Спортове в СУ - 1 курс

Архив от КСК 2011-2012. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено

Какъв спорт желаете?

Аеробика, каланетика
21
11%
Баскетбол
4
2%
Волейбол
12
6%
Джудо
3
2%
Корфбол
0
Няма гласували
Лека атлетика
2
1%
Лечебна гимнастика и йога
12
6%
Плуване
17
9%
Самоотбрана (за жени)
4
2%
Спортно катерене
21
11%
Съвременни танци
20
10%
Тенис на корт
24
12%
Туризъм
10
5%
Фехтовка
15
8%
Фитнес
23
12%
Футбол
12
6%

Общо гласове: 200

although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Re: Спортове в СУ - 1 курс

Мнение от although »

Ами не, не са никак строги треньорите и няма да ти правят проблем за присъствията, но все пак е хубаво да си изпълниш нужните посещения, които мисля, че са десет за един семестър. Колкото до това за оценката и влизането й в успеха, дори и като факултативен предмет, то нищо не мога да ти кажа, защото през всичките ми години в СУ, спортът винаги ми е бил факултатив и никога не съм искал оценка по него. Що се отнася до самата оценка, то не би трябвало да имаш никакви трудности с изкарването на шестица, даже сега като се замисля, през изминалата учебна година не се проведе нито един изпит по плуване (с изключение за хората от една измислена специалност, наречена Физкултура и спорт" или нещо подобно, които имат задължителен изпит по този спорт, заложен в учебната си програма) и на всички, които се бяха записали, им се поставиха отлични оценки. Така че имаш ли желание, спокойно може да идваш, няма да те върнат/върнем! :)
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Сега са пуснали нови спортове бтв -

-фигурно катерене - катерите се, и после ви събират на фигурки от пода
-синхронен тенис - играе се по 2ки, но с 2 топки, ест, различни цветове, за да не си ги бъркате
-художествен футбол - вратарите са с бухалки, нападателите с ленти, а останалите с обръчи
-подводен фитнес - влизате в басейн и правите лицеви на дъното... после коремни, набиранки и т.н. като в космоса е!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Jenny_J
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Jenny_J »

Под съвременни танци се имат предвид спортни или...? И ако някой може да разясни в какво се състои изпитат - изпълнение на някаква хореография напр.?
Аватар
Bibito
Пишете, о, братя

Мнение от Bibito »

Jenny_J написа:Под съвременни танци се имат предвид спортни или...? И ако някой може да разясни в какво се състои изпитат - изпълнение на някаква хореография напр.?
Виж тук - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =5&t=20118 :wink:
Аватар
Miss SeduceR
От дъжд на вятър

Мнение от Miss SeduceR »

Аз мисля да си остана на плуването,че имам голям мерак.Искам допълнително още 2 спорта-тенис (никога не съм играла) и ми се танцува много :cyclopsani:
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Аз за кънките на лед убивам, но пък ми се и танцува. Та е ясно, че ще пиша и двете, само не мога да преценя кое е по-подходящо за първи спорт и кое за втори...
It's never too late
for a twist of
fate.
Jenny_J
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Jenny_J »

Bibito написа:
Jenny_J написа:Под съвременни танци се имат предвид спортни или...? И ако някой може да разясни в какво се състои изпитат - изпълнение на някаква хореография напр.?
Виж тук - http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... =5&t=20118 :wink:

Излиза ми, че темата не съществува...
Аватар
Never
Драскач
Специалност: Международни отношения
Обратна връзка:

Мнение от Never »

Това е, защото я събраха с една друга тема.
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 65&t=18498
It's never too late
for a twist of
fate.
Аватар
GetoMafia
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство

Мнение от GetoMafia »

А фитнес залата каква е? Голяма ли е, има ли си всички необходими уреди, като ходиш можеш ли да си правиш твоя собствена тренировка или те задължават те каквото ти кажат това и колко време трае "един учебен час по фитенес" ?
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

GetoMafia написа:А фитнес залата каква е? Голяма ли е, има ли си всички необходими уреди, като ходиш можеш ли да си правиш твоя собствена тренировка или те задължават те каквото ти кажат това и колко време трае "един учебен час по фитенес" ?
Има достатъчно уреди,и не те задължават да правиш определена от тях тренировка,необходимо е просто да покриеш нормативите на края на годината
Изображение
Аватар
GetoMafia
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство

Мнение от GetoMafia »

Някъде беше писал нормативите: " За момчетата ни е, 24 набирания или 40 кофички,шест повторения скрипец собствена тежест минус 10,шест повторения лежанка собствена тежест,шест повторения клек собствена тежест + 10"

Имам малко неясни неща: "шест повторения скрипец собствена тежест минус 10" - тука какви повторения правиш
"шест повторения клек собствена тежест + 10" - това означава ,че например ако съм 85-90 кила трябва да мога да клякам със 100 кила на гърба ли или само с 10 килограма :bounce: ?

Между другото Айкидо има ли го още ?
Аватар
Bliop
В началото бе словото

Мнение от Bliop »

С футбола как стоят нещата ?
Аватар
Scion of balance
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от Scion of balance »

GetoMafia написа:Някъде беше писал нормативите: " За момчетата ни е, 24 набирания или 40 кофички,шест повторения скрипец собствена тежест минус 10,шест повторения лежанка собствена тежест,шест повторения клек собствена тежест + 10"

Имам малко неясни неща: "шест повторения скрипец собствена тежест минус 10" - тука какви повторения правиш
"шест повторения клек собствена тежест + 10" - това означава ,че например ако съм 85-90 кила трябва да мога да клякам със 100 кила на гърба ли или само с 10 килограма :bounce: ?
какво не разбираш относно повторенията със скрипеца?
относно клека,да,ако си 85-90 трябва да правиш съответно с 95-100
Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

GetoMafia написа:Някъде беше писал нормативите: " За момчетата ни е, 24 набирания или 40 кофички,шест повторения скрипец собствена тежест минус 10,шест повторения лежанка собствена тежест,шест повторения клек собствена тежест + 10"

Между другото Айкидо има ли го още ?

На скрипеца предполагам ... за гръб
Аватар
michelle.supertramp
От дъжд на вятър

Мнение от michelle.supertramp »

Аз съм много добра плувкиня, но не се доверявам на нищо различно от БСФС-то, а искам да спортувам, затова.. как е положението с аеробиката и леката атлетика? Самоотбраната и фехтовката също не звучи зле, но се двоумя дали да избера спорт, от който ще науча нещо ново, или спорт който ще ме поддържа предимно физ. активна, ако ме разбра някой. А бе въпроса ми е.. кой спорт си струва?
Заключено

Обратно към “КСК 2011-2012”