[КСК 2013] Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Re: [КСК 2013] Журналистика
Аз не знаех, че може да платиш редовната и предварителната сесия заедно. Това ме учуди, не друго
Иначе за етноса - нормално това е световен проблем, ясно е, че не бива да се засяга така темата, че да накърнява нечие съзнание. Все пас всички сме хора, и затова така. Поне според мен де...
Иначе за етноса - нормално това е световен проблем, ясно е, че не бива да се засяга така темата, че да накърнява нечие съзнание. Все пас всички сме хора, и затова така. Поне според мен де...
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
НЕ!?Надежден Случай написа:Докато тръпнем в очакване на резултатите,ще ми бъде много интересно да чуя мнението на кандидати или активни студенти по повод забраната за изразяване на "нетърпимост към дадени етноси и расови групи",или както там го водят,в изискванията за изпита.Мислите ли,че това ни ограничава и че в някаква степен нарушава свободата на словото?
The only place success comes before work is in the dictionary
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Мислех,че няма смисъл да си разяснявам въпроса,но май ще се наложи.Не говорим за коментари от типа "тия шибани белчовци/цигани/азиатци/негри ще ги изколя до крак",а за рационален анализ на теми,свързани пряко с културната и етническа принадлежност на определени хора.Проблемите са си проблеми и независимо дали засягат някого трябва да бъдат дискутирани,а в последните години се налага тежка цензура върху всеки опит за протест срещу...определен тип политика,така да го формулирам.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
-
Soulsavers
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Тази ситуация е поредната ,в която забелязваме , че нещата са много по-различни от това,което смятаме , че са.
Според мен не само няма свобода на словото,но и реално погледнато отново са ни сложили в едни рамки , в които ние трябва да се впишем,защото в противен случай изхвърчаш ( си скъсан ) .
Всички знаем , че нещо трябва да се промени , но явно само с желание нищо не се получава,но парадоксът е , че дори когато има хора , които искат да направят нещата по-добри в някакво отношение биват '' натискани'' '' отгоре '' и всичко се връща в изходна позиция .
Според мен не само няма свобода на словото,но и реално погледнато отново са ни сложили в едни рамки , в които ние трябва да се впишем,защото в противен случай изхвърчаш ( си скъсан ) .
Всички знаем , че нещо трябва да се промени , но явно само с желание нищо не се получава,но парадоксът е , че дори когато има хора , които искат да направят нещата по-добри в някакво отношение биват '' натискани'' '' отгоре '' и всичко се връща в изходна позиция .
-
Soulsavers
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не знам дали още я дискутирате тази тема ,но имам позиция и реших да се включа 
- pifiella
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Отпишете ме!
Аз писах за циганите и за тяхната интеграция!Лъжали е,че крадат и живеят на наш гръб?Не, не е,а на проверяващите много здраве.Бях на изпит по журналистика, не по теглене на розови локуми.
Аз писах за циганите и за тяхната интеграция!Лъжали е,че крадат и живеят на наш гръб?Не, не е,а на проверяващите много здраве.Бях на изпит по журналистика, не по теглене на розови локуми.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Винаги има една тънка граница, която е хубаво да се спазва отностно етноси и т.н. Не бива да се прекалява. Все пак не на всеки би му се харесало нашето мнение, ако е против човешките права. Защото преди всичко ние сме хора, (равни един с друг) а след това - цигани, турци и т.н.
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Бтв, избягвай да го правиш това (да слагаш "турци" до "цигани"). Не съм турчин, аз също съм го правил без да искам, обаче после като се замислих как звучи ... Знам че го каза като сравнение за дискриминация/расизъм, обаче, пак звучи гадно ... : )
Още повече, че сега като влезеш в университета ще се запознаеш с доста турци и някой път някакво такова сравнение може да ти се изплъзне от устата.
Още повече, че сега като влезеш в университета ще се запознаеш с доста турци и някой път някакво такова сравнение може да ти се изплъзне от устата.
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Аз просто изредих някакви там, лично аз не съм писала за такива неща.
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: ВО
И аз не съм писала, обаче като се замисли човек значи позволено е да напишеш българите сме еди си какви мрънкащи, недоволни, обвиняващи другите и още хиляди други работи и това е ок, но да кажеш някоя истина за циганите не е прието....
- pifiella
- Пишете, о, братя
Ще видим като излязат резултатите,как се оценяват такива изказвания/писания. Може да съм попаднала на проверяващ тип Сидеров,или на роднините на Цветелин Кънчев(пази Боже)!
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Случайно някой да е запознат с това, какви въпроси ще ни задават на устния изпит?
За някои неща, трябва да се пребориш първо със себе си!
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
Чакай. Има още доста време. Ще можем да гадаем 10тина дни по-рано. ЗА 3 месеца могат да се случат много неща в страната. Но попринцип могат да те питат буквално ВСИЧКО. Имаш 2 въпроса, които са свързани с дадено събитие, с медите, реалити формати и тн. Започваш да говориш и ако сама се заплетеш - се закопаваш. Могат да те питат за зодии, история, география, значение на имена и какво ли още не. Всякакви истории съм чувалаtdg написа:Случайно някой да е запознат с това, какви въпроси ще ни задават на устния изпит?
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Може да имаш хубава оценка всъщност... ако си описала подробно и логично, как да бъдат интегрирани. Заглавието се връзва с подобна идея за теза. С тази разлика, че звучи абсурдно, ако реално човек е чел книгата.pifiella написа:Отпишете ме!
В книгата се описва как дивакът Джон трябва да бъде вкаран в съвременното общество, което е разделено на класи според умствените способности. Няма да спойлвам, какво става после.
Но трябва да стискаш палци, проверяващите да не го приемат като идея за етническо прочистване, дискриминация, расизъм или най-семплото - че просто изразяваш мнение, вместо да правиш анализ на даден проблем. Но констатирането на проблем, без да се даде отговор за решението му - не е опция. Нищо, че много политици я ползват.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Точно тук е тънката линия – дали е етническо почистване и дискриминация, или просто си изразяваш мнението.Kristo написа: Но трябва да стискаш палци, проверяващите да не го приемат като идея за етническо прочистване, дискриминация, расизъм или най-семплото - че просто изразяваш мнение, вместо да правиш анализ на даден проблем. Но констатирането на проблем, без да се даде отговор за решението му - не е опция. Нищо, че много политици я ползват.