късмет, че си нямал ЛТЗ при доц. Димчева. Тя до тази година не даваше на асистентите дори да присъстват на изпита:)Вече присъстват, но само това.Лорд Носферату написа:Зависи си от преподавателя. Първия семстър учих няколко дена по ЛТЗ и бях научил може би 2/3 от материала. Професора, със самочувствие до небесата, ме върна два пъти. На третия отидох при асистентката със същите знания. Нищо не бях чел по единия въпрос, на другя знаех половината. Но тя беше благосклонна, насочваше ме и ей-го на - петица. И си беше заслужена.
Как да се справим с проблемни преподаватели?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Гост
- Пишеща машина
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
не вярвах, че и на мен ще се случи, но се случи, влязох в кабинета за изпитване - забранено устно изпитване по закон!!!!!!!!, след 6 часа чакане на реда си пред вратата и срещу мен преподавателят задимил стаята с цигари и ми разправя как нищо не знам и ми писа 2, още преди да съм затворил вратата???????/учих 2 седмици нон стоп!!!!!!!, ходил съм на 50% от лекциите и не вярвам това да е някакво специално отношение към мен, просто бях в неподходящия момент, след мен цялята ми група беше скъсана по същия начин!!!
Намерих обаче как да си го върна, натиснах с помощта на по-вишестоящи /не роднини/ и хоп работата опечена, а отношението към мен стана най-сърдечно.
Единственото решение на такъв проблем, не е да тръгвате по каналния ред, В БЪЛГАРИЯ СМЕ, има си вратички за всичко и не си мислете, че сте просто студенти, стига да поискате можете и вие да извивате ръце, аз как успях!!!
Намерих обаче как да си го върна, натиснах с помощта на по-вишестоящи /не роднини/ и хоп работата опечена, а отношението към мен стана най-сърдечно.
Единственото решение на такъв проблем, не е да тръгвате по каналния ред, В БЪЛГАРИЯ СМЕ, има си вратички за всичко и не си мислете, че сте просто студенти, стига да поискате можете и вие да извивате ръце, аз как успях!!!
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Подхождаш си на името - да живее оптимизма! Поне малко надежда за нас зайцитеOptimist написа:За сега не съм попадала на "проблемен преподавател" ,при нас май няма ,поне така ми се струва(никога не е късно
) ,но честно казано сигурно много неприятно ще ми стане-мразя несправедливостите
Добре, де ако си скъсаш четирибуквието от учене и наистина знаеш всичко и отговориш на всичко на изпита, пак ли може да ти пишат 3?!?
Реши ли изпитващият, 2-ката ти е сигурна .Няма начин 1 студент да знае колкото професора , който цял живот се е занимавал с тази наука.Винаги може да ти зададе въпроси , на които не може да отговориш...
И да се скъсаш от учене , не можеш да научиш за 6 реално .Оценката е резултат от добра воля.И цял живот да учиш . пак не си изучил всичко , тъй че ...късмет , късмет...
-
user-1209
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Re: Как да се справим с проблемни преподаватели?
Ами като се сдухвате ше ви преебват... аре като го гледам без да ми пука и като ходя кат 5 стинки на цело как ще ме преебе... ще направя егати скандала ако нещо ми се заяде.guenter написа:Как да се справим с проблемни преподаватели?
- smallp0x
- В началото бе словото
- Местоположение: In your house I long to be. Room by room, patiently
- Обратна връзка:
Зависи от преподавателя - обикновено излизам с тактиката "симулация му е майката" - важното е да гледаш умно и да си усмихнат. "Да, знам го това, ама сега съм прекалено изнервена, за да се сетя" - обикновено нямам проблеми да изглждам изнервена и да треперя.
Лична гордост ми е 5-цата по дискретна, която Краси Манев ми подари с усмивка "да, има защо, има защо", макар асистентката много да ме прецака с оценката на писмен и нямаше как средно-статистически да ми се получи 5. Въпреки, че наистина си знаех материала и все още го знам.
С други преподаватели действам по друг начин - "колегиално притеснение" ми беше жокерът по програмиране.Тоест - не знам толкова малко, колкото си мислите, просто това съм решила да напиша и мисля, че е достатъчно по темата. Както и завиден запас от червени дрехи/аксесоари - де какво имах червено в гардероба го облякох за този ден. Помогна
Лична гордост ми е 5-цата по дискретна, която Краси Манев ми подари с усмивка "да, има защо, има защо", макар асистентката много да ме прецака с оценката на писмен и нямаше как средно-статистически да ми се получи 5. Въпреки, че наистина си знаех материала и все още го знам.
С други преподаватели действам по друг начин - "колегиално притеснение" ми беше жокерът по програмиране.Тоест - не знам толкова малко, колкото си мислите, просто това съм решила да напиша и мисля, че е достатъчно по темата. Както и завиден запас от червени дрехи/аксесоари - де какво имах червено в гардероба го облякох за този ден. Помогна
And don't it make you sad to know that life...
Is more than who we are
~ "Name" - The Goo Goo Dolls
Is more than who we are
~ "Name" - The Goo Goo Dolls
Само да не вземат тук да те наричат ЛУЗЪР
Проблемите според мен се създават от схемата на оценяване. Т. е. куца процедурата. Би могло да се променят някой неща като: 1.оценки да има само за най-важните изпити, за разни глупости да се пише да/не или нещо такова. 2. трябва този който преподава да е ОТГОВОРЕН за знанията на студентите си - което ще рече да не оценява ТОЙ и не да се еба.. с тези дето не са му симпатични а да дава мило и драго някой да покаже знания!. 3. за изпитите при които е възможно да се изпитва с тес, а когато не може с тест да има такива ясни критерии, че дори и сам студентът след изпита да може да си постави оценка. 4. при важни изпити, когато се налага да се изпитва устно, изпитът да се провежда от комисия в присъствието на преподавателя - който да не поставя оценка , а да защитава студентите си, което ще рече да защитава и себе си и работата си!!!
... и така нататък, всички тези проблеми са лесно решими, ако някой реши да твърди, че само неудачници искат промени - нека заповяда. Но ако е така, то прогреса се движи от неудачници - зависи как ще погледне човек на нещата.
В защита на тезата си ще ви дам следния пример: представете си, че играят 2 отбора, а тениора на единия отбор свири мача - къде е справедливостта!? Какво ще покажат спортистите е атестат както за техния талант и работата която са свършили, така и за таланта и трудолюбието на тези които ги тренират...
Проблемите според мен се създават от схемата на оценяване. Т. е. куца процедурата. Би могло да се променят някой неща като: 1.оценки да има само за най-важните изпити, за разни глупости да се пише да/не или нещо такова. 2. трябва този който преподава да е ОТГОВОРЕН за знанията на студентите си - което ще рече да не оценява ТОЙ и не да се еба.. с тези дето не са му симпатични а да дава мило и драго някой да покаже знания!. 3. за изпитите при които е възможно да се изпитва с тес, а когато не може с тест да има такива ясни критерии, че дори и сам студентът след изпита да може да си постави оценка. 4. при важни изпити, когато се налага да се изпитва устно, изпитът да се провежда от комисия в присъствието на преподавателя - който да не поставя оценка , а да защитава студентите си, което ще рече да защитава и себе си и работата си!!!
... и така нататък, всички тези проблеми са лесно решими, ако някой реши да твърди, че само неудачници искат промени - нека заповяда. Но ако е така, то прогреса се движи от неудачници - зависи как ще погледне човек на нещата.
В защита на тезата си ще ви дам следния пример: представете си, че играят 2 отбора, а тениора на единия отбор свири мача - къде е справедливостта!? Какво ще покажат спортистите е атестат както за техния талант и работата която са свършили, така и за таланта и трудолюбието на тези които ги тренират...
човек, разбираш ли че в българия релано оценяване няма! и няма да стане защото 90% ще изгърмят. колко хора учат сериозно? колко хора са в специалността която са искали, не тази в която са ги приели? колко хора учат изобщо за да знаят нещо и колко хора за да вземат диплома за висше? защото детенцето да има "висше" е национален манталитет ... да не забравяме масовото преписване
тук системата е някакъв порочен кръг не виждам начин да се промени
тук системата е някакъв порочен кръг не виждам начин да се промени