Как се готвите по немски?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
starscream-
В началото бе словото

Re: Как се готвите по немски?

Мнение от starscream- »

Аз лично се готвя с уроци от миналата година и за сега уж вървят нещата.И колкото лесен го изкарахте тоя изпит, ще зема да си повярвам повече от необходимото:)
Raya_Alexandra мерси за помагалото, щом е по-план за СУ трябва и аз да го потърся.
Успех на всички, че малко остана :mrgreen:
how u do that .. i call it "DOBE BOY MAGIC"
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Искам да попитам(понеже и аз ще кандидатсвам с немски ез.тази година),занемарил съм немския,но мн.бързо мога да си преговоря нещата,та исках да попитам дали е възможно реално без да ходя на курса в СУ за формата на изпита да започна още от сега да популвам кандидатстудентски изпити,коя книга да ползвам?Дали тази книжка ''Auf dem Weg zur Uni'' е подходяща за СУ и дали има в нея кандидатстудентски изпити от СУ,защото само там ще кандидаствам и какво по-точно съдържа книгата?Мерси предварително :)
Аватар
jenito
В началото бе словото

Мнение от jenito »

Книжката "Auf dem Weg zur Uni" е създадена именно по формата на изпита по немски на СУ. В нея има 10 примерни изпита (това не са минали изпити), които да насочат кандидат- студентите към това какви са компонентите и каква е сложността (доста е относително). :) Хубавото е, че е едно добро упражнение (поне за мен беше такова)!
Just B' 'U
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Ама дали има някакви новости в испитната програма или във формата на изпита по немски в СУ,знае ли някой?
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Леле малее,тоя превод е много гаден беее,нищо не схващам,как ли се превежда това...невъзможно е...просто не знам..сигурно ще ми осъкатят оценката на изпита :?
Аватар
jenito
В началото бе словото

Мнение от jenito »

И аз се тревожих най-много от превода, но при нас беше учудващо лесен...
Аз лично за допълнително упражние по този компонент си купих двуезична книжка- превеждах си и сама си проверявах нещата :wink:
Just B' 'U
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Еми тези преводи,които са във книжката Auf dem Weg zur Uni,са адски трудни.Даже не ги чаткам по смисъл почти :| Ако взимат по 2 точки на сгрешена дума,то това е ужасно..Как мога да се готвя за този компонент???(поне д аможех да ползвам речник по време на изпита :) )
Аватар
starscream-
В началото бе словото

Мнение от starscream- »

Mhm доста са кофти оттам .. спомням си, че преди време превеждах един от около 200-300 думи текст, събран в 1 изречение :Д Мисля, че беше от тази книжка и + , че беше пълна отврат.И с речник не ми беше 100 % верен.
how u do that .. i call it "DOBE BOY MAGIC"
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

^KeN^ написа:Ама дали има някакви новости в испитната програма или във формата на изпита по немски в СУ,знае ли някой?
Предполагам, че скоро ще излязат изпитните програми, в които всички компонентия както и критериите за оценяване, ще се подробно обяснени. Все пак мисля, че няма да има някакви съществени новости. :)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Manchev
В началото бе словото

Мнение от Manchev »

Някой случайно да има някъде изпитите от последните 2-3 години? Линк?
^KeN^
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ^KeN^ »

Отговорете на Манчев де :albino: :albino: :albino:
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Взимам немска готварска книга и почвам да се готвя по немски.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Heilagr
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика
Курс: четвърти

Мнение от Heilagr »

И аз се готвя с немски и вече се побърквам... :bounce: такова зубрене на думи не е падало и в 8ми клас :) разчитам и на уроци, и на курсовете през пролетта, а и на самоподготовка с тая книжка на ПОНС 10 изпитни варианта, макар че е от 2005...ако някой знае за нещо по-ново, да каже :)
Niagarafossen, London og Paris -
Ka e det mot Bergen - Nordens Paradis!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Manchev написа:Някой случайно да има някъде изпитите от последните 2-3 години? Линк?
няма ги никъде... :|
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

спокойно бе хора, изпитът е лесен, да не кажа по-силна дума :D Има огромна разлика между този по немски и по английски. Там(по англ) наистина трябва яко решаване на тестове и писане на съчинения и то за време, ето това е лошото по англ. А при немския няма такова нещо - за един час си правиш люкетата(те се правят реално за 25 мин общо) И после имаш цялото оставащо време да си напишеш съчинението и преводчето. Лезеферщ. не го броя - те са 5 въпроса с ДА/НЕ. И за всичко това ви дават два часа и половина :lol: :lol: Най-добрата възможна подготовка според мен е да не си давате зор, имате и по-важни изпити.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”