Кандидатстудентската мафия

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Какво пък толкова има в СУ специално, което ние-простосмъртните не забелязваме, че смърди?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

хах, половината ми град знаеше коя тема щеше да се падне :P
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Methuselah написа:Какво пък толкова има в СУ специално, което ние-простосмъртните не забелязваме, че смърди?
бате земи спри да ме опонираш навсякъде...писна ми да споря с теб.Сам ще го прозреш някой ден:)Не съм аз човека, който ще седне да ти разяснява тънките похвати и произволи на всеки университет в България.То цялата държава вече смърди та кво остава за образованието. :evil:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Аз за математика питам, защото знам че колегата с това кандидатства.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

petio написа:
Methuselah написа:Какво пък толкова има в СУ специално, което ние-простосмъртните не забелязваме, че смърди?
бате земи спри да ме опонираш навсякъде...писна ми да споря с теб.Сам ще го прозреш някой ден:)Не съм аз човека, който ще седне да ти разяснява тънките похвати и произволи на всеки университет в България.То цялата държава вече смърди та кво остава за образованието. :evil:
Аз те питам съвсем нормално и ако ми дадеш обяснение бих се съгласил даже с теб.
Просто питам с какво ФМИ ти смърди толкова че си се разочаровал от всичко тук.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Methuselah написа:
petio написа:
Аз те питам съвсем нормално и ако ми дадеш обяснение бих се съгласил даже с теб.
Просто питам с какво ФМИ ти смърди толкова че си се разочаровал от всичко тук.
Ако тръгна да описвам сичко трябва да се заробя във този форум...просто не мисля да го направя.А и ти си си доволен за момента от сичко свързано с ФМИ и докато не станеш ти жертва(а ако останеш в БГ това все някога ще стане) няма да осъзнаеш кое смърди.
Това е българския манталитет...на мен ми е добре сега значи сичко си е ОК.Еми ще дойде времето когато ще промените мнението си.Като малък бях патриот...ама се сблъсках с действителността и ще опитам да избягам от БГ.Дано да стане.Вие правете квото си щете.
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

..... :oops:
Последно промяна от AlexLevit на 03 Авг 2007, 16:47, променено общо 1 път.
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

По пасаж едно: щом като претендираш, че знаеш правилото за "й", тогава виж как си написал думата "позиция" в множествено число. Освен това не се пише "Светата Тройца", а "Светата Троица". Така че не ми се прави на интелигентен- в моите очи ти си толкова грамотен, колкото повечето чавета из интернет, които не знаят елементарното правило от 3-4 клас за "и" и "й".

Елементарно и анонимно човече, явно си безделник висящ на ръцете на родителите си; имащо достатъчно време да прерови цялата тема
за да открие ед на или няколко мои грешки.
По пасаж две: колко голям дръвник трябва да си, за да не разбереш, че в СУ едно 3/4 от хората влизат със свои усилия, без решаващата роля на частните уроци? Знаеш ли на какво ми приличаш? На политик. Говориш за проблемите на хората, но не знаеш нищо за тях- просто си чул-недочул... една форумна мишка с големи претенции. Освен това- не виждам връзката на това изречение "Трябва да си доста кух, за да смяташ, че в България "истината" се решава в справедлив съдебен процес - именно ппоради това никога няма да станеш дори посредствено адвокатче." с цитирания от теб пасаж. Всъщност, не съм казвал такова нещо никога и никъде. Но както и да е, видно е, че макар и неграмотник имаш богато въображение.
Малоумникко, когато предоставяш статитика трябва по някакъв начин да си в състояние да я докажеш, т.е с оглед на какви данни твърдиш какъв процент в СУ влиза със свои или чужди усилия. Версията ти , че си се подготвил с теми за 30-40 лв и си изкарал 5,30 също не издържа критика, тъй като дори да преснимаш чужди теми би платил многократно повече.
По пасаж три: щом осъденият е професорът, значи той е направил нещо нередно спрямо полицая. Следователно адвоката на полицая трябва да докаже това, докато този на професора- да го защити. Ако наистина професорът е нарушил правата на полицая, то тогава и най-добрият адвокат не може да го измъкне. Това е. Или ти смяташ, че щом човек стане "професор по право", то той трябва да може да изнасилва, убива и краде без съд и присъда, защото е "професор".
Я кажи ,в кое село живееш- подобна деинформираност може да се дължи единствено на абсолютна откъснатост от света?
Има доклад на Transparency International за корупцията в българското правораздаване http://www.transparency.org/policy_rese ... ndices/cpi

И по пасаж четири: образованието в САЩ не е практически насочено. То е същото като у нас: научаваш 2-3 неща в училище и колко е 2+2. И толкоз. Какво, и складовите работници, хамалите и шофьорите у нас бачкат за "по-висока от средната", но нямат дори основно, нали? А пък учители, научни работници и т.н. работят за по 250-330 лева... (И да... в САЩ учителите СЪЩО взимат ниски заплати- да, не толкова ниски, че да приритат от глад, но ниски за страната.)
ОК, не ме интересува какво мислиш!. Когато отстояваш някаква позиция трябва да си в състояние да приложиш факти, които всеки да е в състояние да провери и да се увери в достоверността им. Учител е категория; учителите преподаващи в държавни училища, част от тях с колежанско образование и те действително получават малко над средното възнаграждение; има учители в частни училища -възнагражденията при тях се движат между 10 хил и 1млн. Има университетски преподаватели, изкарващи годишно няколко милиона и.т.н

,
Дебелогъзите чиновници изядоха държавата - 840хил. в държавния сектор http://ikonomika.org/?p=559
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

В бардаците няма разврат,а
на глупака умът му е в ред :twisted:
нямазначение
От дъжд на вятър

Мнение от нямазначение »

AlexLevit написа:
По пасаж едно: щом като претендираш, че знаеш правилото за "й", тогава виж как си написал думата "позиция" в множествено число. Освен това не се пише "Светата Тройца", а "Светата Троица". Така че не ми се прави на интелигентен- в моите очи ти си толкова грамотен, колкото повечето чавета из интернет, които не знаят елементарното правило от 3-4 клас за "и" и "й".

Елементарно и анонимно човече, явно си безделник висящ на ръцете на родителите си; имащо достатъчно време да прерови цялата тема
за да открие ед на или няколко мои грешки.
По пасаж две: колко голям дръвник трябва да си, за да не разбереш, че в СУ едно 3/4 от хората влизат със свои усилия, без решаващата роля на частните уроци? Знаеш ли на какво ми приличаш? На политик. Говориш за проблемите на хората, но не знаеш нищо за тях- просто си чул-недочул... една форумна мишка с големи претенции. Освен това- не виждам връзката на това изречение "Трябва да си доста кух, за да смяташ, че в България "истината" се решава в справедлив съдебен процес - именно ппоради това никога няма да станеш дори посредствено адвокатче." с цитирания от теб пасаж. Всъщност, не съм казвал такова нещо никога и никъде. Но както и да е, видно е, че макар и неграмотник имаш богато въображение.
Малоумникко, когато предоставяш статитика трябва по някакъв начин да си в състояние да я докажеш, т.е с оглед на какви данни твърдиш какъв процент в СУ влиза със свои или чужди усилия. Версията ти , че си се подготвил с теми за 30-40 лв и си изкарал 5,30 също не издържа критика, тъй като дори да преснимаш чужди теми би платил многократно повече.
По пасаж три: щом осъденият е професорът, значи той е направил нещо нередно спрямо полицая. Следователно адвоката на полицая трябва да докаже това, докато този на професора- да го защити. Ако наистина професорът е нарушил правата на полицая, то тогава и най-добрият адвокат не може да го измъкне. Това е. Или ти смяташ, че щом човек стане "професор по право", то той трябва да може да изнасилва, убива и краде без съд и присъда, защото е "професор".
Я кажи ,в кое село живееш- подобна деинформираност може да се дължи единствено на абсолютна откъснатост от света?
Има доклад на Transparency International за корупцията в българското правораздаване http://www.transparency.org/policy_rese ... ndices/cpi

И по пасаж четири: образованието в САЩ не е практически насочено. То е същото като у нас: научаваш 2-3 неща в училище и колко е 2+2. И толкоз. Какво, и складовите работници, хамалите и шофьорите у нас бачкат за "по-висока от средната", но нямат дори основно, нали? А пък учители, научни работници и т.н. работят за по 250-330 лева... (И да... в САЩ учителите СЪЩО взимат ниски заплати- да, не толкова ниски, че да приритат от глад, но ниски за страната.)
ОК, не ме интересува какво мислиш!. Когато отстояваш някаква позиция трябва да си в състояние да приложиш факти, които всеки да е в състояние да провери и да се увери в достоверността им. Учител е категория; учителите преподаващи в държавни училища, част от тях с колежанско образование и те действително получават малко над средното възнаграждение; има учители в частни училища -възнагражденията при тях се движат между 10 хил и 1млн. Има университетски преподаватели, изкарващи годишно няколко милиона и.т.н

,
Не съм преравял темата. Просто ми направи как обвиняваш другите, че са неграмотни, а самият ти си неграмотен. И не ми разправяй, че е грешка от бързане, защото си я допуснал 6-7 пъти. А ти не знам какъв "деятел" си, но пак повтарям- неграмотен такъв си.

Относно моята "версия"- първо, аз дори не съм давал 30-40 лева, ами около 15, тъй като преснимах един учебник на стар мой учител. Второ, сметни 25 теми по 20 страници средно за колко пари ще се преснимат. Трето, ако имаш достатъчно приятели, от рода на трима-четирима, можеш да си намериш всички теми без пари, защото мине ли веднъж конкурса, те не ти трябват за нищо... Но както казах, толкова си и запознат ти.

И освен това- ти на базата на какви данни, "умнико", изказваш своите твърдения? Че корупция и плащане има, но тя изобщо не е толкова всеобхватна, колкото в болния ти мозък. Но, повтарям се вече, ти изобщо не си запознат.

Общо взето, ако си оправиш правописа, някой може и да се замисли над думите ти, сега си просто един неграмотен плямпалник.
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

Не съм преравял темата. Просто ми направи как обвиняваш другите, че са неграмотни, а самият ти си неграмотен. И не ми разправяй, че е грешка от бързане, защото си я допуснал 6-7 пъти. А ти не знам какъв "деятел" си, но пак повтарям- неграмотен такъв си.
Разбира се, че си я "преравял", цитираният постинг е от първа страница. Къде съм допуснал идентична грешка 6-7 пъти?

Относно моята "версия"- първо, аз дори не съм давал 30-40 лева, ами около 15, тъй като преснимах един учебник на стар мой учител. Второ, сметни 25 теми по 20 страници средно за колко пари ще се преснимат. Трето, ако имаш достатъчно приятели, от рода на трима-четирима, можеш да си намериш всички теми без пари, защото мине ли веднъж конкурса, те не ти трябват за нищо... Но както казах, толкова си и запознат ти.
Версии на анононимковци не коментирам! твоята "версия" има точно същата материална стойност, колкото ако кажа, че се връщам от Луната. В този смисъл, ако искаш някой да те приема на сериозно трябва да предоставиш възможност за верификация на казаното от теб
И освен това- ти на базата на какви данни, "умнико", изказваш своите твърдения? Че корупция и плащане има, но тя изобщо не е толкова всеобхватна, колкото в болния ти мозък. Но, повтарям се вече, ти изобщо не си запознат.
На базата на обективни изследвания - в нета има достатъчно данни и статистики относно бизнеса с кандидатстудентска подготовка .
Общо взето, ако си оправиш правописа, някой може и да се замисли над думите ти, сега си просто един неграмотен плямпалник.
Мнението на мучащите от кравефермата няма абсолютно никакво значение
След като не успя с аргументи и факти да защитиш тезата си , бъди уверен ,ч е няма да го постигнеш и с лични нападки и обиди. Смятам, дискусията с теб за приключена.
Аватар
Heimdall
В началото бе словото

Мнение от Heimdall »

AlexLevit написа: Мнението на мучащите от кравефермата няма абсолютно никакво значение
Горното прилича на цитат от една свещена книга, в която инакомислещите са наречени и по друг начин - прасета, кучета, маймуни или просто животни. :wink: Дерзай, още можеш!
"The road of excess leads to the palace of wisdom." William Blake, Proverbs of Hell
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Alex говорят така щото не им е дошло до главата..."разделяй и владей"-днес ме режат мен и никой не се застъпва, утре теб-пак същото.Така е в цялата ни скапана държава.За да не говоря празни приказки ще дам за пример един наболял проблем-заплатите. Какво се случва?Днес стачкуват таксиджиите...всички ги плюват, че винаги изкат повече от реалното...Утре стачкуват пенсионерите-сички викат че те не заслужават повече пари(визирам в този случай младото поколение до 20г някъде), а един приятел дори ми каза:"Че кво искат са тия...д*а и пенсиите само знаят да реват".На следващия ден примерно е дошло ред на учителите-родителите почват да плюят по тях как разбираш ли не са научавали децата им на нищо, на 4ят ден или който там се пада стачкуват лекарите-сички викат:"тея са корумпирани искат пари за щяло и нещяло и не заслужават увеличение"...Еми трудно ще прогресира тая държава...и не са виновни политиците и прочие, а народът.Имаше една мисъл, не помня на кой беше:Народа заслужава своя управляващ(не е точно така ма не си я спомням добре).Има и още една велика мисъл(дет вече мисля че я казах):Не е глупав тоя който яде баницата, глупав е тоя дет я дава.Та в тоя ред на мисли всяка година проверяващите си режат известен брой кандидат-студенти...Ако орежат сички първо няма си запълнят местата второ ще настане голям скандал.А така има известен брой прецакани дет пишат по форумите ама нищо не могат да направят щото няма кой да ги подкрепи.Ама ще кажа на сички дет си мислят, че подобни неща не съществуват, че скоро и на тях ще им се стовари на главите и ше се чудят отде им е дошло.
Та Alex зарежи ги...докат не им се случи няма да прогледнат.
AlexLevit
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от AlexLevit »

petio написа:Alex говорят така щото не им е дошло до главата..."разделяй и владей"-днес ме режат мен и никой не се застъпва, утре теб-пак същото.Така е в цялата ни скапана държава.За да не говоря празни приказки ще дам за пример един наболял проблем-заплатите. Какво се случва?Днес стачкуват таксиджиите...всички ги плюват, че винаги изкат повече от реалното...Утре стачкуват пенсионерите-сички викат че те не заслужават повече пари(визирам в този случай младото поколение до 20г някъде), а един приятел дори ми каза:"Че кво искат са тия...д*а и пенсиите само знаят да реват".На следващия ден примерно е дошло ред на учителите-родителите почват да плюят по тях как разбираш ли не са научавали децата им на нищо, на 4ят ден или който там се пада стачкуват лекарите-сички викат:"тея са корумпирани искат пари за щяло и нещяло и не заслужават увеличение"...Еми трудно ще прогресира тая държава...и не са виновни политиците и прочие, а народът.Имаше една мисъл, не помня на кой беше:Народа заслужава своя управляващ(не е точно така ма не си я спомням добре).Има и още една велика мисъл(дет вече мисля че я казах):Не е глупав тоя който яде баницата, глупав е тоя дет я дава.Та в тоя ред на мисли всяка година проверяващите си режат известен брой кандидат-студенти...Ако орежат сички първо няма си запълнят местата второ ще настане голям скандал.А така има известен брой прецакани дет пишат по форумите ама нищо не могат да направят щото няма кой да ги подкрепи.Ама ще кажа на сички дет си мислят, че подобни неща не съществуват, че скоро и на тях ще им се стовари на главите и ше се чудят отде им е дошло.
Та Alex зарежи ги...докат не им се случи няма да прогледнат.
Много точна, от социологическо гледище, дисекция на проблема си направил. Причината за гореописаното се дължи на факта, че простотията, завистта, злобата са се превърнали в светоусещане на днешните българи и именно това не само като индивиди и народ не са в състояние да постигнат нищо, а противопоставяйки се като индивиди и социални групи са осъдени постоянно да рушат единството
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Бих искал да отправя молба.
Би ли дефинирал точно какъв е проблемът ти?
Мерси предварително.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”