Теми по история и литература!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Shamana
От дъжд на вятър
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Shamana »

Разликата идва и от почерка, не всички пишат сбито и кратко.А и като се замислиш и в ежедневието това, което някои казват с едно изречение други го въртят 5 минути.
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

опитах си късмета с историята и мога да споделя някои неща с бъдещите кандидати. най-общо основните моменти са два:
1. не може да се мине без курс или поне без теми, които са от такъв.ако учите от другаде и при най-добро научаване няма да изкарате повече от 4! а и на курса най-добре се виждат изискванията - по-сигурно е, отколкото да се разчита на мнения и слухове
2.прехваления от мен курс обаче не може да ви помогне само за едно-научаването на материала! просто е огромен обем информация и трябва наистина много време.не бива да чакате да дойде пролетта, да ви продиктуват темите на курса и едва тогава да ги учите.можете още отсега да опитате със сайта historyexam.hit.bg - там има план-тезиси за всички теми.ако имате време, разработете си ваши или ако не, снабдете се с учебник с близко до това съдържание и започвайте още отсега да учите поне основните неща. а напролет като стартира кампанията, ще се запознаете с новите изисквания и ще добавите каквото е нужно.
и успех!!!
Nie aufgeben!
Аватар
plamKA
От дъжд на вятър

Мнение от plamKA »

Моят съвет към вас е да не се шашкате и отчайвате от многото материал!Винаги в главите ви ще бъде каша,до последно, но после нещата си идват на мястото,стига да сте учили! Една тема се научава,тогава когато си я научил един път много добре и си я преговорил след това още поне 3-4 пъти! Четенето на темата е мн важно, а също и постоянното писане на планове и на дати , събития... На мен лично много ми помогна маркирането,дотолкова ,че днес месец и половина след изпитите мога да възпрозиведа всяка тема до 70 %, тъй като се старах да запомням, а не да уча наизуст! Важно е да ви е приятно това,което учите! Само тогава крайната оценка ще ви удовлетвори!
Аватар
БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
От дъжд на вятър
Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)

Мнение от БАН ЗА СПАМЕРИТЕ »

да курсовете са много полезни,но една част от кандидатстудентите няма да могат да си позволят да отидат на тях.хора не се отчаиваите,аз бях на такъв курс само че доста съкратен за 6 дена,няма да казвам кво научих.та мисълта ми е да си вземете една книжка с разработени теми по история на Миляна Каимаканова.темите са перфектни,аз учих по тях и съм страшно доволен.мога да ви кажа още неща ама не са за пред хора много :roll:
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
Аватар
Umeira
От дъжд на вятър

Re: Теми по история и литература!

Мнение от Umeira »

Някой иска ли да сподели нещо от изпита по литература? Ходил ли е на курса в СУ - има ли полза от него и т.н. Ще съм благодарна някой да сподели нещо...
Аватар
fly4o
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от fly4o »

Изпитът по литература... :) Беше мнооого "забавно".Аз съм се готвил по абсолютно стандатния начин- теми, развити с учебниците на Анубис и на Булвест за 11 и 12кл.Хубавото им е, че в тях е събрана всичката критика и е представена по разбираем начин.А иначе за отделни части от темата учителката ми даваше отделни разработки на всичките "големи". :Д И без курса в СУ успях, без софийски учител..А като имате предвид, че л-рата не ми е сила..Но смятам, че ходенето на уроци е неизменна част от подготовката.По история може и да се мине без, но по л-ра трябва да си абсолютен гений, за да се подготвиш сам и най-вече подготовката ти да е качествена :) Успех!
Правист,1ви курс,2ра група

I'm a believer
Аватар
fAsTLanE
От дъжд на вятър

Мнение от fAsTLanE »

Аз например 3 месеца преди изпита карах само на бтв и излизах по 15 мин да ден.Така че пилеенето на време из форумите и задаването на тъпи въпроси едва ли е вариянта да успеете :P
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Umeira написа:Някой иска ли да сподели нещо от изпита по литература? Ходил ли е на курса в СУ - има ли полза от него и т.н. Ще съм благодарна някой да сподели нещо...
Ами размазах всички на Точки, научих няколко нови вица.
Ти за учене ли питаш? Мне---
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
mеmento
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mеmento »

Аз пък написах едва 4 страници по литература и имам 5,50, количеството не е важно, а качеството. Успех на '89 и... ако има нужда ще помагаме с каквото можем, темичките още си ги пазя, имат си няква парична стойност(която навремето много ме притесняваше), но сега са просто безценни... малко безмислени вече! Макар че са от преподавател в университета! Който ги желае страстно ;) да казва, разпространявам ги FREE!!! :)
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

mеmento написа:Аз пък написах едва 4 страници по литература и имам 5,50, количеството не е важно, а качеството. Успех на '89 и... ако има нужда ще помагаме с каквото можем, темичките още си ги пазя, имат си няква парична стойност(която навремето много ме притесняваше), но сега са просто безценни... малко безмислени вече! Макар че са от преподавател в университета! Който ги желае страстно ;) да казва, разпространявам ги FREE!!! :)
Как по-точно ги разпространяваш, ако не е нахално?
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Аватар
mеmento
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mеmento »

Ами който ги иска, давам ги, на мен не ми трябват, аз сега дипломна пиша, ако могат да помогнат на някой, давам ги на добра воля, само че вече са малко старички, ъпгрейд може да им трябва! За какво да хващат прах по шкафовете и да ми заемат място само! Ако някой ги иска, да си каже, не е нахално, не им искам никави пари, само че са у нас и ще ги докарам в Сф чак след 2 седмици.

За изпита няма какво да се споделя, не е нищо особено, само не трябва да се шашка човек. Трябва да можеш да мислиш все пак. Ако не си знаете темите, просто мислите върху конкретната формулировка логично, и... по възможност без общи приказки за "какво искал да каже автора", "колко е важно това и онова", "колко велик е поета" и бла-бла... А и No cheating! :) Запомняйте си цитатите точно, както и заглавията на стихосбирки и всякакви там произведения, пунктуацията е важна, иначе самия изпит... Паникьосани хора - колкото щеш, млади и стари, деца и родители, някой ден ще се смеете на тези моменти, но все пак трябва да минат! Успех! ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”