Лакът за нокти не се олющва просто защото е евтин и обикновен. Олющва се, защото всяко уважаващо себе си същество от женски род се къпе. А когато ноктите имат такъв продължителен досег с водата, те попиват. Формата им се променя. После изсъхват. Формата им пак се променя. Нормално е лакът за нокти да отива по дяволите. Да не говорим, че има фактори от порядъка на мазни нокти, неподходящ лакочистител и пр. и пр.
Всичко за маникюра
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Всичко за маникюра
Тоя shellac ще взема да го сложа на моите нокти и после като се олющи на третия ден, ще ида при производителите и ще си завра пръстите под носовете им, да видят "гениалността" на продукта си
Лакът за нокти не се олющва просто защото е евтин и обикновен. Олющва се, защото всяко уважаващо себе си същество от женски род се къпе. А когато ноктите имат такъв продължителен досег с водата, те попиват. Формата им се променя. После изсъхват. Формата им пак се променя. Нормално е лакът за нокти да отива по дяволите. Да не говорим, че има фактори от порядъка на мазни нокти, неподходящ лакочистител и пр. и пр.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
абе аз съм навита да го пробвам, ама не ми се дават 30 лева за цялото това удоволствие...
Иначе, Силве, изчетох доста мнения за тоя лак и жените твърдят, че дори повече от 2 седмици им държи... Надали лъжат
Иначе, Силве, изчетох доста мнения за тоя лак и жените твърдят, че дори повече от 2 седмици им държи... Надали лъжат
Абе Силве, ти си права, но аз познавам жена, която ходи на три седмици на шилак, подържа безупречна хигиена и ноктите й са бетон. Така че има си и хубави страни. И е истина, че професионалния маникюр, също както профеисоналнта прическа издържа повече.
Милена,има разни ваучри за по 10-15лв, което като за първи път да пробваш е яко.
Милена,има разни ваучри за по 10-15лв, което като за първи път да пробваш е яко.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
ааааа, силви..MidwinterSun написа:...
и аз се къпя!..
ама не се лющят на третия ден, а доиздържат седмица...
виж, като мия чинии или пера
иначе върху ноктопластика лакът издържа по две седмици без проблем(което ми напомня, че тия лакове са точно на основата на гел за ноктопластика). Но ноктите и за една седмица израстват достатъчно, че да ти се прииска да си ги лакираш пак
la douleur exquise
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Професионална прическа на моята коса издържа 3 до 4 часа. Аз си знам, че съм изрод
и разбирам, че жените се кефят да имат безупречен маникюр за по половин месец, но мога да се хвана на бас, че на техните нокти обикновен лак издържа в пъти по-дълго, отколкото на моите. Също така мога да се хвана на бас, че не съм единствената на тоя свят с капризни нокти.
Затова ще повторя. Не опира толкова до лака, колкото до ноктите.
Затова ще повторя. Не опира толкова до лака, колкото до ноктите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Да бе ясно, ама това е измислено баш за капризни нокти. Те и моите са изродски, ама пак. Така че пробвай поне, за да можеш да плюеш с чисто сърце.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Аз лично не се кефя на идеята да стоя 2 седмици с един и същи лак, най-малкото, защото трябва да го съобразявам с дрехите си. 2-3 дни - примирявам се, ама 14?! Особено ако лепнеш такова хубаво червено като на клипа можеш да се ограничиш в точно една цветова гама. И си мисля, че е супер вредно цялото това нещо.
Обаче пък изглежда супер яко. Ноктите изглеждат съвършени, абсолютно съвършени. Аз съм маниачка на тема съвършено изглеждащи хора и това ми се струва влудяващо готино - ноктите ми да нямат дори повод за минизабележчица и то в продължение на повече от 3 дни.
Обаче четох, че е супер скъпо - поне на мен би ми било скъпо да ходя 2 пъти в месеца на маникюр за 30 лева, а 5 лева струвало махането на лака. 70 значи месечно за това удоволствие - аз я дам 10 на два-три месеца, я не.
По-добре е от ноктопластика със сигурност - аз хич не харесвам, но дали не ти прави ноктите на нищо? Особено това махащото фолио, за да ти премахне лака така кой знае отстрани с кожата на пръстите ти какво прави - сигурно я гори колкото си иска.
Обаче пък изглежда супер яко. Ноктите изглеждат съвършени, абсолютно съвършени. Аз съм маниачка на тема съвършено изглеждащи хора и това ми се струва влудяващо готино - ноктите ми да нямат дори повод за минизабележчица и то в продължение на повече от 3 дни.
Обаче четох, че е супер скъпо - поне на мен би ми било скъпо да ходя 2 пъти в месеца на маникюр за 30 лева, а 5 лева струвало махането на лака. 70 значи месечно за това удоволствие - аз я дам 10 на два-три месеца, я не.
По-добре е от ноктопластика със сигурност - аз хич не харесвам, но дали не ти прави ноктите на нищо? Особено това махащото фолио, за да ти премахне лака така кой знае отстрани с кожата на пръстите ти какво прави - сигурно я гори колкото си иска.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мен ме кефи идеята за тези лакове. Работата е там, че някак си не ща да се пека в УВ лампа >.< А и не ми се дават кинти честно казано. Макар че наистина има разни оферти, които изпадат от някъде и може би няма да е лошо да се пробва някой път. Иначе става доста модерно цялото това нещо. Лак, който да е бетон 2 седмици си е истински кеф ^^
А дали и колко е вредно - не знам. Нямам и идея по какъв начин точно се сваля лака. Честно казано обаче се съмнявам, да е по-вредно от ноктопластиката. А ноктопластиката, ако е направена както трябва и ако се свали след това както трябва не би трябвало да увреди нокътя
Не е чак такова зло. Ама си е химия, няма начин : /
п.п. Ето нещо новичко --->

А дали и колко е вредно - не знам. Нямам и идея по какъв начин точно се сваля лака. Честно казано обаче се съмнявам, да е по-вредно от ноктопластиката. А ноктопластиката, ако е направена както трябва и ако се свали след това както трябва не би трябвало да увреди нокътя
п.п. Ето нещо новичко --->

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Благославям деня, в който си свалих ноктопластиката. В началото бях влюбена в безупречно изглеждащите си ръце, но не е истина какво причиних на ноктите си. Отне ми няколко месеца, за да ги възстановя. Предпочитам сегашните си несъвършени (но все пак здрави) мои нокти.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми по принцип за средно 3 месеца ти израстват ноктите, така че колкото и да си ги съсипала, за 3-4 месеца горе-долу ще се оправят.
Аз все се каня за ноктопластика и все не стигам до там...
Boromir мога и Покемончета, мога и други неща :Р Има една манга мацка на предната страница :Р
Ще измислим нещичко като за тебе!

Boromir мога и Покемончета, мога и други неща :Р Има една манга мацка на предната страница :Р
Ще измислим нещичко като за тебе!

- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
Недей, наистина. Имаш си хубави нокти. Аз си направих ноктопластиката, защото исках най-сетне да имам екстремно дълги нокти, а моите са чупливи и никога не успяваха да пораснат до желаната дължина. След като я махнах, известно време ноктите ми се огъваха като люспи. 3-4 месеца по-късно наистина се оправиха, но с доста грижи и клепане с какви ли не заздравители.Pisobella написа:Еми по принцип за средно 3 месеца ти израстват ноктите, така че колкото и да си ги съсипала, за 3-4 месеца горе-долу ще се оправят.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами бях за една седмица там с акрил. Ама зле го направих и го махнах.
Иначе тия заздравители за да действат честно казано ще ти издам една тайна - трябва да се клепаш месеци, редовно всеки ден да нанасяш нов слой. Махаш стария, слагаш новия. От един месец нищо няма да стане.
Иначе имам мерак да си направя ноктопластика заради всичките красоти, които може да се направят.
Просто нямам време.... Абе някой ден ще си направя да ми мине мерака xD
Иначе тия заздравители за да действат честно казано ще ти издам една тайна - трябва да се клепаш месеци, редовно всеки ден да нанасяш нов слой. Махаш стария, слагаш новия. От един месец нищо няма да стане.
Иначе имам мерак да си направя ноктопластика заради всичките красоти, които може да се направят.

три месеца в тая тема нищо..
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 5092_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 5092_n.jpg
la douleur exquise