Чалгари ли сте?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Kulovcho

Re: Чалгари ли сте?

Мнение от Kulovcho »

Master_of_Sin написа:Охохо..ходила съм аз на концерти и си останах много доволна от всички които съм посетила..но ти, който така усърдно си защитаваш чалгата тука, много силно ме съмнява да си посетил и половината от гореспоменатите!
Или си супер позьор, или си супер лъжец-аматьор! :lol: :lol: :wink:
Всъщност не съм нито едно от двете. Аз съм просто супер.... Супер Любо. :lol: И аз не защитавам чалгата - не се и съмнявам в нейните музикални (не)достойнства. Отричам твърдението ти, че всички фенове на чалгата са някакви супер прости и селски типове, а, разбираш ли, метълите - много умни. Защото не музиката прави човека, освен ако не е професионален музикант. :)
Последно промяна от Kulovcho на 10 Авг 2009, 21:22, променено общо 1 път.
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

ScionOfStorm написа:
p_e_t_i_a написа:трябва да се слуша всичко
мошно, пропагандата като масовост на никоя субкултура не е яка, според мен. но чалгата води като пошли послания.
Съгласен съм,отдавна съм се спрял само на този критерий :!:
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

Kulovcho написа: Отричам твърдението ти, че всички фенове на чалгата са някакви супер прости и селски типове, а, разбираш ли, метълите много умни. Защото не музиката прави човека, освен ако не е професионален музикант. :)
Къде прочете такова нещо..и къде съм го написала? аз говорех че АЗ лично не познавам прости или тъпи метъли - което далеч не означава че познавам всички и разбира се , не мога да кажа за всички мнение щото това е просто невъзможно!
Също така и за чалгата никъде не съм писала че ВСИЧКИ са прости - не си ми прочел явно постовете внимателно! Дадох примери за това как се слуша навсякъде, дори там където би трябвало да не се слуша - защото съгласи се - в училище да си пускат чалга разни моми и момци...е меко казано недопустимо и такава глупост е възможна само и единствено в нашата България!
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Master_of_Sin написа: Къде прочете такова нещо..и къде съм го написала? аз говорех че АЗ лично не познавам прости или тъпи метъли - което далеч не означава че познавам всички и разбира се , не мога да кажа за всички мнение щото това е просто невъзможно!
Също така и за чалгата никъде не съм писала че ВСИЧКИ са прости - не си ми прочел явно постовете внимателно! Дадох примери за това как се слуша навсякъде, дори там където би трябвало да не се слуша - защото съгласи се - в училище да си пускат чалга разни моми и момци...е меко казано недопустимо и такава глупост е възможна само и единствено в нашата България!
Две съученички се преместиха да учат в САЩ в 8-ми клас и и там са си пускали чалгата. :alien: Моля да се поправиш - възможно е и в САЩ.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

ники написа:Две съученички се преместиха да учат в САЩ в 8-ми клас и и там са си пускали чалгата. :alien: Моля да се поправиш - възможно е и в САЩ.
Бдв в САЩ се разцепват на нашата чалга! :P
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише

pink floyd написа:
ники написа:Две съученички се преместиха да учат в САЩ в 8-ми клас и и там са си пускали чалгата. :alien: Моля да се поправиш - възможно е и в САЩ.
Бдв в САЩ се разцепват на нашата чалга! :P
:lol: :lol: Пхахаа, е да... то ние само с това сме известни навън! :wink:

Death, heads on stakes!
football_fenka
В началото бе словото
Специалност: Славянски филологии

Мнение от football_fenka »

По мое мнение е недопустимо да пускаш каквато и да е музика в училище, защото там не е мястото, но темата за възпитанието на учениците днес и да чувството им за отговорност и уважение е дълга и широка.
Но да се отричат и обиждат по този начин хора, които са изпяли песни като "Майчице България", "Жена съм за това", "Послание" и т.н. е смешно. В защита на чалгата от жлъчните ви нападки мога да кажа, че не съм чула нито един поп изпълнител или метъл изпълнител... или какъвто и да е да изпее песен за България, която да е близо до автентичната българска музика.
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

слушай малко Епизод тогава, макар че аз лично не ги харесвам особено.

pwnd? ;)

а, можеш и малко Moria да чуеш, ако се добереш. а, може и малко Svarrogh СЪЩО, ако ще си говорим за БЪЛГАРИЯ и възпяване на природата й.

мерси предварително. ;)

кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?

с това?
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише

football_fenka написа: че не съм чула нито един поп изпълнител или метъл изпълнител... или какъвто и да е да изпее песен за България, която да е близо до автентичната българска музика.
За тва пък кой спори?
Мисля че всички много добре знаем, че фолка и поп-фолка нямат нищо общо помежду си.

Death, heads on stakes!
football_fenka
В началото бе словото

ScionOfStorm написа:слушай малко Епизод тогава, макар че аз лично не ги харесвам особено.

pwnd? ;)

а, можеш и малко Moria да чуеш, ако се добереш. а, може и малко Svarrogh СЪЩО, ако ще си говорим за БЪЛГАРИЯ и възпяване на природата й.

мерси предварително. ;)

кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?

с това?
Слушала съм ги. Гаджето ми слуша само метъл. Но това са интерпретации и да ти кажа честно - изобщо не са ми близо до фолклора, за което говорех :wink:
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

за кой фолклор говориш тогава?

защото Грохнал под един дъб примерно ми извиква нашенски картини - селски, природни, всичко.

Сиромашките извори - също.

А за албуми с името "Кукери" и "Лейди Витоша" няма какво да си говорим, нали? Далеч от фолклора, особено първото наименование.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

ScionOfStorm написа: кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?

с това?
Голяма част от изпълнителите са направили първите си стъпки като певци на народни песни.
Отличен пример за това е Хисарския поп - :cheers: :lol:
football_fenka
В началото бе словото

Master_of_Sin написа:
football_fenka написа: че не съм чула нито един поп изпълнител или метъл изпълнител... или какъвто и да е да изпее песен за България, която да е близо до автентичната българска музика.
За тва пък кой спори?
Мисля че всички много добре знаем, че фолка и поп-фолка нямат нищо общо помежду си.
Изслушай това http://www.youtube.com/watch?v=J5IrTdEXVOU
Мисля, че чалгаджииките имат и добра страна. За това казвам, ченападането на музика, която не познавате е смешно.
Anonym
От дъжд на вятър

Мнение от Anonym »

Всичко е комерс. Важно е какви представи формира музиката в подрастващите.Днешно време предимно средата ,а не възпитанието формират представи у децата.Следователно песни с текстове за самоубийство,изнасилване,расизъм,сребролюбство и т.н, в повечето случаи не могат да не повлияят мирогледа на малчуганите.Във всеки стил музика има аморални послания,които биват директни или не толкова.За да няма млади убийци,изнасилвачи и тн едно дете трябва:
-Да бъде възпитано да не се повлиява(тия дни...)
-Да му се ограничи достъпа до такава музика(често обратен ефект)
А какво да се направи като цяло:
-Да се поприкрият посланията
-Да се забрани музика с такива послания въобще(.....)
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише

ники написа:
ScionOfStorm написа: кое е автентичното българско в чалгата? източните кючеклийници ли? с това ли ще сравняваш гайдата и фолклора ни?

с това?
Голяма част от изпълнителите са направили първите си стъпки като певци на народни песни.
Мхм... или като са правили кавъри на известни сръбски песнии! хаха.

Death, heads on stakes!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”