Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
pepso
От дъжд на вятър
Специалност: кандидат-студент за ФЖМК
Курс: кандидат-студент

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от pepso »

Аз пък не съм съгласен ... ЕС има може би най-здравата държавна структура. Като доказателство могат да се посочат много примери, но най-вече на прима виста на мен ми изскача толерантността и поощраването на различните култури, нещо което Америка например не прави.
C'uz when u try hard, is when u die hard! Kanye West

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

pepso написа:Аз пък не съм съгласен ... ЕС има може би най-здравата държавна структура. Като доказателство могат да се посочат много примери, но най-вече на прима виста на мен ми изскача толерантността и поощраването на различните култури, нещо което Америка например не прави.
еми за мен това е привидно :wink: Опитват се всячески да задържат този съюз няма как и да е иначе,но противоречията между страните там са неизбежни....Така както са между Франция и Германия,Англия пък винаги играе сечено....Привидна е и уж голямата загриженост на Ес за страните като България и Румъния-истината е,че на тях им е през...за нас...Ма и на мен не ми дреме особенно,че съм в Ес така,че сме квит :lol:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

ЕС е прогнил отвсякъде.

А нас и Румъния ни готвят за еквивалента на китайци в европейски мащаб. До някаква степен и правителствата ни сякаш подкрепят тази идея...така като гледам.

Естествено, може просто да съм ужасно мним и песимистичен.;п
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

Негативизма и песимизма на българина винаги са ме е учудвали...

Изображение We'll keep flying our red flags high, c'uz Manchester United will NEVER die !
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

pepso написа:Негативизма и песимизма на българина винаги са ме е учудвали...
Мен пък не да ти кажа 8) ВИж колко кризи и какви неща сме претърпявали като нация и ще ти стане ясно,защо е така :wink: Няма как при положение,че 20 години те лъжат все едни и същи хора да си весел и засмян.Няма как след "40 години държавно управление. 40 години цирк" да си радостен....
Ъпсурдно е да се надяваш да имаш интелигенция и да се развиваш-след 5 века робство(варварско подчртавам-не някоя развита цивилизация)...Така натаък :wink:
Да не говоря за поредната криза,която ще ни удари като Мохамед Али боксьор-аматьор :wink:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика

Мнение от FMI »

И аз съм по скоро песимист. Дори когато разбрах че ще влизаме в ЕС се почуствах изнасилен... Защото политиците докато си продават техните гъзове продават по скоро нашите... Е влязохме и няма да ни изгонят, то това е ясно, защото им е много по изгодно да ни контролират! Подписах се и против спирането на атомните реактори, но ги спряха и дали ще ни управляват, че те не го ли правят? Ест. че ще се правят на луди, така незабележим с просто око контрола е доста по качествен, просто наще правят всичко което им се каже и не смеят да им накривят шапките на тея говна от ЕС... На които ест. че им е през ... за нас ...

А дали ще се оправим защото сме апетитно парче с планини и море и част от най важните европейски пътни коридори. Не, разбира се че няма да се орпавим, дори напротив, докато ни правят по удобни за тях, на нас ще ни се ... майката още по яко! Освен ако не стане чудо и не изчезнат всички дупедавци, но то други няма, така че аз съм силно скиптично настроен към нашето "оправяне", за сега ни оправят само по другия начин и то редовно...
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
Machtwille
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Machtwille »

Какво ви се падна на предварителния?
Agent
В началото бе словото

Мнение от Agent »

Абе,на вас все политиците ви виновни!А кой ги е избирал тия политици?Народа щеше да избере и Васил Левски,ако беше жив,ама и той,ако беше видял какво сме стадо овчички,незаинтересовани и егоисти,щеше да си прави,каквото си поиска,да граби с пълни шепички и да се възползва.На българина му е много изгодно все да приказва и дотам.Ето ви и някакъв пример,просто ей така:Обещава някакъв си политик увеличение на заплатите,за да го изберат.Избират го,минават 2,3 години.За това обещание се сещат 5 човека примерно,ами другите 95454?Гражданското ни общество е безучастно към нарушителите,но и безучаствено към героите.Ето и друг пример,вече реален:"Изгоряха там някакви си хора във влака и никой няма претенции."В друга страна гражданите отдавна щяха да са блокирали релсите.А тук всеки си гледа спокойствието и си мисли,че на него няма да се случи."Маниерът на българина е има ли проблем-отблъсквай го."
А отностно ЕС,че не ви допада...Ами,замислете се!Случайничко той има за цел да наложи отговорност към гражданина,съответно към работника и работодатекя.Защото в следващия влак може да се окаже някой чужденец с друг адвокат и с друго застрахователно дружество...
(последните редове направо ги преписах от едно списание,тъй като примерът с влака е доста показателен.Айде да не ме съдят за плагиатсвто:))...иии да сега като дойде време за избори,не си стойте у вас,не чоплете семки и без реплики от сорта на "ми няма значение дали ще гласувам или не..",защото с НЕгласуването си пак гласувате,а след това пак ще се оплаквате.
Agent
В началото бе словото

Мнение от Agent »

иначе БОКЛУЦИ ни се падна :)
Аватар
Варненец
Пишеща машина

Мнение от Варненец »

Agent написа:Абе,на вас все политиците ви виновни!А кой ги е избирал тия политици?Народа щеше да избере и Васил Левски,ако беше жив,ама и той,ако беше видял какво сме стадо овчички,незаинтересовани и егоисти,щеше да си прави,каквото си поиска,да граби с пълни шепички и да се възползва.На българина му е много изгодно все да приказва и дотам.Ето ви и някакъв пример,просто ей така:Обещава някакъв си политик увеличение на заплатите,за да го изберат.Избират го,минават 2,3 години.За това обещание се сещат 5 човека примерно,ами другите 95454?Гражданското ни общество е безучастно към нарушителите,но и безучаствено към героите.Ето и друг пример,вече реален:"Изгоряха там някакви си хора във влака и никой няма претенции."В друга страна гражданите отдавна щяха да са блокирали релсите.А тук всеки си гледа спокойствието и си мисли,че на него няма да се случи."Маниерът на българина е има ли проблем-отблъсквай го."
А отностно ЕС,че не ви допада...Ами,замислете се!Случайничко той има за цел да наложи отговорност към гражданина,съответно към работника и работодатекя.Защото в следващия влак може да се окаже някой чужденец с друг адвокат и с друго застрахователно дружество...
(последните редове направо ги преписах от едно списание,тъй като примерът с влака е доста показателен.Айде да не ме съдят за плагиатсвто:))...иии да сега като дойде време за избори,не си стойте у вас,не чоплете семки и без реплики от сорта на "ми няма значение дали ще гласувам или не..",защото с НЕгласуването си пак гласувате,а след това пак ще се оплаквате.
Почти с нищо казано от теб не съм съгласен-освен с това за политиците(донякъде)..
Първо примерът ти с Левски е груб и неуместен най-малкото.Аз пък мога да ти кажа,че Левски по-скоро щеше сам да си тегли въжето,ако ни беше видял какви сме,но това са безсмислени разсъждения..
Второ политиците може и ние да ги избираме,може и ние да не сме идеални,ама мой човек те са там с тази цел да управляват не както им скимне,а както трябва,тоест според интересите на държавата- и още нещо- хич не ги защитавай,защото имаше и свестни между тези 240,но то си личи кои са свестните-тези дето се отказват....Айде не ми разправяй приказки от 1001 нощ.
Аз знам,че българина търпи,но и в Европа не са цвете,айде стига сме се подценявали.......Видя се какво стана с протестите-ония тиквеници стояха на прозорците и зяпаха сиир-хората излязаха,но това не промени нищо....
Иначе аз ще гласувам-не знам за вас,но лично аз не смятам да спомагам Дпс-като в деня на изборите си остана в леглото-па ,ако ще и за пембяната партия да пусна вот-всеки случай няма да е за някоя от партиите управлявали ни последните 20 години 8)
Последно промяна от Варненец на 09 Май 2009, 00:23, променено общо 1 път.
Agent
В началото бе словото

Мнение от Agent »

Радвам се,че споделяш мнението си,ама имаме различни гледни точки.Не си натяквам моето,не го прави и ти.И като спомена 1001 нощи,се сещам за едно поверие сред арабите,че който чуел всичките 1001 приказки,умирал :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

е то докато ти ги разкажат тея 1001 приказки верно може си умреш...от старост о.О
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

Не знам. Мен не ме дразни само това, че преобладаващото българско население не гласува (като изключим пенсионерите). Мен ме дразни и това, че в тази държава, хора, които хал-хабер си нямат от политика (спорт и т.н.) раздават акъли насам и натам. Това знаете ли кога ще го видите във Франция/Англия? НИКОГА! Дразни ме и това, че всички са настроени негативно към всичко хубаво, което се случва на тази държава. Разберете едно ... хората, които знаят поне малко история ще ви го кажат същото...В световната история победителите винаги са едни и същи- "вечните братя" англичани, американци, французи. Покрай тях с 20 милиона жертви и руснаците в последната световна война. Казвам ви го с цел-да се замислите дали е по-добре да сме си сами на тоя свят или е по-добре да сме с тях! За пример ви давам Сърбия...Взеха им Черна Гора (която е друг въпрос дали някога е била тяхна де), взеха им Косово, по-рано дори под германо-австро-английска подбуда бе развалена и Югославия. И в какво състояние са в момента сърбите?!? Разберете, че "лисици" като Чърчил и Рузвелт не се раждат само веднъж в западните страни. Французи и англичани такива има много. Така че ако сме с тях, съгласете се с мен, че определено е по-добре! Друга тема е ЕС. Според мен изобщо не е прогнил! И ще ви кажа и защо...защото много скоро европейска конституция ще има, след това ще има и човек, който ще изпълнява длъжност подобна на министър-председател и скоро този "съюз" ще се превърне в държава. И не ви го казвам защото съм заблуден оптимист, а защото това е новият начин да се постигне обединението на Европа, идея която е на около 600 години. Идея, която е преследвал и Наполеон, и Хитлер, и много други. Това е новият, качествен и както сами виждате успешен начин да се обедини стария континент.

Аватар
pepso
От дъжд на вятър

Мнение от pepso »

Съжалявам, допуснах грешка :? Идеята за обединението на Европа не е на 600 години...Тя съществува още от Карл Велики и дори от преди това- от разпадането на Западната Римска империя през 476г. с нахлуването на вандалите, което означава, че идеята е на точно 1533 години.

Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Новини от кухнята.

Някаква студентка се жалвала заради 3.75. Много мислели проверителите и пред нас се изпуснаха, че имала добра фактология, но никаква обосновка. Т.е фактите не са прикрепени към изводи.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”