Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
rkk
Драскач

Re: 14.01 - Граждански протест срещу политическата арогантност

Мнение от rkk »

Мислите ли, че можем да внесем исканията на всички... Не искате анархия нали? За това бяха срещите между различните социални групи, за да се изчистят исканията и да се оформи тоя списък.
Камелия
В началото бе словото

Мнение от Камелия »

Ще си повторя въпроса, тъй като първия път не отговори. Откъде ти дойдоха в детското съзнание тези 880 млн. (дори не знам какво са - лева, евро)? От "бай" Никола - съседа ли ги чу, откъде ги измисли?
Много интересно ми стана, кажи наистина, сам ли го измисли или някой те е излъгал?

"Национално движение „Социална солидарност”, което трета година организира пенсионерските протести всеки четвъртък на площад „Свети Александър Невски”, призова привържениците си – да се въздържат от участие в протеста на 14 януари. Те ще протестират традиционно в четвъртък от 11 часа на площад „Св. Александър Невски”.
От движението посочват, че са били едни от основните организатори на протеста за 14 януари, но впоследствие били информирани от студентите, че не могат да участват на днешната среща на инициативната група. Срещу тяхното присъствие се обявила студентската федерация на БСП. „Това е безпрецедентен опит за елиминиране на най-масовата и най-активната организация на пенсионерските протести. Възмутителното е, че този акт е дело на младежките структури на БСП, внедрени в студентското движение”, заявиха от Национално движение „Социална солидарност” в декларация, изпратена до електронните медии, и подписана от Трайчо Стойков и Сашо Радев."

Вижте се само на какво заприличахте... "Трайчко Стойков и Сашо Радев" :-D :-D
Камелия
В началото бе словото

Мнение от Камелия »

Из дискусионния форум на дангалаците:

"
Тъй като има голяма вероятност протестът да се превърне в национален, е важно и исканията да бъдат съответни.

Те трябва наистина да са важни:

Точка 1 от исканията трябва да е:

1. Промяна в избирателната система и приемане на ДОИП (Допълнително ограничаване на избирателни права) по максимална възраст (55-60 г.) и минимално образование (завършен 3-6 клас).

Всичко друго са подробности.

Всички с плакати

ИСКАМЕ
ДОИП

Fight the real enemy!
Да се преборим с истинския враг!"

Обърнете внимание на първото изречение. Прочетете го няколко пъти на глас и ви гарантирам,че ще се смеете на глас :-D
А "ДОИП" (Допълнително ограничаване на избирателни права).... Ох, "ДОИП"... Оправихте ми седмицата с това ДОИП, дангалаци, всеки ден ще си го гледам във форума, когато ми е криво, обещавам ви. Ето, започна да се вижда нещо положително от "протеста" - хората се смеят, значи са щастливи. Повече протести и повече битки с истинския враг тогава! :-D

"В декларацията си протестиращите са категорични, че няма да са повече роби на управляващите, защото управляващите са техни служители. Част от исканията до 40-то Народно събрание обяви студентът Борислав Сандов: до края на месеца да бъдат раздадени директните плащания за площ, полагащи се за 2008 година, на всички земеделски производители, да бъде намален от 4 на 1 месеца срокът за изплащане при одобрен и изпълнен проект по програмата за развитие на селските региони, да има възможност за участие в браншовите организации и в управлението на Държавен фонд „Земеделие”, да бъде засилен контролът и да бъдат въведени квоти и мита при внасяне на земеделски продукти от страни извън Европейския съюз. "

Дангалаците го избиват вече на раздвоение на личността - ту са студенти, ту са млекопроизводители, в случая този чете някакви искания на земеделци и се бори за Държавен фонд "Земедели" и за селските райони???

"Студентски" протест, започнат след убийството на студент, стигна до там, че "лидерите" на студентите започнаха да четат декларации "да бъде засилен контролър и да бъдат въведени квоти и мита на земеделски продукти" ?????????

Аз като казвам, че като не знаеш какво правиш, по-добре не го прави, кой да ме слуша...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Последното не трябва ли да се отнася за всички :roll:
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Бетон и Prudence, изтрих безсмисления ви спам. Ако имате да казвате нещо по темата - казвайте. Ако не, не пълнете форума с глупости. Покани за излизане по заведения преспокойно може да стане чрез лични съобщения.

Сливам, за пореден път, постовете на Камелия.

Don Horhe
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Камелия написа:Ще си повторя въпроса, тъй като първия път не отговори. Откъде ти дойдоха в детското съзнание тези 880 млн. (дори не знам какво са - лева, евро)? От "бай" Никола - съседа ли ги чу, откъде ги измисли?
Много интересно ми стана, кажи наистина, сам ли го измисли или някой те е излъгал?
Г-жо или г-це аз Ви го написах, това, че вие не сте си направили труда да го прочетете (преди декларацията, ако не греша съм го написал) си е лично Ваш проблем :wink:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Протестът е закъснял, обаче не виждам причина, да не бъде подкрепен, тъй като е нужен на страната.
Knights of the Cross
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Колеги,

на среща между представителите на различните групи, които утре ще протестират, всички категорично заявиха, че от страна на тези групи и организации няма да се стигне до никакви ексцесии и проблеми с полицията. Организациите, които излизат с конкретни искания, не смятат че трябва със сила да се постигат нашите цели, и с това са съгласни всички хора, които членуват в тези организации. Отиваме на протеста мирно, а исканията са справедливи. Насилие не е необходимо. Оставете вкъщи сопите, доматите и яйцата. Ако искате да трошите, правете го другаде. Нека заради комплекси, алкохол или дрога да не пострадат излишно хора.

Категорично се разграничаваме и сме против всякакви провокации, включително от страна на хора, дошли на протеста. Ще смятаме, че те са взели това решение от свое име и ще си понесат лично отговорността.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Като четох един горните постове, където се някой беше писал за недоволство на улицата, в съзнанието ми веднага изникна едно изказване на фен Миньор Перник преди миналогодишния мач с левски. Та той каза нещо от сорт:

"Ще напуснем високо платените си работи, за да се отдадем на чист уличен тероризъм" :lol: :compress:
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

ники написа:Като четох един горните постове, където се някой беше писал за недоволство на улицата, в съзнанието ми веднага изникна едно изказване на фен Миньор Перник преди миналогодишния мач с левски. Та той каза нещо от сорт:

"Ще напуснем високо платените си работи, за да се отдадем на чист уличен тероризъм" :lol: :compress:

Кои са тия високоплатени работи - учители, лекари, пенсионерите ли получават нормални пенсии, кой.... Ами един шеф на фирма - немец - е пуснал в тридневен отпуск цялата си фирма, за да може да участва на протеста, други чужденци = шефове също подкрепят, защото знаят какво значи гражданска позиция, за разлика от някои хора във форума и по други места, а в една фирма директно работниците се събират на площада и се брои като работен ден :wink:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

rkk написа:
ники написа:Като четох един горните постове, където се някой беше писал за недоволство на улицата, в съзнанието ми веднага изникна едно изказване на фен Миньор Перник преди миналогодишния мач с левски. Та той каза нещо от сорт:

Кои са тия високоплатени работи - учители, лекари, пенсионерите ли получават нормални пенсии, кой.... Ами един шеф на фирма - немец - е пуснал в тридневен отпуск цялата си фирма, за да може да участва на протеста, други чужденци = шефове също подкрепят, защото знаят какво значи гражданска позиция, за разлика от някои хора във форума и по други места, а в една фирма директно работниците се събират на площада и се брои като работен ден :wink:
Аз това изказване го дадох просто, защото ми дойде аналогията. Ти явно не разбра смисъла му, но за това се иска все пак и познаване на конфликта между левски и миньор и природата на перничани.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

НПСС (Национално представителство на студентските съвети) нарича организаторите на студентските протести "псевдостудентски лидери" и ги обвиняват в насаждане на недоволство сред студентите и за това, че използват убийството на Стоян Балтов за политически цели.

Информация: БНР
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

неска исках да си поговоря с някой от отговорните лица от СС на СУ по повод това, че са си нарушили устава с взимането на политическа позиция, обаче те са се покрили някъде :roll:
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Охо, здравейте за днес.
Имам да изпраскам една курсова работа, довършвам я, Камелия е дошла, станало е интересно, до края на следобеда се надявам да има раздвижване в темата, че към 6 като влезна да ми е гот :)
Засега наистина няма какво ново да кажа по темата, вечерта може да ми дойдат мисли :lol: :lol: :lol: :lol:

Ами като нямаш какво да кажеш, не казвай. Или не, важното е да се спами. Don Horhe
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Не ми харесва това, че говорят от името на всички студентски съвети, не съм забелязала във Факултетния студентски съвет на ФЖМК на СУ да има хора против протеста, дори някои от нас ще участват. На миналия протест видях двама колеги от ФСС-то, сега сигурно отново ще видя. Освен това, ФСС на ФЖМК е организатор на дискусията за бъдещето на студентски град на 15-ти януари в Ректората - не сме безучастни към проблемите.
Публикувай отговор

Обратно към “България”