Козлодуй, 3 и 4 блок - да ги пуснем отново!

Модератори: Don Horhe, Lord

Joker
Легендарен флуудър

Re: Козлодуй, 3 и 4 блок - да ги пуснем отново!

Мнение от Joker »

javortomov написа:Между другото в Албания има режим на тока, заради спирането на АЕЦа. Всичките ни съседи срещат затруднения, поради спряния износ на ток, въпреки това само албанците са се съгласили да участват във филма.
В Албания винаги е имало режим на тока! Наскоро в Тирана видях на всяко магазинче - генераторче. Трогателна картинка....
:blackeye:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

няма много за модернизиране,това да е проблема.
добре :lol: :lol:

Искат се бая кинти по един или друг начин.
Иначе си е факт,че радиацията в София си е по-голяма и Козлодуй всъщност е едно доста чистичко местенце от тази гледна точка :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

javortomov написа:Между другото в Албания има режим на тока, заради спирането на АЕЦа. Всичките ни съседи срещат затруднения, поради спряния износ на ток, въпреки това само албанците са се съгласили да участват във филма.
Основният износ е към Гърция и Турция, направо не знам те как се справят. Ние без тока на АЕЦа евентуално може и да се оправим, той и без друго отива основно за износ. Но това е един огромен загубен доход.
Колкото до модернизацията на 3 и 4 блок - те са си достатъчно модерни, не слушайте глупостите на разни невежи как били супер зле, щото били руски. Нашите руски реактори в момента са в доста по-добро състояние от доста френски...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Четох, че са по-добре от ВСИЧКИ френски! :evil:
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

да,и аз го написах по-напред в темата.ходила съм в централата,гледахме реакторите,обясниха ни какво става при авария,много са сигурни.не случайно работят толкова време безотказно.5 и 6-ти са съвсем нови и сега разчитаме само на тях...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

никои не е казал че са зле. Просто предполагам че има какво да се направи,т.е. може да се направи нещо и след като се изисква "модернизиране" значи има какво да се "модернизира" или най-малкото има какво да се "обнови",било то и да не е кой знае колко. Иначе нашият АЕЦ си е много добре :")
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
javortomov
Драскач
Специалност: МО, ЮФ
Курс: втори

Мнение от javortomov »

Който е ходил в централата знае че това е най поддържаното предприятие в цяла България (и най добре работещото, да не говорим за печалби). Най голямото предимство във връзка с онзи договор за присъединяване е че ситуацията се е промения значително и сме на прага на голяма екологична криза, нещо което не се е знаело толкова добре преди 5-6 години.
Варваринът тук съм аз, защото никой не ме разбира. (Овидий)
Митака
Форумно зомби

Мнение от Митака »

Който е ходил в централата знае че това е най поддържаното предприятие в цяла България
И НАЙ-ОСВЕТЕНОТО :!: :!: :!:
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Аватар
Fever
От дъжд на вятър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Fever »

Понеже говорехте за износ на ток...
По количество изнесена ел. енергия България заемаше четвърто място в Европа след Франция, Чехия и Полша. За 2005 г. например са изнесени 7600 милиона kWh.
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

заемаше...преди :(
ние влизахме в машинната зала на 1-4 блок.гледахме 1 и 2 реактор,понеже за затворени и каналите с вода.лошото е само,че тая вода пак отива чрез канал в подпочвените води и Дунав. имам някаква статистика,в която пише,че през 2005,ноемви 4-те блока (3,4,5,6) са произвели 1 633 735 340 kWh !
сега не ми се мисли колко по-малко е. за справка-в САЩ реакторите са по-слаби и не са обновявани от 1996 (на повечето места) нашите са тип ВВЕР-440 и имат живот около 30г.,който може да бъде удължен :) така,че имаме огромна полза да се борим да ги пуснем.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Fever написа:
Moriarty написа:механизмите за пропаганда у нас просто нямат равни или хората предразполагат за това... :)
Пускането на 3 и 4 блок са нещо съвсем реално...
Просто е глупаво да изкоментираш подобен проблем по такъв начин.
не си ме разбрал...по темата кокретно не съм изказал мнение, просто отбелязах как след прескоференцията дадена от Дмитриевич, "гръмнаха" всички медии, псевдоспециалисти, "анализатори".....ситуацията сега не е по-различна от тази преди няколко годинки и не се случи нищо различно от предвижданото....
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
javortomov
Драскач

Мнение от javortomov »

не си прав Мориати. Ситуацията е доста различна от преди няколко години. Да случиха се предвидените неща - липса на ток в региона и проблеми и т.н. Обаче благодарение на това че в момента има нещо като ренесанс на Атомната енергетика, ние можем да се възползваме и да си отворим реакторите. Просто международното мнение се е променило от както сме подписали договора, а и вече сме пълноправна страна членка.

Колкото за пропагандата нашия премиер изпревари само със дни подобна пресконференция,която щеше да бъде дадена от Бат Бойко Добрия. Ще видим какво ще стане - за съжаление най-вероятно нищо, защото премиера ни няма топки, за съжаление :)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

javortomov написа: страна членка.
стига с тия членки! :P страна член! няма ж.р.!!!!!!!!!!!!!!!! това,че по телевизията така казват не значи,че е така в граматиката!

Аватар
javortomov
Драскач

Мнение от javortomov »

добре, добре приемам критиката.
Аватар
javortomov
Драскач

Мнение от javortomov »

Шоуто на Слави с Джон Рич

Код за потвърждение: Избери целия код

замунда.нет/details.php?id=116088&comments=1&viewcomm=1464271#comm1464271
Публикувай отговор

Обратно към “България”