класирала.
“I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it.”
Voltaire
Voltaire