СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Дипломата се задържа в университета при записване в определена специалност (тоест вече като си приет и се записваш да следваш). Няма начин да се следва едновременно в два ВУЗа, независимо дали са в България или в чужбина.
-
Cvurko
- В началото бе словото
- Специалност: pravo
- Курс: първи
Задържат оригинала според цитирания от мен чл. в правилника. Обадих се, за да попитам и ми казаха същото. Като цяло не съм голям фен на СУ или по-точно на вида и състоянието на университета в днешни дни. Малоумщини и корупция. Както и да е... ще се опитам да се справя с този казус.
-
Cvurko
- В началото бе словото
Винаги има начин. Особено след като имам приятел, който сега завършва СУ (редовно) право, а успоредно е отново редовно в чужбина и завърши 3-тата си година. Има начин да се направи всичко, приятелю, не се притеснявай.macharok написа:Дипломата се задържа в университета при записване в определена специалност (тоест вече като си приет и се записваш да следваш). Няма начин да се следва едновременно в два ВУЗа, независимо дали са в България или в чужбина.
Ами щом като има начин, питай приятелите си, които са го направили, не питай нас.
-
Cvurko
- В началото бе словото
Това, че ти не откриваш начин не означава, че други във форума също не могат да ми помогнат. Не съм питал конкретно теб, а питам хора, които могат наистина да помогнат.
Благодаря ти
Приятеля ми не искам сега да го безпокоя, защото учи за изпити 
- Mondscreen
- Паисий
Тук не си прав.macharok написа:Дипломата се задържа в университета при записване в определена специалност (тоест вече като си приет и се записваш да следваш). Няма начин да се следва едновременно в два ВУЗа, независимо дали са в България или в чужбина.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Mondscreen
- Паисий
Аз съм подавал документи без оригинала на дипломата. Копието беше с печат "Вярно с оригинала" от училище и подпис на директора. Не знам обаче дали не съм попаднал на добрата леличка.desiinkaa написа:Здравейте! Рових дълго, но никъде нищо не намерих по моя проблем. Завърших миналата година, но така се получи, че не можех да кандидатствам миналата година и за това кандидатствам тази, но има един малък проблем, покрай едни премествания си изгубх дипломата, отидох до училището, което завърших, за да ми издадат нова, но от там ми казаха, че това ще стане около 10 юли, а за подаване на документи за класиранията крайният срок е 6 юли. Аз копието го имам, даже е и заверено... Та въпроса ми е дали ще ми позволят да подам документите за класиране, при тази ситуация???
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Зависи дали в другия университет искат да ти задържат дипломата. На практика и в България можеш да учиш в два университета - в един държавен и в един частен(частните ти искат дипломата за сверяване само при приемане). Така че най-вероятно и в чужбина върви този номер.
А освен това в чужбина подаваш преведената и легализирана диплома - не самия оригинал.
А освен това в чужбина подаваш преведената и легализирана диплома - не самия оригинал.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
-
Cvurko
- В началото бе словото
Знам, но искат да я видят като отида. Говорих с една дама от СУ, която каза, че могат да ми я върнат за 2-3 дни, но ако закъснея и я върна по-късно ме отписват, което е скандално. Но какво да се прави.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Кое е скандално? Все пак ако ти трябва дипломата, имаш възможност да я вземеш, макар и само за два дни.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
-
Cvurko
- В началото бе словото
Скандалното е, че за два дни не мога да я занеса и да я върна до Франция. Другото скандално е, че е безсмислено дипломата ми да седи там. А до колко е скандален университетът (вкл. прием, изпити, проверяващи, квестори и пр.) е друга тема, за която нямам желание да губя време и думи.
Сега си подреждам желанията и си пиша спецалността - редовна форма и на 2-ро желание пиша същата специалност обаче задочна форма.И се питам дали да не пиша само редовната форма.Все си мисля,че ще ме бутнат при задочниците,че ще им е най-лесно да си запълнят бройките :Д
Предварително благодаря на тези,които ще дадат мнение по този странен въпрос :д
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Не те решават къде да те бутнат, а всичко зависи от твоя състезателен бал.runare написа:Сега си подреждам желанията и си пиша спецалността - редовна форма и на 2-ро желание пиша същата специалност обаче задочна форма.И се питам дали да не пиша само редовната форма.Все си мисля,че ще ме бутнат при задочниците,че ще им е най-лесно да си запълнят бройките :Д
Защо изобщо кандидатстваш в СУ?Cvurko написа:Скандалното е, че за два дни не мога да я занеса и да я върна до Франция. Другото скандално е, че е безсмислено дипломата ми да седи там. А до колко е скандален университетът (вкл. прием, изпити, проверяващи, квестори и пр.) е друга тема, за която нямам желание да губя време и думи.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- Feuer-frei
- В началото бе словото
- Специалност: психология
- Адрес в галерията на СУ: http://media.beta.photobucket.com/user/ ... zps50eb4ff
Аз имах същия въпрос, но ми обясниха, че след като сме ходили на изпити, то вече по някакъв начин сме в системата и не е нужно да пишем на какво сме се явили и каква ни е оценката. Предполагам, че автоматично се образува балът според специалностите с входящия ти номер (от изпитите), ЕГН-то и каквито други оценки ти трябват от дипломата. Пък и щом никъде не ти е излязло да попълваш подобна информация, няма страшно - те си знаятVenislava написа:Днес се регистрирах онлайн, но не видях никъде нищо свързано с конкурсните изпити, които съм полагала. Не кандидатствам с матура. И нещо не разбирам, как ще се разбере на какво съм се явявала и какви оценки имам?
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
Добре,аз никъде не видях да се маркира,че ще платя таксата за класиране в Ректората.