Отзиви за изпита по литература - 13.07.2007

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
elektra_
От дъжд на вятър
Специалност: право
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от elektra_ »

Haralampii написа:Аз съм в същото положение ! От 2 дена съм почнал да преговарям и съм на славяни и прабългари още ! :? Почти през цялото време си мисля какво съм направил на изпита по литература... А уж си бях заделил време за преговор... Друг път ! :(
Ох,и аз съм така!Уж затова не отидох на английския в УНСС,за да преговарям историята и от 2 дена съм на Аспарух и все си мисля сътворих ли нещо смислено по литература или не???Мързела ще завладее света....
Право, 1-ви поток, 4-та група
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

Аз пък си мързелувам, тук-таме ходя на някой изпит и си очаквам слабата оценка по Литература. Тежко ли ми е? 8)
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

uNDiDo написа:Аз пък си мързелувам, тук-таме ходя на някой изпит и си очаквам слабата оценка по Литература. Тежко ли ми е? 8)
Да не си от тия, където си натякват, че ще имат лоша оценка, за да се заблуждават, а да очакваш висока оценка ;)
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

По-добре е така,отколкото после да паднеш от високите си очаквания..

Аз например съм почти сигурна,че оценката ми ще е около 4.00-4.75,но наще не се съмняват,че ще имам най-малко 5.25,щот" аз литературата си я знам",както казват те....
ходи обяснявай после,че нямаш сестра :wink:
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

vasko написа:
uNDiDo написа:Аз пък си мързелувам, тук-таме ходя на някой изпит и си очаквам слабата оценка по Литература. Тежко ли ми е? 8)
Да не си от тия, където си натякват, че ще имат лоша оценка, за да се заблуждават, а да очакваш висока оценка ;)
Не, аз наистина очаквам най-лошото. Бях подготвен по всичко, както и всеки сериозен кандидат-студент, но в крайна сметка се падна нещо, на което не бях наблягал толкова. Лош късмет... Реших да заложа все пак на първата тема, като разчитам преди всичко на своята гледна позиция. Разгледал съм любов и спасение по различен от изложените тук начини. Разочарован съм за пропилените усилия, но такъв е животът. Не разчитам да видят колко съм интелигентен или колко дар словом имам, защото такъв критерий в университета не съществува. Не разчитам на нищо.
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

Как си разгледал любовта и спасението,би ли споделил,интересно ми е
ИзображениеИзображениеИзображение
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

ми аз писах за "песента на колелетата" - това според мен е най-важният разказ. и моята учителка ми каза, че е така.писах за много разкази общо взето - "последна радост" , за "земляци" писах малко- в тия двата говорех за любовта към природата, която не може да бъде унищожена от никоя стихия и че именно в това те намират спасение (героите от тия произведения).
за вечери в антимовския хан - там образът на вечната и красива жена, която изпълва с топлина сърцата на хората и тн.за албена писах малко понеже ми се вижда супер неуместно да се говори за любовта между мъжа и жената и че по-скоро става дума за любовта между хората.писах и за "белите рози" като направих някакви аналогии с Елин Пелин.
за "индже",за "шибил","божура","на игликина поляна".
от "женско сърце" - за "серафим","женско сърце","вълкадин говори с бога"..
писах за всички,но не по много,излезе ми около 6-7 листа,наблегнах на "по жицата","серафим" и "песента на колелетата" и ме е много яд, че пропуснах "другоселец" и "през чумавото"..
абе да ви кажа темата според мен само изглежда лесна,имам усещането,че или ще имам висока или много ниска (демек 2) оценка.много хора очакваха по-сложни автори (като мен:)) и ето за това ще има и много ниски оценки.пък и както виждате всеки е писал от различни гледни точки,т.е. темата е обширна и никой не може да определи как точно ще се оценява..

на всички успех желая :wink:

P.S. абе да ви запитам нещо - твърде често използвах думи като "красота","истина","вечност","любов","спасение","съзидание" и си мисля дали няма да ме орежат много за това? и друго ми е любопитно - примерно аз правех кратък преглед на тия разкази, които изброих и след това обяснявам защо смятам, че има любов и каква е любовта и после писах за това как всеки сам намира по различен начин своето спасение..вий кво мислите? знам, че сега ще ми кажете:"ми аз откъде да знам",ама нали знаете - всички сега са нервни и всеки се чуди колко ще изкара..10х предварително..
Последно промяна от bubble на 15 Юли 2007, 21:14, променено общо 1 път.
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

bubble написа:ми аз писах за "песента на колелетата" - това според мен е най-важният разказ. и моята учителка ми каза, че е така.писах за много разкази общо взето - "последна радост" , за "земляци" писах малко- в тия двата говорех за любовта към природата, която не може да бъде унищожена от никоя стихия и че именно в това те намират спасение (героите от тия произведения).
за вечери в антимовския хан - там образът на вечната и красива жена, която изпълва с топлина сърцата на хората и тн.за албена писах малко понеже ми се вижда супер неуместно да се говори за любовта между мъжа и жената и че по-скоро става дума за любовта между хората.писах и за "белите рози" като направих някакви аналогии с Елин Пелин.
писах за всички,но не по много,излезе ми около 6-7 листа,наблегнах на "по жицата","серафим" и "песента на колелетата" и ме е много яд, че пропуснах "другоселец" и "през чумавото"..
абе да ви кажа темата според мен само изглежда лесна,имам усещането,че или ще имам висока или много ниска (демек 2) оценка.много хора очакваха по-сложни автори (като мен:)) и ето за това ще има и много ниски оценки.пък и както виждате всеки е писал от различни гледни точки,т.е. темата е обширна и никой не може да определи как точно ще се оценява..

това мнение ме отчая

):
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
bubble
От дъжд на вятър

Мнение от bubble »

Бавария, недей така.. виж , аз не смятам, че моят начин е успешен :lol: . просто така виждам нещата аз и ми е любопитно кой друг е на това мнение.аз писах за повече разкази, понеже не можех да се съсредоточа да пиша само върху 4-5, което никой не може да каже дали е + или - ..
Аватар
uNDiDo
От дъжд на вятър

Мнение от uNDiDo »

На печелившите честито, за останалите утешителна награда - бутилка марков алкохол. 8)
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

uNDiDo написа:На печелившите честито, за останалите утешителна награда - бутилка марков алкохол. 8)
пфф...една да беше^^
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

bubble написа:

P.S. абе да ви запитам нещо - твърде често използвах думи като "красота","истина","вечност","любов","спасение","съзидание" и си мисля дали няма да ме орежат много за това? и друго ми е любопитно - примерно аз правех кратък преглед на тия разкази, които изброих и след това обяснявам защо смятам, че има любов и каква е любовта и после писах за това как всеки сам намира по различен начин своето спасение..вий кво мислите? знам, че сега ще ми кажете:"ми аз откъде да знам",ама нали знаете - всички сега са нервни и всеки се чуди колко ще изкара..10х предварително..
успех и на теб, тъй като не си ми конкуренция :lol: :lol: :lol:
Иаче едва ли ще има голям пробле, за мен, тъй като повечето сме използвали леко в повече или по-скоро сега се замисля, че тези думи ни се повтарят в повече, но едва ли има много, с които можем да ги заменим. Искам да кажа, че сигурно всички са на това дередже.

За другото мисля, че тезите ни за интерпретации за любовта и спасението ни сувпадат, тъй като всички виждаме проблема по 1 и същ начин. Примерно в "По жицата" сигурно нико не е интерпретирал това, че Моканина казва на Гунчо, че ще види бялата лястовица, тъй като не му е било до тия идиоти. Нещо подбно искам да кажа.
Аватар
rueva
Пишеща машина
Специалност: Книгоиздаване
Курс: четвърти

Мнение от rueva »

Бавария написа:
bubble написа:ми аз писах за "песента на колелетата" - това според мен е най-важният разказ. и моята учителка ми каза, че е така.писах за много разкази общо взето - "последна радост" , за "земляци" писах малко- в тия двата говорех за любовта към природата, която не може да бъде унищожена от никоя стихия и че именно в това те намират спасение (героите от тия произведения).

това мнение ме отчая

):
и кво по-точно му е на мнението?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

rueva написа:
Бавария написа:

това мнение ме отчая

):
и кво по-точно му е на мнението?
то мнението си е хубаво
отчая ме, че тя изброи кило нещо, които не съм писал
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар