Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Квотите за момчета по-малко=по нисък минимален бал за левентите-би ли ми обяснила как става тоз номер :shock:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Stark написа:Как мислиш ще стане кандидатстването с един език в СУ-тогава ще отпадне значението на другите езикови гимназии и всички ще се натискат за тези с интензивно изучаване на английски.И как мислиш един осмокласник ще си прави планове за студентство :shock:
Моята идея е да се кандидатства с един език за дадена специалност, не с един за всички. Примерно как индологията може да се кандидатства само с английски. Който иска да следва това, ще седне и ще се готви като няма друг начин или просто няма да се яви!
Пък по отношение на осмокласниците ... Там повече мисля трябва да поемат отговорността учителите. След като бъдат запознати с правилата за кандидатсване само с един език, ще бъдат задължени да подготвят учениците си. Задължени заради доброто име на гимнзията и своето, а те доста дължат в днешни дни на тях, защото доброто име и етикета "елитна гиманзия" привлича учениците. Ако някой ученик излезе от гимназия и се яви на изпит по език и изкара слаба оценка, след като в дипломата си да кажем има пълна 6ца, това няма да говори добре за качеството на преподаване в дадената гимназия. Следователно учителите ще се стремят да преподават по-добре, ще бъдат по-реалистични в оценяването на учениците, което пак е от плюс за тях. Така те няма да излизат с илюзията, че знаят някой език, а ще са наясно с възможностите си и няма да рискуват да кандидатстват за специалности, където нямат големи шансове.
В днешни дни осмокласниците са доста по-ориентирани от повечето дванадесотокласници, мен ако питаш, и знаят доста добре какво искат.
Предложи нещо друго ти самия. Аз се опитвам на да намеря отговор на въпроса: Какво трябва и как трябва да бъде променено, за да може като се явяват на изпит ученици от уж елитни гимназии и получили стабилно образование да не получават масово двойки. :roll: Не знам къде се корени точно проблемът, дали в нас или в преподавателите, в оценяването или остарялата ни образователна система, но отказвам твърдо да повярвам, че повечето двойките получени на изпита по немски са реални и заслужени, както и останалите ниски оценки.
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

CasapA написа:
Ти толкова ли отчаяно искаш място в някоя екзотична филология в СУ?
хахаха, аз това ти го пуснах на майтап спокойно :P Не си мисли, че немския ми е единствен изпит или, че Су ми е единствен университет. Един провален шанс/този за рядка филология/ няма да ме докара до отчаяние. А иначе верно, в Германия може да не е по-добре и пак ще бъде адски трудно, но в най-лошия случай имаш прекрасна възможност да си осъвършенстваш езика. Та, както вече ти пожелах...приятен полет :P :P Аз, ако имах възможност да следвам там, нямаше да се хабя за СУ, това го казвам без задна мисъл :!:

Ооо Даниел, знам, че това не е единственият ти шанс, така че ти пожелавам късмет и успех в битката за специалност право...А според мен отлично би било да следваш право в Германия, ясно е , че трудни специалности като медицина (каквато вънамерявам да следвам там) и право искат доста финасови средства, но те могат да се осигурят по много начини, както и аз вероятно ще направя; не мога да разчитам на родителите ми, още повече и с въвеждането на Studiengebühren. Така че , ако си поставиш за цел да следваш в Германия, ще успееш. Познавам упорити хора, които с някаолко стотин евро в джоба отиват да следват и успяват, защото не се предават...
Man muss sich durch nichts kleinkriegen lassen, sondern bis zum letzten Tropfen Blut kämpfen!!!!
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

балове на момчетата са по-ниски...........да вземат да се стегнат малко младежите
:lol: :lol: айде младежи :!: :!: Стягайте се, бе!! Кви са тея оценки. То май няма кьораво момченце с кръгло пет.... о ужас :!: :!: Маргарита, те младежите ходят в Симеоново, не си губят времето с филологии, било то и екзотични.Аз явно съм някакво любопитно изключение, което впрочем така и няма да го огрее шансът :evil: Ама карай. Иначе и на мен ми се ще да има квоти, както в УНСС-то/ тая дума почва да ми звучи все по-отблъскващо/ и ако не за редките филологии, щото е трудно да разделиш 3 бройки между 5 езика нали?- поне за МО. Ама правилата се определят от други хора, ние само се мъчим да влезем според тях.
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

Stark написа:Квотите за момчета по-малко=по нисък минимален бал за левентите-би ли ми обяснила как става тоз номер :shock:
не мога да го обясня, но е вярно..пред мен са тези данни за мин.година изпринтирани и навсякъде мин.бал за момчетата е по-нисък с изключение на специалността ТЕОЛОГИЯ------> :roll: и май имаше още една, не помня вече..също математика......информатика...приложна математика...но това е нищожен брой специалности..в които е логично принципно да канд. по-малко момичета..
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

абе нали ви казах, че това с момчетата не е феномен. Просто така стоят нещата за хуманитарните специалности и младежите.На по-голямата част от момчетата не им се учи постоянно и залагат на таланта- математиката без талант си е живо мъчение, аз съм доказателство за това. Всякакви науки- биология, химия,наред с география, история, литература+ всички езици изискват постояннство, а това в един момент на младежите им идва в повече. Тъпото е, че в СУ постоянно се стремят да изравнят баловете на мъже и жени, за да има "интелектуално равновесие". От това страдат всички като мене, които не ги грее, че има отворени две нови математически специалност с преобладавщ брой момчета. За тях, разбира се, са орязали почти всички редки филологии и хоп... мъжете с 4,50 оставаме на сухо. Сега ме е яд, че не писах кореистика или арабистика :evil: :evil: СУ почва да ме дразни...
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

като каза арабистика....................знаеш-кой от нашия клас дето беше с големите амбиции за тая специалност.........................................абе тва трябваше да го пратя на ЛС щото се сетих и друго да питам: какво е тва дето си казал на гергана че при велкова си ПРАВИЛ СЪЩАТА ТЕМА?????? в смисъл може би само съчинението ли или кво?? щото ако си правил тва дето се падна на изпита предлагам всички да те сочим с пръст че не си изкарал и 4,50 :?: :!: :roll:
(\__/)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

CasapA написа:абе нали ви казах, че това с момчетата не е феномен. Просто така стоят нещата за хуманитарните специалности и младежите.На по-голямата част от момчетата не им се учи постоянно и залагат на таланта- математиката без талант си е живо мъчение, аз съм доказателство за това. Всякакви науки- биология, химия,наред с география, история, литература+ всички езици изискват постояннство, а това в един момент на младежите им идва в повече. Тъпото е, че в СУ постоянно се стремят да изравнят баловете на мъже и жени, за да има "интелектуално равновесие". От това страдат всички като мене, които не ги грее, че има отворени две нови математически специалност с преобладавщ брой момчета. За тях, разбира се, са орязали почти всички редки филологии и хоп... мъжете с 4,50 оставаме на сухо. Сега ме е яд, че не писах кореистика или арабистика :evil: :evil: СУ почва да ме дразни...
Да, много си прав Даниел!!! Аз харесвам и математическите и хуманитарните специалности, но за момчета да оставиш само по 3 места в екзотичните филологии, си е чиста подигравка с нас, аз го приемам лично и още повече намразих СУ. :) :) :)
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

тази тема почнахме да я ползваме като ICQ аз и някои мои познати :roll:
(\__/)
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

хаха!Имах съмнение за първия текст, че съм го правил, нецялата тема. Освен това като се върнах в къщи се разрових и се оказа, че този тест А изобщо не е даван на курса в СУ или поне никой не го е давал на мен. Представи си колко съм билтреснат, че да си внуша, че съм го правил преди. Тая идея за познатия текст я казах на Гергана във влака, щото ми се стори адски тъпо да дадат нещо правено на курса на самия изпит. Аз по същия начин след изпита подведах и Велкова... ака карай.
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

между другото и ние и още едно момче в нашия влак имахме чувството, че ни е познат този люкент. от онази зелената книжка.....но става въпрос за друг текст все пак. ако бяха дали нещо от книжката, може би щяхме да го докараме до 5 поне..ама явно не заслужаваме :roll: :roll: :D
(\__/)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

CasapA написа:хаха!Имах съмнение за първия текст, че съм го правил, нецялата тема. Освен това като се върнах в къщи се разрових и се оказа, че този тест А изобщо не е даван на курса в СУ или поне никой не го е давал на мен. Представи си колко съм билтреснат, че да си внуша, че съм го правил преди. Тая идея за познатия текст я казах на Гергана във влака, щото ми се стори адски тъпо да дадат нещо правено на курса на самия изпит. Аз по същия начин след изпита подведах и Велкова... ака карай.
Не си единственият, който се е подвел, че е правил този тест. Една моя съученичка, с която бяхме заедно на изпита, имаше същото чувство, но уви не беше така.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Е, хора и аз да се "похваля", имам 4,41........бай бай скандинавистика :cry: :cry:
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

айде още да пишем, че темата за инглиша е по-дълга. Не трябва да се излагаме пред колегите :lol: :lol:
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

предлагам всички да те сочим с пръст че не си изкарал и 4,50
айде-е-е.... злобата у някои хора пак взе връх. Еми какво да кажа освен: нито ти, нито аз ще учим това, което най-много искаме, но все пак ти желая късмет в Петък в посолството, за възможния ти успех там допренесох малко и аз, ти си знаеш как :!: За да няма разочарования, си спомни разговора в автобуса на 13.
Последно промяна от CasapA на 25 Юли 2006, 13:57, променено общо 1 път.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”