Мдам, мирише на кифлизъмmebbeth написа:"натокани с полички и токчета" изобщо не ми
се връзва с уважение, респект и намсикво...
Облекло за изпит?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Re: Облекло за изпит?
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
- Курс: трети
Мирише по-скоро на атака срещу сърцата на изпитващите от мъжки пол от някои по-разкрепостени женички...leia_loves_cats написа:Мдам, мирише на кифлизъмЕдната поличка и токче не ти дава 10 точки "уважение"
То верно облеклото на някои момичета на изпит понякога направо си крещи:
"Нямам нищо в главътъ...ама ский само к`ви цици вадя!", но
какво от това?!
Да му мислят изпитващите, ама номерът е да уцелят с кво точно да мислят...
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Да. Да. Аре бегайте оттука. Не сте само вий връО на светО.kyrtika написа:При нас в ЮФ повечето жени са натокани с полички и токчета, а мъжете костюмари и официално облечени. Особено пък по изпити - устни разбира се. Намирам за го много правилна практика. Един юрист ако не изглежда добре, никой нема му обърне внимание. Виж геолози, географи, лингвисти, историци, археолози, по рядко ще им се налага да бъдат официални и затова в техните факултети може би е нормално да се ходи неглиже по изпити, не знам.
В дискотеките разликата е, че се пуска с пола над коляното. Дори е задължителнаkyrtika написа:А за късите гащи през лятото, вече и в съда, и в някои министерства охраната на входа не те пуска ако си по къси гащи, джапанки или пола над коляното.

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
ЮФ - МЮФ...
Навсякъде може да ти се наложи да си елегантен. А си представи да те вземат за преводач на някой президент на пресконференция...
Мисълта ми е, че това не е оправдание за снобизъм в университета.
А за момичетата идеята ми за елегантни дрехи не е пола 2 пръста под гъ*а и късо потниче. Хич не е "адвокатско" даже. Бих приела да се обличат в елегантен дамски костюм с панталон / пола до коляното и сако, ама тия дискотечни парцалки... това НЕ Е официално облекло и НЕ Е проява на уважение към преподавател, дори напротив. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

-
maria salome
- В началото бе словото
- Специалност: neoelenistika nbu
[quote="Prudence"][quote="fak"]Скръндза!
Ей аз съм от НБУ няма да обиждате университета ясно ли вие
вие сте смешни

вие сте смешни
- blackout
- Летящите Пръсти
- Специалност: право
maria salome написа: Ей аз съм от НБУ няма да обиждате университета ясно ли вие
вие сте смешни![]()
![]()
Сложна чувствителност, както е казал поета.
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
обличам се секси 1% 1% [ 2 ]
Хайде бре, само двама ли сме?
Хайде бре, само двама ли сме?
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
maria salome написа:Prudence написа:fak написа:Скръндза!![]()
вие сте смешни![]()
![]()
върнах се 10 страници назад, за да видя що пък и мойто име се споменава
видях
la douleur exquise
- К.атерина
- В началото бе словото
- Специалност: още нямам...:(
- Курс: кандидат-студент
И аз съм за официалното облекло... Все пак униврситетът си е институция... Но за лекциите мисля, че дънки и блуза стигат... Не знам, вие ще кажете, аз още съм един прост кандидат-студент... 
Голотата ще спаси света...

- К.атерина
- В началото бе словото
А милата ми свобода да словото и на лично мнение.... Освен това СУ не е единственото място, където се ходи на изпити и се спазват или не се спазват определени правила на поведение. Според мен подходящото облекло е проява на добри обноски, а добрите обноски не показват ти колко си важен, показват уважение към другия...
Отговарям ти, защото те уважавам... И на
ще отвърна с

Отговарям ти, защото те уважавам... И на

-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хм, знам, че темата е облекло за изпит, но не мога да не споделя обезпокоителната тенденция, която напоследък просто ме стъписва
а именно: все повече и повече момичета (дебело подчертавам: младолики, тоест предполагаеми първокурснички) прехвъркат рано сутринта из Ректората с облекло като... като... абе последна мода, както и със задължителната бухнала бретонеста прическа и съпътстващ грим, с думи прости: обяснете ми, моля, в колко часа сутринта трябва да са станали, за да направят съответните приготовления
това едно, и още по-интересното: с какво това натокано облекло показва "повече уважение към тях си, институцията и вселената" (както многократно бе прокламирано в темата) от моето, непринудено изразено с удобни дрехи, с които да мога да се разкарвам по цял ден, и далеч по-ненатрапчив вид? 
// А всъщност тази тенденция е далеч по-осезаема в бе ге средните училища, където повечето девойки сякаш ходят, за да си покажат последните покупки или масивните 20-сантиметрови обеци (справка: лични наблюдения)... не знам какво мислите вие, но според мен това традиционно говори ужасно, хм, малко, за интелектуалните способности на яйцеклетките на тази нация....
// А всъщност тази тенденция е далеч по-осезаема в бе ге средните училища, където повечето девойки сякаш ходят, за да си покажат последните покупки или масивните 20-сантиметрови обеци (справка: лични наблюдения)... не знам какво мислите вие, но според мен това традиционно говори ужасно, хм, малко, за интелектуалните способности на яйцеклетките на тази нация....
- К.атерина
- В началото бе словото
Е, то това си е техният стил... За тях може да е важно да са бухнали от кеф, пък без пълнеж. Може и да не мислят за уважението към институцията, а може това да е представата им за красиво и така да изразяват уважението си или там, каквото изразяват...
Освен това, ако прическата им е навик, не би трябвало да им трябва много време, така де - вече са я усвоили до съвършенство...
Освен това, ако прическата им е навик, не би трябвало да им трябва много време, така де - вече са я усвоили до съвършенство...

- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Мех... аз съм на принципа - 50 на 50.Половината случаи - елегантно - стилно, а другата половина по-официално.Поне така се старая , защото ми харесва де и то като цяло, а не само за изпити.
The names of the future are stamping of impatience.