Колко арогантен е министър Вълчев?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Josif
Драскач

Мнение от Josif »

L'Inspecteur написа:Како, това което съм гледал е официална информация директно от НОИ. Няма да коментирам, но като цяло има големи разминавания във възнагражденията на различните учители в различните градове и гимназии.
От тази 480 лв. заплата, за която говориш ти просто си нямаш и представа какви са удръжките, така че нека, както искаш ти и това да се знае! Фактически на средностатистическия учител му се връзват някъде около 300 лв.

Вярно е друго нещо, че в малките населени места работата е много по-спокойна, а заплатите са същите. Това също е несправедливо.
Silence tells me secretly Everything!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Инспекторе, аз също имам някои представи, които малко се различават.

Поне в СУ и БАН заплатите са доста под 1000 лв!
В софийски общински училища заплатата рядко е над 350! Ако и чистачките толкова получават, значи работата е много зле! Хора с неквалифициран труд и мижав стаж получават повече от учителите.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Крещящо ясно е, че увеличение трябва да има. Обаче съм "за" диференциараното заплащане. Преди дни срещнах един мой учител и се заприказвахме по тази тема. Според него основен критерии за това диференцирано заплащане трябва да бъдат резултатите, които постигат учениците на съответния учител, да се сравняват също резултатите постигнати през различните години и например в края на всяка година да има изпити, защо не и по всички предмети, както е в нормалните страни. Аз честно казано напълно подкрепям това мнение.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

hazel написа:масово вдигане на заплати и за онзи от село Койнаре, и за онзи от 1-ва Английска.
Знаеш ли кой трябва да получава повече? Този от село Койнаре! Защо ли? Защото вероятно в селото половината деца са турчета, другата половина са от "ромски произход и съсловие". Знаеш ли какъв стрес е за учител да влезе в малка класна стая със смесена паралелка, да преподава нещо на език, който те може и да не разбират добре, да се мъчи да ги научи, когато те нямат желание? А за липсата на консумативи и удобства да не говорим.
В това време учителят от 1-ва английска влиза в класната стая с кафенцето, разполага се като богатир на удобния стол, учениците му са се борели да бъдат в тази гимназия и да ги обучава именно той, а не са там насила. Освен това след часовете той дава частни уроци на децата от другите гимназии и печели допълнително.
Сега пак си помисли кой да получава повече - от Койнаре или от Английската.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Ако този от Койнаре постига резултати, нека и той получава повече. Същото се отнася и за този от Английската.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

...а бившата ми класна...В ЗАТВОР!!! :lol: :lol: :wink:
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Аз говоря за нетни суми. Не целя нещо като казвам това, просто споделям информация.
Искам да питам тези учители къде бяха през последните 5-6 години?
Всяка година бюджетните заплати се вдигат с по 10%. Това е през последните 5-6 години. Ако един учител в момента получава 250 лв. заплата, то тогава преди 6 години е получавал под минималната заплата, което ми се струва малко вероятно.
Че имат право на протест- имат. И не само те. Но истинският проблем ще настъпи когато им се удовлетворят техните искания, както и на всички други.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

ще купуват по-малко коли за Министерски съвет
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Някой да напише от мое име и от това на майка ми, че диференцираното заплащане в сегашния му вид, е пълна глупост.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Лоша како, администратор...
...това, че дядо ми е бил 30 години в органите на МВР не ме кара да сипматизирам на куките...
..абсрахирай се от това, че майка ти е учител и мисли като данъкоплатец...
...ти искаш ли да взимат повече пари от теб, без да виждаш подобряване на собствения ти живот от това???
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Значи,Дичоу,дай да оправим всичко друго и да оставим учителите накрая,така ли?!

а за диференциалното заплащане-как ще се гледат оценките?!Мн ясно,че тук ще има място да спекулации и нереални оценки...
Toto-I will remember
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Няма да се гледат текущи оценки. Всяка година учениците да държат изпити по всички предмети, като тези изпити да бъдат от Министерството. Сега някои ще кажат, че и тук ще има манипулации и тем подобни, ама то щом е така аз не виждам как ще се оправи образованието ни тогава и как ще бъдат решени проблемите свързани с него. Тестовете например са доста обективен формат на оценяване.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

ох,ами и тук ще има доста разминавания между учители и Министерството...
Спомни си,например,часовете по история.Нашата учителка държеше да се знаят едни неща,а частната ми учителка беше на друго мнение.
Toto-I will remember
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Е трябва да се въведе някаква стандартизация.
Nemesis
Постоянно присъствие

Мнение от Nemesis »

Пълен тъпанар е определно! :x
И с тея матури ...протакат се с години и така и не се разбра какво ще ни правят и колко ще са?! така и нищо не разбираме за бъдещето си а само чакаме и се измъчваме...или да каже какво ще се прави или да не се прави нищо но поне да с езнае със сигурност, а не като сега - да ни държи само в напрежение!!! :evil: :evil: :evil:
For I find no pleasure in your physical pain
I want your christian soul to crumble ...

YOUR FUCKING SOUL!!!
Публикувай отговор

Обратно към “България”