Предварителен изпит по математика
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- явор
- Летописец Виртуоз
http://www.uni-sofia.bg/students+bg/adm ... grafy.htmlRysef написа:Къде я видя таз статистика бе,я дай линк ?!?cloud_9 написа:Виждам, че в сайта е публикувана статистиката на оценките от предварителния по география. Нямаше ли такава и за математиката (и аз да съм я пропуснала) ?
Сега оправих връзката!
По математика нямаше такава, но можехме сами да си напрайм! Сега ще си напраим по история даже по точна
Все пак по математика бяха доста повече канидатите.CoHka написа:Забележете статистиката по география - 29 души межди 5,50 - 6,00. Сега си спомнете резултатите по математика - поне 129 души между 5,50 - 6,00. Това нормално ли е за специалности, в които се кандидатства и с двата предмета??
Яворе, мисля, че и на географията пише колко души имат повече/по-малко от теб,з ащото едно момиче, мисля, беше писала, че има само четири по-високи оценки от нейната.

- CoHka
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Нали това е идеята, да се докаже колко е необмислен новия вариант на изпита по математика. Не може 25% от кандидатсващите с математика да има над 5 (около 1000 души) ,а тези с география, изкарали 5 - да нямат 100 души. Всички специалности, за които се кандидатства с математика и география ще са наблъскани с математици. Нека погледнем принципно на нещата - ами специалностите с математика или история, ами тези с математика или английски???
Отказвам да приема, че има друга алтернатива, освен успеха!
- J`E`K`O
- Да живей словото
- Обратна връзка:
то така излиза че в повечето специалности в които се влиза с математика или исотория/география... ще се напълнят само с математици. И какво излиза - хора залягайте над математиката и заебавахте останалите предмети. Ако продължават така да вървят нещата няма да останат хора да кандидатстват с другите предмети освен с математика. Като говоря с познати, които кандидатстват с история и горките съжеляват че не са се хванали с математика. Трябва да сме честни че с не много четене човек лесно би изкарал около 3-4 по математика, докато по другите предмети зубриш хиляда теми, може 3 теми да не знаеш и като ти се падне една от трите и си аут.