Бойни спортове

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

сори баце, такива сме си нии фехтовачите-арогантни( и особено ако следваме право :D)
CaHgokaH
В началото бе словото

Мнение от CaHgokaH »

А за тези спортове айкидо и джудо, които ги има в СУ. Аз не съм тренирал никога бойни спортове, както и физически не съм много много в час, но иначе имам голямо желание :D :D
Можем да започнем от нулата нали? :?:
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Разбира се. Важното е тупаник да има.
Аз бях катерил само черешата на сеуо, ама добре се представих на катеренето.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

CaHgokaH написа:А за тези спортове айкидо и джудо, които ги има в СУ. Аз не съм тренирал никога бойни спортове, както и физически не съм много много в час, но иначе имам голямо желание :D :D
Можем да започнем от нулата нали? :?:
Естествено. Това е целта - физическо възпитание за българската младеж. :D Това е и проблемът на напредналите - че, ако са в изолирана студентска група, трябва да започнат от нулата. :?
Bloody_Rose
В началото бе словото

Мнение от Bloody_Rose »

Чакайте ме и мен най-вероятно при джудото тази година :) И аз ще трябва да почвам от нулата, но пък желание не ми липсва :D

п.с. дано да има и други така начинаещи, за да не получа комплекс за малоценност :roll:
Ако не живееш на ръба, значи заемаш твърде много място ;)

*признавам си, мисълта е заимствана
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Предполагам, че повечето ще бъдат начинаещи. Все пак не всеки бъдещ студент е открил чудото на форума... :lol:
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

аз пък такива джудо айкидо майкидо никога не съм ги възприемал като бойни спортове
Аватар
Sidharta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sidharta »

А кой ги възприемаш за такива ?
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

бокс, кик бокс, май тай, жиожицу, нинджицу, тай бокс, дори и борбата е боен спорт в сравнение с айкидото
Изображение
Изображение
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Мда, айкидото си е повече изкуство и начин на живот, отколкото бойно, което в никакъв случай не го прави неефективно. Жалко, че не успях да тренирам повече. Както и да е, малко си противоречиш, тъй като:

1 - Айкидото и джудото произлизат частично от джуджуцу-то, така че са доста подобни и щом за теб джуджуцу-то е бойно, то и другите две следва да са такива.
2 - Муай тай и тай бокс са едно и също нещо... Тай предполагам знаеш какво е - съкращение на тайландски. А муай на същия език е бокс :wink:
3 - Нинджуцу-то е комплексна дисциплина, а не бойно изкуство. Има 18 дяла, от които далеч не всички са свързани пряко с боя.

Тъй, с този пост нямам намерение да се заяждам, дори напротив. Просто ти явно взимаш атакуващите стилове (разбирай включващи предимно удари) за бойни, а граплинг стиловете за не-толкова бойни, което според мен не е особено правилно, понеже точно снощи гледах как един 15-годишен, който практикува точно граплинг стил, гърчи едно момче на 18 години, като вторият беше определено по-голям като размери.

Така де, всеки е свободен да практикува, каквото му душа иска :)

МИР и бойни изкуства :D
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

Crescent написа: 2 - Муай тай и тай бокс са едно и също нещо...
глупости на търкалета.
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Darksorrow написа:
глупости на търкалета.
Сериозен/на ли си? Я, кажи къде бъркам, че нещо не усещам :wink:
Аватар
Sidharta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sidharta »

Darksorrow написа:
глупости на търкалета.
:lol: :lol: :lol: Айде бе ? И каква е разликата ? Че едното е на тайландски, а другото на английски ?
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

такова бойно изкуство като "тай бокс" не съществува.

това е правилник, който практически представлява утежнен кикбоксьорски такъв, но от който са премахнати огромна част от мръсните пинизи в муай тай, с които, сигурен съм, сте добре запознати и двамата.

най-основното, което отличава тай бокс от муай тай е, че в първия са забранени ударите с лакти, което практически отрязва може би най-опасните техники от този стил.

има и много други неща, разбира се - клинчът е съкратен, забранени са и някои традиционни неща, съпътстващи муай тай мач.

всъщност, едва ли има нужда да ви обяснявам, че истинския, традиционен муай тай, базиран на муай боран, може да се види само по селските некомерсиални турнири в Тайланд.

Муай тай е БОЙНО изкуство. То е родено във война, това е и неговото приложение. Като спорт - резонно страда от ограниченията на различните правилници. Тай боксът е един такъв. Но да се твърди, че той и МТ са идентични е нелепо.

И да ви завиша общата - в Европа най-близко до класическото схващане за муай тай са Холандците - те играят и на най-свободния правилник, общо взето...

Другия път си задръжте иронията.
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Каква ирония? Още в първия пост казах, че не го правя, за да се заяждам :) Нямам намерение да правя селски изпълнения и да се изкарвам пич във форума. Така де, понеже не съм тренирал тай, черпя информация от него само из нета. В нито един от източниците ми не се споменава за разлика между дветe. Ти просто казваш, че тай боксът е спортът с всичките му наложени ограничения, а муай е самото бойно изкуство. Лично аз не виждам толкова голяма разлика, че да ги изкарам тотално различни.
Другото, което искам да кажа е, че далеч не съм толкова вещ в бойните изкуства, колкото ми се иска, тъй че е възможно да допускам фактологически грешки, макар и винаги да проверявам какво говоря пред толкова хора :D
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”