КСК- История 2010/ 2011
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- _Stella_
- Паисий
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: КСК- История 2010/ 2011
Нямам търпение вече да полея, каквито и да са резултатите
Напрежението растеее
La libertà è il diritto dell'anima di respirare.
Международни отношения, I курс
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
polina petrova написа:Започвайте да залагате какво ще се падне в неделя на БЕЛ
моето мнение е: тема - Славейков ; есе -Ботев и Далчев
какво пък ще им сравняваш на Ботев и Далчев
Иначе и аз залагам на Славейков
Според мен темата ще е върху Славейков или Яворовpolina petrova написа:Започвайте да залагате какво ще се падне в неделя на БЕЛ
моето мнение е: тема - Славейков ; есе -Ботев и Далчев
- Elizabeth_
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Бих казала, че сега ми е определено по - нервно, отколкото преди изпита, макар и да не сбъдна съня ми
Поне се падна това, което последно си преговорих.. Крум.. каква случайност
Незнам за вас, обаче на самия изпит като седнахме не усещах нищо, както и преди да влезна
Все едно съм в училище и се радвам, че не се стресирах. Едно момиче до мен му се бяха насълзили очите.. направо ме учуди.. и си викам, че нещо не ми е наред, ама " Разни хора, разни идеали" ...Иначе написах 11 страници, макар че пиша сбито и въпреки това съм допуснала една грешна дата за славянските вълнения на северозапад вместо 818 съм написала 828... и съм пропуснала клаузи на договора от 815.. може да имам още няколко подобни грешки... странното беше, докато писах, че се сещам за нещо, което трябва да напиша примерно след няколко абзаца и докато стигна забравя.. след това се сещам пък за нещо отминало и пак за нещо следващо, но по средата на темата спрях и дори си записах в плана някакво много дребни подробности , а как съм се сетила за тях и сега незнам 
-
Angel_N
- Форумно зомби
Средновековната тема беше хубава за мен, обаче нямах никакво време - аз тези 4 владетели ги учих на 2 теми, от които 1 тема ми трябва да я напиша в рамките на 4 часа-нормално време за изпита. Сещате се какво ни се случи на тези от нас, които сме ги учили не на 1 тема, както се паднаха, а на 2 или повече. Не ми стигна времето дори да си проверя работата; дори страниците не си номерирах.
И все пак напрежението наистина е доста голямо, вече 2 дни тръпна да видя резултатите. За българския съм малко по-резервиран... Славейков казвате? Дано, ама да е на цитати, ако може - в комбинация с Дебелянов, например. Далчев - най-гаден, поне за мен. Не знам за вас, но аз съм се ориентирал повече към цитатите, защото за една тема трябва да си напълно изряден по отношение на познания по текста - ако напишеш едно в темата, почти сто процента то е свързано с още 2-3 други неща и ако не ги напишеш оценката ти пада. На цитатите - имаш текст, имаш 2 произведения. Ограничаваш се в тях, без да се луташ из спомените за други творби. Ако знаеш двата текста - идеално. Ако знаеш общите харектеристики на писането на авторите - пак добре, защото дори да не си спомняш конкретно единия от текстовете, то цитатът със сигурност е от ключовите емблематични цитати от творчеството на въпросния автор - с две думи казано, пак можеш да успееш.
И все пак напрежението наистина е доста голямо, вече 2 дни тръпна да видя резултатите. За българския съм малко по-резервиран... Славейков казвате? Дано, ама да е на цитати, ако може - в комбинация с Дебелянов, например. Далчев - най-гаден, поне за мен. Не знам за вас, но аз съм се ориентирал повече към цитатите, защото за една тема трябва да си напълно изряден по отношение на познания по текста - ако напишеш едно в темата, почти сто процента то е свързано с още 2-3 други неща и ако не ги напишеш оценката ти пада. На цитатите - имаш текст, имаш 2 произведения. Ограничаваш се в тях, без да се луташ из спомените за други творби. Ако знаеш двата текста - идеално. Ако знаеш общите харектеристики на писането на авторите - пак добре, защото дори да не си спомняш конкретно единия от текстовете, то цитатът със сигурност е от ключовите емблематични цитати от творчеството на въпросния автор - с две думи казано, пак можеш да успееш.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Обратна връзка:
Еми започвай от сега, пък като излязат резултатите вече ще си набрала скорост..._Stella_ написа:Нямам търпение вече да полея, каквито и да са резултатитеНапрежението растеее
![]()
- _sonrisa_
- Флъдзила
Angel_N - съвсем не се ограничаваш при цитатите само в двете творби - пак си разглеждаш цялото творчество на авторите, кактои литературните течения и общите/различните мотиви 
- _Stella_
- Паисий
Хаха, същатаElizabeth_ написа:Бих казала, че сега ми е определено по - нервно, отколкото преди изпита, макар и да не сбъдна съня миПоне се падна това, което последно си преговорих.. Крум.. каква случайност
Незнам за вас, обаче на самия изпит като седнахме не усещах нищо, както и преди да влезна
Все едно съм в училище и се радвам, че не се стресирах. Едно момиче до мен му се бяха насълзили очите.. направо ме учуди.. и си викам, че нещо не ми е наред, ама " Разни хора, разни идеали" ...Иначе написах 11 страници, макар че пиша сбито и въпреки това съм допуснала една грешна дата за славянските вълнения на северозапад вместо 818 съм написала 828... и съм пропуснала клаузи на договора от 815.. може да имам още няколко подобни грешки... странното беше, докато писах, че се сещам за нещо, което трябва да напиша примерно след няколко абзаца и докато стигна забравя.. след това се сещам пък за нещо отминало и пак за нещо следващо, но по средата на темата спрях и дори си записах в плана някакво много дребни подробности , а как съм се сетила за тях и сега незнам
Deschain, започвам.
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз плана си го правих в движение, първо само за Крум, после като минах Крум нахвърлих за Омуртаг няколко точки набързо. Ама гледах да не ми отнеме повече от 5 минутки.
_Stella_, заповядай. Мили хора сме тук, добри, гостоприемни. И бира имаме, и цаца имаме, дори и картофи имаме - какво повече му трябва на човек!
_Stella_, заповядай. Мили хора сме тук, добри, гостоприемни. И бира имаме, и цаца имаме, дори и картофи имаме - какво повече му трябва на човек!
- _Stella_
- Паисий
Е аз съм тук винаги.Deschain написа:Аз плана си го правих в движение, първо само за Крум, после като минах Крум нахвърлих за Омуртаг няколко точки набързо. Ама гледах да не ми отнеме повече от 5 минутки.
П.с:Аз за плана отделих поне 20 мин и се съсредоточих доста, за да не изпускам абзаците...
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз принципно като пиша теми и имам навика постоянно да се сещам за някакви пропуснати неща, но за щастие точно на изпита не се случи така и мисля че всичко си написах без добавки. Иначе без план не може да.
Ха, да не си от Пловдив?
Ха, да не си от Пловдив?
-
Павел Николов
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте!Пределно ми е ясно колко субективно е оценяването на темите по история и литература,но все пак искам да попитам доре-голу каква оценка би трябвало да имам при положение,че съм написал около 25 страници(около 17 реда на страница),а фактологичните ми грешки се свеждат до това,че вместо ''съвета на великите боили'' съм писал ''съвета на великите боляри'',че съм написал,че хан Крум достига стените на Константинопол на 17 август вместо 17 юли 813 г. и че забравих да напиша за промените във войската(вече не се изгражда на племенен принцип и съществува редовна войска и опълчение) и за това,че след победата на хан Пресиян над византийците през 837 се прекъсва сухопътната връзка между Солун и Константинопол.
Последно промяна от Павел Николов на 22 Апр 2010, 22:28, променено общо 1 път.
- _Stella_
- Паисий
От всичко това, което изброи най-важно е за войската според мен. Това последното дори за пръв път го чувам.Павел Николов написа:Здравейте!Пределно ми е ясно колко субективно е оценяването на темите по история и литература,но все пак искам да попитам доре-голу каква оценка би трябвало да имам при положение,че съм написал около 25 страници(около 17 реда на страница),а фактологичните ми грешки се свеждат до това,че вместо ''съвета на великите боили'' съм писал ''съвета на великите боляри'',че съм написал,че хан Крум достига стените на Константинопол на 17 юли вместо 17 август 813 г. и че забравих да напиша за промените във войската(вече не се изгражда на племенен принцип и съществува редовна войска и опълчение) и за това,че след победата на хан Пресиян над византийците през 837 се прекъсва сухопътната връзка между Солун и Константинопол.
- happyswift
- Флъдзила
Първото, сефте го чувам и аз.Второто (войската) не е кой знае колко съществено, третото (сухопътното) е грешно
- Deschain
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Реформата в Армията е важна и е цял елемент мисля, там доста ще ти вземат!
И аз не писах за прекъсването на сухопътната връзка, но не е фатално, не мисля че ще вземат точки за това.
Мисля че и великите боляри можеш да кажеш, едвали ще направят проблем за това.
А хан Крум стига стените на Константинопол точно на 17.VII.813 година, така че това ти е вярно!
И аз не писах за прекъсването на сухопътната връзка, но не е фатално, не мисля че ще вземат точки за това.
Мисля че и великите боляри можеш да кажеш, едвали ще направят проблем за това.
А хан Крум стига стените на Константинопол точно на 17.VII.813 година, така че това ти е вярно!