КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Anichkaa
Танцуващия с клавиатури

Re: КСК 2009 - История

Мнение от Anichkaa »

RA[sgB] написа:аз съм писал по 1 стр за Петър Делян и по 1 за Георги Войтех...и затова ме е яд,че не трябваше май толкова
Аз мога дума по дума да ти го разкажа,но тема за него нямам.Ще се задоволя само с анализи от учебници и помагала,че имам бая теми да уча.
Аватар
danito_abv
В началото бе словото

Мнение от danito_abv »

искам да питам тези които ще ходят на матура по история учите ли нещо друго освен темите по които се готвите за Софйиски
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Anichkaa написа:
RA[sgB] написа:аз съм писал по 1 стр за Петър Делян и по 1 за Георги Войтех...и затова ме е яд,че не трябваше май толкова
Аз мога дума по дума да ти го разкажа,но тема за него нямам.Ще се задоволя само с анализи от учебници и помагала,че имам бая теми да уча.
Прецаках се аз ,ама c`est la vie! :D
Аватар
Anichkaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Anichkaa »

За матурата ще наблегна и на световната история от 20-ти век-знам,че в конспекта се включат двете Световни войни.Можеш да видиш всичко,което влиза, в страницата на Министерството на образованието,където са качени матурите от миналата година ;)
Последно промяна от Anichkaa на 03 Май 2009, 23:17, променено общо 1 път.
RA[sgB]
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Аз няма да ходя на матура по история,но мерси все пак :D Успех на тези,които ще ходят!
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

RA[sgB] написа:
Anichkaa написа:

Не мисли, че си се прецакал, по-скоро всичко е шанс. Аз ходих на курса по история и по отношение на това какво трябва да има в една тема и колко- разбирай, че всеки един от преподавателите имаше коренно различно становище.
Ако попаднеш на определен проверяващ- мисля, че могат да ти го счетат като плюс даже.
Ако попаднеш на друг- е той и по половин страница да беше писал, вместо по цяла, пак щеше да ти го счета за излишно.

Не се шашкайте толкова много. Писахме каквото писахме, сега всичко е в ръцете на всевишните проверяващи.
Дано само слънце огрява сърцата им, да ядат шоколад и да са доволни от живота поне 2 седмици. Аз за това се моля. :lol:
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Аз ще ходя на матура по история. Освен темите, които имам, използвам една книжка с тестове, в която има абсолютно всичко - термините са изкарани отзад, има сума ти упражнения от световна и българска история, въпроси за анализ и т.н.
Така и така кандидатствам с история, не виждам смисъл да се товаря с още един предмет. :D
Пък и току-виж изкарам повече отколкото ми е общият бал по история. :)
O|OeHukc
Легендарен флуудър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от O|OeHukc »

Матурата си е, както се казва нож с две остриета. Миналата година на септемрвийската матура темата бе "Църковни борби". Като се има предвид, че влизат и теми от чуждата история, доста рисковано е. Но ако имаш нисък бал, давай.

Сега не знам дали ще е така, но миналата година на втория предмет, историята при мен, всеки преписваше. Мен ме хвана яд, че не си носех нещо и аз да препиша, че тази тема за църквите не я бях учил, е взех си от тях учебници и аз да препиша малко по темата(признавам си, разпнете ме :lol: ).
Носете си в чантите учебници, теми и тн. Носете си ги!
lacuna_coil
Писаружяк

Мнение от lacuna_coil »

Ааааааааааааааааааааааааа, църковни борбииииииииииииииии. :shock:
Аз исках на тази матура да се паднат, ама ... нямам късмет.
Ако може на редовния да се паднат, ще съм много щастлива. :)
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Amberglow написа:
RA[sgB] написа:
Anichkaa написа:

Не мисли, че си се прецакал, по-скоро всичко е шанс. Аз ходих на курса по история и по отношение на това какво трябва да има в една тема и колко- разбирай, че всеки един от преподавателите имаше коренно различно становище.
Ако попаднеш на определен проверяващ- мисля, че могат да ти го счетат като плюс даже.
Ако попаднеш на друг- е той и по половин страница да беше писал, вместо по цяла, пак щеше да ти го счета за излишно.

Не се шашкайте толкова много. Писахме каквото писахме, сега всичко е в ръцете на всевишните проверяващи.
Дано само слънце огрява сърцата им, да ядат шоколад и да са доволни от живота поне 2 седмици. Аз за това се моля. :lol:
Никакъв бонус не е това, а просто излишно писане.Добре е увода да споменава тия събития, ма увода да е подробен като изложение на тема и да е няколко страници - считат го както ако беше половин страница.Да не говорим, че темата беше зададена ама супер ясно за кой период трябва да се пише подробно и съответно, когато кандидат студента е писал повече и по-подробно за период извън темата - това даже се чсита за минус, че и за недостатъчна интелигентност бих казал, щото черно на бяло на дъската седеше периода (1185г.-1207г.) и някак си не може да си добър в темите, да имаш трезва мисъл и да почнеш да пишеш най-подробно за други периоди, а да претупаш този, който ти изискват.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Borislavaaa
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от Borislavaaa »

Зависи кой проверява. Все пак трябва да се каже какво е ставало с българите докато са били под византийско владичество, че са се борили срещу това, защо Византия е слаба, това е важна предпоставка за успешния край на въстанието.
Мнение другар няма! :flower: Ох, да излизат вече резултатите.
Kim Wilde - You keep me hangin' on
Аватар
ShadowsInBlue
Пишеща машина
Курс: първи

Мнение от ShadowsInBlue »

:shock: Аз тия въстания само ги споменах, че ги е имало... на всичкото отгоре написах, че са Х век, нищо че после им казвам точните години, направо щях да се гръмна :lol: А увода ми е към страничка сбито писане, което сега като гледам май е малко... Оф, толкова ми е писнало от всичко, вече съм сигурна, че се провалих, ама нейсе. Юли - повече.
In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Този Batbayan започва да ми прилича на Паганели...
Само на мен ли така? :roll: какво ще каже съвета на старейшините? :)
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Joker написа:Този Batbayan започва да ми прилича на Паганели...
Само на мен ли така? :roll: какво ще каже съвета на старейшините? :)
Какви ги говориш, че въонбще не мога да те разбера.Кви старейшини, Паганелита кви 5 лева. :roll: :scratch: :scratch: Странни изказвания имаш определено, ма така или иначе не даваш вид на сериозен човек, поне по повечето ти постове във форума, така че не се учудвам...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

аз пък тия въстания ги забравих и въобще не съм ги писал, дали мислите че може да ме резнат яко? :(
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”