СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
мерси за бързия отговор
Така приятелчета имам проблем(може и да нямам). Днес ходих да се запиша в един от офисите в страната, а не в СУ. "Проблемът" е, че на справката са ми написали, че съм държал матура по история, а всъщност матурата ми е по английски. Та въпроса ми е дали има за какво да се притеснявам, тоест дали може да ми смъкнат бала или в СУ ще видят в копието от дипломата, че втората ми матурата е по английски, а не по история. И все пак сигурно ще трябва да отида пак до офиса.
Последно промяна от Уайти на 24 Юни 2013, 18:57, променено общо 1 път.
-
DanMartinovDemirev
- В началото бе словото
Това онлайн записване задължително ли е смисъл такъв аз го направих обаче 3-те си имена можех и там на място за 30 секунди да си ги продиктувам

Prepare for the worst, wish for the best!
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Препоръчително. Ако не го направиш вкъщи, ще го направиш в СУ, като ще загубиш ценното си време, както и това на служителките.DanMartinovDemirev написа:Това онлайн записване задължително ли е смисъл такъв аз го направих обаче 3-те си имена можех и там на място за 30 секунди да си ги продиктувам
Според мен не е проблем, но нищо не пречи да отидеш или пък да се обадиш по телефона да питаш.Уайти написа:Така приятелчета имам проблем(може и да нямам). Днес ходих да се запиша в един от офисите в страната, а не в СУ. "Проблемът" е, че на справката са ми написали, че съм държал матура по история, а всъщност матурата му е по английски. Та въпроса ми е дали има за какво да се притеснявам, тоест дали може да ми смъкнат бала или в СУ ще видят в копието от дипломата, че втората му матурата е по английски, а не по история. И все пак сигурно ще трябва да отида пак до офиса.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- Mimka_
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: mimka_
"Внимание: Маркирайте позицията, отговаряща на съответната матура!Уайти написа:Така приятелчета имам проблем(може и да нямам). Днес ходих да се запиша в един от офисите в страната, а не в СУ. "Проблемът" е, че на справката са ми написали, че съм държал матура по история, а всъщност матурата ми е по английски. Та въпроса ми е дали има за какво да се притеснявам, тоест дали може да ми смъкнат бала или в СУ ще видят в копието от дипломата, че втората ми матурата е по английски, а не по история. И все пак сигурно ще трябва да отида пак до офиса.
На всички кандидати, които не са подали искане ( чрез маркиране на позицията на
съответната матура ), оценката от матурата няма да се признава за резултат от
кандидатстуденски изпит, въпреки че има такава в дипломата за средно образование!"
Според мен няма да я зачитат от горенаписаното.
- geridem
- В началото бе словото
- Специалност: английски език
- Адрес в галерията на СУ: geridem
Доколкото разбирам този онлайн адрес, валиден от днес, е задължителен да се попълни, но не е достатъчен, тоест няма как да се случи всичко онлайн, пак е нужна другата процедура (чрез фирма или в университета) ?
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
— Jack Kerouac
- karameleno_f
- В началото бе словото
Здравейте! И аз имам няколко въпроса, тъй като не съм особено информирана. Днес и аз се записах онлайн, но ми изписва: "Моля, носете с Вас платежно от банката и съответните документи за да ги представите на наш служител." Та, бих искала да знам къде се плаща (по-скоро банковата сметка) и колко струва въпросната такса. В тази тема т.5 посочва "Такси", но за какво. По мои наблюдения става въпрос за семестриалните такси и плюс това долупосоченият линк "Тук може да видите къде да си платите таксата и КАК - банкови сметки и т.н." не е активен. Благодаря предварително.
Aimer soi-même, c’est à dire d’être toujours amoureux !
- geridem
- В началото бе словото
- Специалност: английски език
- Адрес в галерията на СУ: geridem
Таксата за кандидатстудентските изпити може да се внася и по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ) по банковата сметка наkarameleno_f написа:Здравейте! И аз имам няколко въпроса, тъй като не съм особено информирана. Днес и аз се записах онлайн, но ми изписва: "Моля, носете с Вас платежно от банката и съответните документи за да ги представите на наш служител." Та, бих искала да знам къде се плаща (по-скоро банковата сметка) и колко струва въпросната такса. В тази тема т.5 посочва "Такси", но за какво. По мои наблюдения става въпрос за семестриалните такси и плюс това долупосоченият линк "Тук може да видите къде да си платите таксата и КАК - банкови сметки и т.н." не е активен. Благодаря предварително.
Софийския университет “Св. Климент Охридски”:
БНБ – ЦУ
IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01
Банка: БНБ; BIC CODE: BNBGBGSD
Титуляр: СУ “Св. Климент Охридски”
Задължено лице (вносител) – КАНДИДАТ-СТУДЕНТЪТ
Във вносната бележка за “задължено лице” (вносител) се изписват ИМЕТО – собствено, бащино и фамилно, и ЕГН на КАНДИДАТ-СТУДЕНТА.
За “основание за плащане” се изписва “КАНДИДАТСТУДЕНТСКА ТАКСА”.
Таксата е 30 лв.
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
— Jack Kerouac
-
sabahcheto
- В началото бе словото
Здравейте, имам въпрос към вас. Без да искам при попълването онлайн натиснах плащане по банков път, а всъщност не исках и сега не мога да го променя, та въпросът ми е дали ще има проблем ако вместо това се внесе таксата по друг начин? Благодаря предварително
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Курс: първи
Начи това онлайн нещо не са го доизкусурили като хората. Особено частта с плащането. Накрая няма бутон "приключи" или нещо такова и сега не знам дали всичко е запаметено. Като влизам в профила си е там информацията, но с тия техники..
Както и да е, ще се оправим. Аз искам да попитам след като излязат резултатите от класиранията ще можем ли да ги видим на сайта на СУ?
Както и да е, ще се оправим. Аз искам да попитам след като излязат резултатите от класиранията ще можем ли да ги видим на сайта на СУ?
-
msstoilova
- В началото бе словото
Здравейте, аз се записах изцяло онлайн за класиранията, само че от глупост изпратих само първата страница на дипломата.След като си платих таксата , ми финализираха всичко и получих входящ номер, но няма никаква информация какво следва? Дали ще ми върнат нещо като отг и ще ми поискат сканирана цялата диплома или записването ще ми се отчете като невалидно?
-
DanMartinovDemirev
- В началото бе словото
Ето тази част от к.с. профил не ми е ясна - "
ЖЕЛАЯ ДА ПОЛЗВАМ ОЦЕНКАТА ОТ ДЪРЖАВЕН ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ, ПОЛОЖЕН НЕ ПО-РАНО ОТ 2008 Г., КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ КОНКУРСЕН ИЗПИТ ПО:"
на мен балообразуваща матура ми е само по български ,но не избрах матура по бг защото ми се вземат и конкурсните изпити по бг и история ,не знам някой ако може да го разясни това
ЖЕЛАЯ ДА ПОЛЗВАМ ОЦЕНКАТА ОТ ДЪРЖАВЕН ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ, ПОЛОЖЕН НЕ ПО-РАНО ОТ 2008 Г., КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ КОНКУРСЕН ИЗПИТ ПО:"
на мен балообразуваща матура ми е само по български ,но не избрах матура по бг защото ми се вземат и конкурсните изпити по бг и история ,не знам някой ако може да го разясни това
Момчета и момичета, ще ме извинявате, ама имам чувството, че нещо не ви е наред.
Що за глупави въпроси и притеснения имате?Всичко ще бъде наред, просто почакайте 3 седмици.
-
DanMartinovDemirev
- В началото бе словото
или тази опция е за специалности където примерно Конкурсният изпит по история е с коеф.3 а матурата по история с коеф. 2,5 и ти по този начин избираш кое да е?
-
italiancho
- В началото бе словото
- Специалност: Право I курс
- Курс: първи
Здравейте! И аз имам един въпрос относно това плащане. Плащането е за самото класиране, а не за изпитите, така ли? Защото ако е за изпитите аз съм си ги платил и си пазя касовата бележка, и нея ли би трябвало да нося? А ако е за класирането, трябва да платя 30 лв. по банков път и после .. ?
Арг, обърках се >.<
Благодаря предварително!
Арг, обърках се >.<
Благодаря предварително!
"Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете, че всичко започна от една малка мишка!"
-Уолт Дисни
-Уолт Дисни