Съществува ли истинско приятелство между момиче и момче?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: Съществува ли истинско приятелство между момиче и момче?
дефинирайте "истинско приятелство" и след това мога да коментирам. предвид биохимията и физиологията на човека в репродуктивна възраст в огромната част от случаите има привличане, поне от едната страна, но какво пречи това на "приятелството" не знам
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Споделям на 100%. Едно време вярвах, че е възможно. Но след като години наред повечето ми приятели бяха момчета и след като с половината се отчуждихме и/или изпокарахме заради появата на чувства от едната страна, на която другата не отговаря, стигнах до извода, че в крайна сметка няма как да стане просто. Приятели, приятели, но е нормално да се влюбиш в един прекрасен момент в човек, когото цениш и уважаваш. Така че просто се стига до ситуация, в която трябва да решиш дали искаш нещо повече или не. И в общия случай с тоя човек просто се отчуждавате. Появата на някоя сериозна връзка също общо взето е фактор, защото в крайна сметка е нормално най-добрия приятел на човек, този с когото всичко си споделяш, да е гаджето/съпруга(та), а не външен човек. Иначе се стига до един неприятен конфликт на интересиhypnosssa написа:По мое мнение:
Приятелство-да
истинско-не.
Точно сходността на силните чувства и склонността им да преминават едно в друго прави приятелствата между половете много..хм..размити.Почти винаги от един момент нататък за единия човек чувствата реинкарнират и приятелското прераства в "приятелско и нещо много особено..в стомаха"
п.п. Все пак уточнявам, че под "истинско приятелство" нямам предвид да се виждате веднъж месечно на кафе или да си говорите приятелски, като се засечете случайно някъде, а нещо много по-дълбоко; нали знаете - споделяне, взаимна потребност да си част от живота на другия и да го чуваш/виждаш когато не ти се налага, просто защото искаш...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Казва се приятел пръв,begemot_ написа:дефинирайте "истинско приятелство" и след това мога да коментирам. предвид биохимията и физиологията на човека в репродуктивна възраст в огромната част от случаите има привличане, поне от едната страна, но какво пречи това на "приятелството" не знам
Но защо е той такъв?
Затова че пръв полита
в огъня да те спaси, пръв,
и без да се запита
прав ли си или не си.
Пръв за теб леда пролазва,
пръв за теб пролива кръв
ето – затова се казва,
че приятелят е пръв!
Добре де, ами ако си би? И е възможно да се влюбиш както в приятел мъж, така и в приятелка, това означава ли, че не можеш да имаш истинско приятелство с никого?
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами аз съм би и такъв проблем с жените нямамДъждът върху лицето написа:Добре де, ами ако си би? И е възможно да се влюбиш както в приятел мъж, така и в приятелка, това означава ли, че не можеш да имаш истинско приятелство с никого?

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Еми значи и с мъжете не би трябвало да има. Проблемът е решен.black_lady написа:Ами аз съм би и такъв проблем с жените нямамДъждът върху лицето написа:Добре де, ами ако си би? И е възможно да се влюбиш както в приятел мъж, така и в приятелка, това означава ли, че не можеш да имаш истинско приятелство с никого?
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Жените би сме малцинствоДъждът върху лицето написа:Еми значи и с мъжете не би трябвало да има. Проблемът е решен.black_lady написа:Ами аз съм би и такъв проблем с жените нямамДъждът върху лицето написа:Добре де, ами ако си би? И е възможно да се влюбиш както в приятел мъж, така и в приятелка, това означава ли, че не можеш да имаш истинско приятелство с никого?

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- Sasko™
- Паисий
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Абе рано или късно човек отива под олтара с най-добрият си спътник в живота (Защото просто са идеални един за друг)
What I've got you've got to give it to your mamma
What I've got you've got to give it to your pappa
What I've got you've got to give it to your daughter
What I've got you've got to give it to your pappa
What I've got you've got to give it to your daughter
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Според мен винаги единия си пада по другия, дори и след време... приятелството винаги се опорочава рано или късно, досега не съм попадал на друг вариант... а не, всъщност съм попадал - имах най-добра приятелка, с която се скарахме и намразихме преди да се "харесаме",... но това пак допълва тезата ми...
Обикновенно приятелство между момчета е плод на общи теми, интереси,"съюз" по някакъв повод... или просто заради купона...
Приятелство между момичета е горе-долу същото, но има и клюки, заговори, интриги, но и добри неща като сестринска обич и тем подобни... макар да се разпада по-лесно
И като измислим приятелство между момиче и момче, то или е базирано на желание за бъдещи интимни отношения или с материална цел... демек не очаквайте истинско приятелство в стил Ю-ГИ-О или някое детско филмче, може и цял живот да сте приятели, но това не значи, че не е започнало с цел секс или пари... а защо не и двете...
Обикновенно приятелство между момчета е плод на общи теми, интереси,"съюз" по някакъв повод... или просто заради купона...
Приятелство между момичета е горе-долу същото, но има и клюки, заговори, интриги, но и добри неща като сестринска обич и тем подобни... макар да се разпада по-лесно
И като измислим приятелство между момиче и момче, то или е базирано на желание за бъдещи интимни отношения или с материална цел... демек не очаквайте истинско приятелство в стил Ю-ГИ-О или някое детско филмче, може и цял живот да сте приятели, но това не значи, че не е започнало с цел секс или пари... а защо не и двете...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Ако ме отреже? Мисля си, че няма да мога да го понесаblack_lady написа:Аз бях горе-долу в същата ситуация. При това не беше просто някакво си момче, а най-добрият ми приятел. Моят съвет е да му кажеш. Нищо не губишПо-добре да опиташ и той да те отреже, отколкото по-късно вечно да си задаваш въпроса "Ами само ако бях имала куража...?"
Човек се бори за щастието си тук, днес, сега. Аз съм на мнението, че именно от приятелите стават най-добрите гаджета/любовници или както искаш го наречи, тъй като двамата души се познават достатъчно добре, държат един на друг и много от гафовете, които стават при случайните забивки, ще бъдат избегнати. Най-добре е той да знае...
Приятелка ми казва, че няма нищо по-хубаво от това да ти пука за някого. Добре, но на него дали му пука както на теб, ха!
A smile is free.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
ВНИМАНИЕ! Няма резервни части за вашето тяло.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Съществува ако и двамата са си намерили половинките....тогава наистина може да се каже, че ПРИЯТЕЛСТВОТО между тях е истинско
Поне аз така мисля 
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Ами моят съвет е ако не искаш да му признаеш, да си намериш друг. Клин клин избива, а пък и несподелената любов не продължава дълго.fuksia написа:Ако ме отреже? Мисля си, че няма да мога да го понесаblack_lady написа:Аз бях горе-долу в същата ситуация. При това не беше просто някакво си момче, а най-добрият ми приятел. Моят съвет е да му кажеш. Нищо не губишПо-добре да опиташ и той да те отреже, отколкото по-късно вечно да си задаваш въпроса "Ами само ако бях имала куража...?"
Човек се бори за щастието си тук, днес, сега. Аз съм на мнението, че именно от приятелите стават най-добрите гаджета/любовници или както искаш го наречи, тъй като двамата души се познават достатъчно добре, държат един на друг и много от гафовете, които стават при случайните забивки, ще бъдат избегнати. Най-добре е той да знае...
. А от друга страна, ако има нещо към мен няма да се захваща с друга, нали? В началото го възприемах само като приятел и изведнъж сякаш нещо ме удари по главата и се влюбих. Какво ми стана?
Приятелка ми казва, че няма нищо по-хубаво от това да ти пука за някого. Добре, но на него дали му пука както на теб, ха!
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Ако под "истинско" приятелство се разбира приятелство от еднополов тип,то убедено заявявам,че е невъзможно.Както вече бе казано,ако няма физическо привличане-няма контакт,а физическото привличане лесно може да прерастне в нещо по епидермално.По повод чаршафа на Търговеца-ако това да те хваща за ръката неволно е напълно нормален приятелски жест,то аз трябва постоянно да се държа с моите приятели за ръка по улиците-е,не го правя! 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- renesanz
- Легендарен флуудър
така е,но и това не е гаранция.в един момент приятеля може да стане по-важен за теб от гаджето...и тогава пак се оплесква всико. най-добре да сте наясно и да си кажете,че искате да бъдете само приятели за да няма недоразуменияcamel написа:Съществува ако и двамата са си намерили половинките....тогава наистина може да се каже, че ПРИЯТЕЛСТВОТО между тях е истинскоПоне аз така мисля
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
Винаги ми е било много странно като се казва "само приятели", "просто приятели"... все едно приятелството е недостатъчно. Но всъщност не е, защото от един приятел, като че ли се изисква много повече от тези на любимия и забелязваме всеки недостатък на приятелите си, докато за тези на любимия си затваряме очите.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Между другото, не е като да не ни е минавала мисълта за нещо УЖ "повече" с това момче - обаче винаги сме го говорили на майтап. Само че това "УЖ повече" всъщност е нещо много по-малко - и за двама ни. Намесят ли се физически взаимоотношения, наистина никога нищо не е същото и ако по някаква причина "любовта" не потръгне, всичко прекрасно, което сте имали, отива по дяволите. За мен "прерастването" на приятелството в нещо "повече", е първата крачка към загубата на този човек и е напълно безвъзвратна. В моя живот е така.
Ако не сте изпадали в подобна ситуация, няма как да разберете какво имам предвид. Просто за мен приятелството е НАД любовта - аз, дето се казва, мога да си начеша оная работа с всеки (простете за грубия език, но си е точно така), ако реша. Обаче не всеки може да издържи всичко онова, което се случи през последните няколко години, да не се налага да се обясняваме, да ме гушне и да не ми казва, че всичко ще е наред, защото нищо няма да е и той го знае; да ми спаси живота много буквално, без да си има идея какво прави. Абе, по-добрата (и много инженерна) половинка от мен.
Тия неща не бих му ги казала никога, защото знам, че ще махне с ръка - ние за това приятелство не говорим помежду си - то си е там, споделено е и няма смисъл да го опорочаваме с думи.
Само миналата НГ, когато си бях пийнала леко и си мислех за хората, които ги няма, го гушнах силно и му благодарих. Не попита защо. Каза само "За нищо. Опитах се да помогна".
Честно ви казвам, пожелавам ви го от сърце. Ама наистина.
И прощавайте, че пиша толкова много, но е трудно да се обясни нещо подобно с по-малко думи. То не знам дали може да се обясни изобщо, докато не се преживее.
Ако не сте изпадали в подобна ситуация, няма как да разберете какво имам предвид. Просто за мен приятелството е НАД любовта - аз, дето се казва, мога да си начеша оная работа с всеки (простете за грубия език, но си е точно така), ако реша. Обаче не всеки може да издържи всичко онова, което се случи през последните няколко години, да не се налага да се обясняваме, да ме гушне и да не ми казва, че всичко ще е наред, защото нищо няма да е и той го знае; да ми спаси живота много буквално, без да си има идея какво прави. Абе, по-добрата (и много инженерна) половинка от мен.
Тия неща не бих му ги казала никога, защото знам, че ще махне с ръка - ние за това приятелство не говорим помежду си - то си е там, споделено е и няма смисъл да го опорочаваме с думи.
Само миналата НГ, когато си бях пийнала леко и си мислех за хората, които ги няма, го гушнах силно и му благодарих. Не попита защо. Каза само "За нищо. Опитах се да помогна".
Честно ви казвам, пожелавам ви го от сърце. Ама наистина.
И прощавайте, че пиша толкова много, но е трудно да се обясни нещо подобно с по-малко думи. То не знам дали може да се обясни изобщо, докато не се преживее.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември