Размисли и страсти с Jamesmagno

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Какви хора те дразнят?
Показваш ли им по някакъв начин, че те дразнят? По какъв?
Споделяш ли мнението, че да мразиш някого е губене на време?
Изневерявал ли си?
Би ли изневерил, ако от това нямаше да има каквито и да било външни последици?
Ще те заболи ли, ако разбереш, че човекът до теб ти е изневерил?
Възможно ли е да изневериш на себе си?
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Какво значи ника ти ? :roll:
Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Какви хора те дразнят?
Дразнят ме невъзпитани простаци. Дразнят ме хора, които не искат да се променят към по-добро. Дразнят ме хора, на които не им пука. Дразнят ме егоистите. Дразнят ме материалистите.
Показваш ли им по някакъв начин, че те дразнят? По какъв?
Зависи от случая. И зависи дали това, което ме дразни реално пречи на мен или на някой друг. Ако са непознати, за мен не представлява проблем да им кажа, че нещо в поведението им ми пречи. Ако е мой познат или приятел, винаги му казвам. Винаги уча приятелите си на добро поведение и на конструктивно мислене. Винаги казвам: Братле, не може да си такъв простак, вземи да се очовечиш малко, недей така, имай малко уважение и т.н.
Споделяш ли мнението, че да мразиш някого е губене на време?
Първо не мисля, че е възможно да мразиш напълно. Но да - всяка отрицателна емоция е губене на време, защото емоциите са продукт на собственото ни съзнание. :wink:
Изневерявал ли си?
Не. Ако броиш за изневяра това да бъда с друга, докато "гаджето ми" живее в Скандинавието, тя също е с друг и така сме се разбрали, тогава да - изневерявал съм. :? Но не често, защото просто не ми идва. Не мога бе! Не е кат' да нямам фен клуб. :lol: Просто нямам желание... Когато все пак нещо от противоположния пол ми привлече вниманието, значи е много специално, защото, believe me, много съм взискатетен :wink: :lol:
Би ли изневерил, ако от това нямаше да има каквито и да било външни последици?
Както отбелязах не изневерявам, не защото ме е страх от последствията, а защото просто не ме влече. Ако изпитвам непреодолима нужда да бъда с друга, значи нещо не върви. В такъв случай нещата се оправят с говорене :)
Ще те заболи ли, ако разбереш, че човекът до теб ти е изневерил?
Ммм... по-скоро не. Дотам съм си извратил съзнанието, че вече май от нищо не ме боли. Ще ми стане тъпо, че "човекът до мен" се е поизложил, но общо взето съм много толерантен - кат' иска, да си троши главата. Като не ще - няма да я връзвам я, ако ще сме заедно, да сме заедно. Изображение
Възможно ли е да изневериш на себе си?
Изневерил си на себе си единствено, ако после съжаляваш. Ако си взел решение, което противоречи на принципите ти (колко силна дума! ОК - на обичайното ти поведение), но си преценил, че това трябва да направиш в конкретния момент, не - не си изневерил на себе си. Ако направиш или не направиш нещо, което противостои на ценностната ти система, например от страх и на всичкото отгоре си имал избор, да - тогава май си изневеряваш... Абе много условности, много нещо - подобни генерализации са малко тъпички...
Последно промяна от Jamesmagno на 12 Ное 2007, 20:05, променено общо 1 път.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Can you give a valid snap judgement?
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

ra4e^f написа:Какво значи ника ти ? :roll:
Казвал съм: една огромна част от познатите ми, най-вече тези, свързани с училище, ме наричат Jimmy, James, Jim and so on. Защо? Дълга и тъпа история... :lol: Хинт - Свързано е с глагола "нахендрям" и Jimmy Hendrix. :? Оттам JAMES.

MAGNUS е латинска дума. Означава "велик". Карл Велики например на английски е Charlemagne - това "magne" накрая е точно "велик". На италиански е Carlomagno, Carlo Magno, Carlo il Magno. Аз, като италианска рожба и завършен егоцентрик, се представям като Джеймс Велики = Jamesmagno. Изображение
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

L'Inspecteur написа:Can you give a valid snap judgement?
What kind o' question is that? Usually yes. Although... a snap judgement is a snap judjement! Can any snap judgement be valid? Sure, but how can you know? Validity is definitely NOT a property and NO criterion by which to classify snap judjements... :?
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

1.ще ми подариш ли комиксите си? хаха
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Jamesmagno написа:Но не често, защото просто не ми идва. Не мога бе! Не е кат' да нямам фен клуб. :lol: Просто нямам желание... Когато все пак нещо от противоположния пол ми привлече вниманието, значи е много специално, защото, believe me, много съм взискатетен :wink: :lol:
Good boy! :lol: :lol: :wink:

Моят въпрос:
Ако можеше да върнеш някога времето и да оправиш една своя грешка, коя щеше да е тя? :idea:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

Pisobella написа:1.ще ми подариш ли комиксите си? хаха
Не, защото те познавам - прекалено си голяма и:

а) някое дете ще им се зарадва повече, отколкото ти;
б) мога да взема бая пари от тях; :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

1. Оптимистичната нагласа е А.вродена/Б.предизвикана/В.подлежи на разклащане... ?!
А. Вродена е. Всяка нагласа е вродена, не може да си я инсталираш по-късно, можеш само да я отключиш"
Б. Предизвикана? Да. Средата, опитът, моделът, всичко, всичко ни влияе. Не зависи изцяло от теб да отключиш оптимизма.
В. Подлежи на разклащане. Мисля, че да. Би трябвало. Казват го по-възрастните хора. Те казаха, че котлонът пари, че детските години са най-хубави, че жените не знаят какво искат и че "по дрехите посрещат, по ума изпращат". За всичко се оказаха прави. Не виждам защо да не им се доверя и за оптимизма. :?

2. Ако все пак нещо съумее да те разочарова/нарани/разколебае като оптимист , ти ... ( Бързоооо - дай препоръки за оцеляване след сътресения!!! :) )
Малките неща. Без да се замислям! Някоя песен, някоя полянка в планината, смехът на малко детенце в парка, плачът на бебе в количка, влюбена двойка в автобуса, красив модел кола, цветна птичка на двора, близката църква, уличен музикант - ВСИЧКО, което ни заобикаля, което е хубаво, и което ни кара да си спомним, че не сме единствени във Вселената, че светът не се върти около нас и че животът е твърде кратък и хубав, за да го пропилеем в гадни емоции. :D

3. Доколко допускаш някого в "себе си" - т.е. - вдигаш всички бариери, "разсъбличаш" си слабостите, демонстрираш доверие и т.н. ?!
Или "пропускът" е лесно постижим :P ?!

Не всеки допускам в "себе си". Само онези, които искат. Това е единственият критерий, т.е. вход свободен. Свят без предразсъдъци! :wink:

4. Teardrop или Protection ?! ( T'ва са си моите фаворити дее ). 1вото усещане, което провокират у теб ...?
Предпочитам Teardrop. :) Спокойствие. Хармония, мааааааалко приятна тъга. :) Мир.

5. Какво е последното нещо, което изгуби/забрави някъде ?! :lol: .Предполагам - скоро се е случило ... ?!
Забравих си чадъра в 76. После си забравих шала в Дивака, но се върнах вечерта и си го взех. След това си забравих МР3-ката в един приятел на един купон. После си забравих един плик със служебни материали от новия офис в стария, където пихме уиски, ядохме кашу и забравихме за материята. На сутринта, като си тръгнах от вас отидох в 8.30, преди да е дошъл ениуан и си го взех. После си забравих раницата една вечер в тролея, защото слязох да поздравя едни приятели. Вътре имаше само анцуг, блуза и дезодорант но също така и прекрасните ми уникални значки на Whitesnake! :cry: :cry: :cry: Кой знае къде са сега... :cry: ...Вчера забравих за форумната среща и се сетих едва когато попаднах на темата за срещите! :lol: И без това закъснях, защото до 7.30 - 8 свалях тапетите в антрето на дядо ми.
Абе забравям, ама здраве да е! :lol:
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

black_lady написа:Моят въпрос:
Ако можеше да върнеш някога времето и да оправиш една своя грешка, коя щеше да е тя? :idea:
Никоя. Грешки се правят при решаването на математически задачи. Когато нещо се случи, няма защо да съжаляваме за него. Трябва да си извадим съответните изводи, житейски уроци, материални облаги, положителни емоции и въобще всички варианти на следствие от стечение на обстоятелствата или взето решение. Всяко зло за добро! А ако намекваш нещо конкретно - не, не го смятам за негативно. А ти, окултна приятелко, нямаш право да ми се караш за каквото и да било, докато не си смениш аватара! :lol:
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Jamesmagno написа:А ако намекваш нещо конкретно - не, не го смятам за негативно. А ти, окултна приятелко, нямаш право да ми се караш за каквото и да било, докато не си смениш аватара! :lol:
Подкрепям ти мотото, и аз съм на мнение, че грешки няма ;) Ако исках да намекна нещо, нямаше да намеквам, а направо да си го кажа :) Пък иначе следващ въпрос:
Какво не му харесваш на аватара ми? :twisted:
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Jamesmagno
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Jamesmagno »

black_lady написа:Пък иначе следващ въпрос:
Какво не му харесваш на аватара ми? :twisted:
Евала. :D За аватара: Напротив - много го харесвам :twisted:
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Стартирам с 2 любими мои въпроса, като със сигурност ще има последваща поредица :)
1. Най-силният ти детски страх?
2. Повтарящ се сън?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

е ти направо уби всичко детско в мен! Ще дойда със списъка Мики Маус-и и взимам само тия броеве,които ми липсват!!! :") хахаахахах мноо си зле

1. кое върти света?
2. обиchаш ли боза?
3. а греяна ракия?
4. доколко мислиш че ме познаваш?
5. ама аз наистина ти искам комиксите! хаха :")
6. Попълни липсващите думи : Пипилота ... ...... ...... ....Дългото чорапче ? без Гугъл!
7. Чай?
8. Как изглежда стаята ти? :)
9. какво не те интересува/не те влече? :")
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Заключено

Обратно към “Размисли и страсти”