Левски-ЦСКА, 2 декември, 15:30
Модератори: ники, Methuselah
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- Томазо де Торквемада
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
За колегата с титлите само искам да отбележа, че ако погледне Рейнджърс, например, ще види, че имат около 107 титли общо, от които 51 на Шотландската лига. Това обаче не означава, че те са "най-великия отбор". Нека не забравяме 45-те години социализъм, както и конюнктурното управление, което неминуемо си е казало тежката дума и по отношение на спорта. Дори да не споменаваме, че форматът на ШЛ (тогава КЕШ) е бил различен и затова ЦСКА са достигнали до тази фаза. Така че тази логика на съпоставка е абсолютно наивна и несериозна. Забелязал съм, че винаги привържаниците на ЦСКА започват подобни спорове по еднакъв начин (и дядо ми така спори). И за да бъда по-ясен само ще ви помоля да сте обективни, за да се получи по-интересна дискусия. Не вземам страна по въпроса, защото аз съм ценител на футбола (повтарям - футбола) и не гледам, БГ първенството. Пожелавам ви железни нерви по време на мача, не чупете седалките и като ви изгърмят бушоните, докато броите до 10, си помислете, че някъде по този свят се играе истински футбол, отпуснете се, сипете си една бира и си пуснете диема. Така ще се нагледате на най-силното първенство в света и едновременно с това ще си "оправите вкуса" от онова, което са ви причинили нашите два "гранда". Разберете едно - не си заслужава човек да се ядосва с нашия псевдофутбол... , приемете го от смешната му страна и ще разберете, че от тази комедия по-смешна не сте гледали
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
-
smeshko
- Паисий
Поклон!Томазо де Торквемада написа:За колегата с титлите само искам да отбележа, че ако погледне Рейнджърс, например, ще види, че имат около 107 титли общо, от които 51 на Шотландската лига. Това обаче не означава, че те са "най-великия отбор". Нека не забравяме 45-те години социализъм, както и конюнктурното управление, което неминуемо си е казало тежката дума и по отношение на спорта. Дори да не споменаваме, че форматът на ШЛ (тогава КЕШ) е бил различен и затова ЦСКА са достигнали до тази фаза. Така че тази логика на съпоставка е абсолютно наивна и несериозна. Забелязал съм, че винаги привържаниците на ЦСКА започват подобни спорове по еднакъв начин (и дядо ми така спори). И за да бъда по-ясен само ще ви помоля да сте обективни, за да се получи по-интересна дискусия. Не вземам страна по въпроса, защото аз съм ценител на футбола (повтарям - футбола) и не гледам, БГ първенството. Пожелавам ви железни нерви по време на мача, не чупете седалките и като ви изгърмят бушоните, докато броите до 10, си помислете, че някъде по този свят се играе истински футбол, отпуснете се, сипете си една бира и си пуснете диема. Така ще се нагледате на най-силното първенство в света и едновременно с това ще си "оправите вкуса" от онова, което са ви причинили нашите два "гранда". Разберете едно - не си заслужава човек да се ядосва с нашия псевдофутбол... , приемете го от смешната му страна и ще разберете, че от тази комедия по-смешна не сте гледали![]()
Нищо ,че по принцип съм от ЦСКА ... наистина добро мнение и си много прав за тъжната действителност на бг футбола
In vino verittas
- Томазо де Торквемада
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
smeshko, колега, само за да те допълня, то няма значение от кой отбор си, защото всички са еднакво слаби, така че се радвам, че си ме разбрал. Пак ви казвам аз съм напълно неутрален по този въпрос, просто ми направи впечатление един от постовете по-горе. Съжалявам ако изказването ми е прозвучало като насочено срещу конкретен отбор, но не това е била целта ми. Трябва да ви кажа, че подкрепям по еднакъв начин Левски, ЦСКА и Литекс, когато играят с чуждите отбори, защото аз съм българин и смятам, че ще бъде не просто неуважение към българското, а признак на непознаване на същността на нещата, ако се впусна във фенска еуфория. Колкото и да е чудно все още има и такива хора. Еднакво се радвам за успехите на всички български отбори, защото те са такава рядкост, особено напоследък. Аз затова казах, че е смешно да се хвалим с 30-те титли, защото на фона на 13-те на Арсенал и 16-те на Юнайтед, например, които обаче означават много повече, направо са си смешни. Хората трябва да спрат да гледат миналото, защото по този начин изпускат настоящето. Трябва да погледнем стойността на тези 13 и съответно 16 титли и да ги съпоставим с нашите 30 или 25. Направете си изводите. Показателни са резултатите ни от европейската футболна сцена, които говорят за нещо съвсем различно. Нека не забравяме, че почти всяка година си тръгваме с "пълна кошница" от Европа, именно защото все си мислим, че сме много добри, пък все се оказва друго. За да бъдеш голям не е достатъчно да биеш Беласица, Белите орли или Депортиво Лесичери. Кажете ми нормално ли е да се става шампион с максимум една загуба и 1-2 равни мача. В Англия ако някой треньор го постигне може да му предложат доживотен договор, пък при нас, както се казваше в едно произведение, чудесата са си "в реда на нещата", но на Запад явно чудеса няма...
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
-
smeshko
- Паисий
На запад играят футбол , затова е така ... Иначе не мисля , че си изразил пристрастие .. просто така ми прозвуча.. а да ти кажа и аз съм на път тотално да се откажа от бг футбола , но просто все още мисля , че могат да направят нещо и навън стига да имат желание (въпреки че само с желание нищо не става... трябва и малко талант) , което е доста абстрактно ... И все пак наистина мисля , че ти си от малкото хора , които наистина разбират действителността и не се стараят да я украсяват и правят по приемлива.... нещо ,което няма как да се получи .. Наистина евалата и мисля , че споделям всяка точка от мненията ти ... 
In vino verittas
- Unbreakable
- В началото бе словото
Аз не мисля,че някой смята Левски или Цска за по-велики от Ман. Юн. и Арсенал, заради това, че нашите отбори имали повече титли...
А за резултатите от европейските турнири, ами те са си съвсем в реда на нещата и даже бих казал,че имаме доста големи успехи и постижения! Защото е нормално да се радваме, когато някой роден отбор измъкне точки или дори елиминира някой отбор с бюджет по-голям от този на цялата ни А-група
При цялостното положение на държавата ни, ако мислим логично, няма как да сме водеща сила в който и да е спорт, това че има феномени като волейбола само може да ни радва допълнително
А относно няшия футбол....все пак си е наш! И не мисля,че е редно да се отказваме от него, само защото не можем да побеждаваме водещите грандове в европа 
За да не се отклонявам много от темата - не съм фен на нито един от двата ни "велики" гранда, но според мен Цска е в доста по-добра форма и би трябвало да победи без проблеми
А за резултатите от европейските турнири, ами те са си съвсем в реда на нещата и даже бих казал,че имаме доста големи успехи и постижения! Защото е нормално да се радваме, когато някой роден отбор измъкне точки или дори елиминира някой отбор с бюджет по-голям от този на цялата ни А-група
За да не се отклонявам много от темата - не съм фен на нито един от двата ни "велики" гранда, но според мен Цска е в доста по-добра форма и би трябвало да победи без проблеми
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър