КСК 2008 - литература и история

Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
El
Пишете, о, братя

Мнение от El »

Iazo написа:Сега се сетих нещо..... :D :D :D :D когато почвахме един там от професорите каза нещо от сорта :"вие като идвате на тея курсове ще влезете на 100%....вие сте привилегировани!!!"
Аз също съм ходила на тези курсове, само че от октомври до февруари :D На нас ни го казаха същото :lol: Може магийки да ни правят, де да знае човек :twisted:
Iazo написа:Аз бях на такъв курс по история...пролетен - от 10 февруари до 28 април(съботно-неделен) и да ти кажа е твърде условно за файдата. Например сега за средновековието пичовете не можаха да се разберат нещо и 3 поредни пъти само славяните учихме! така че за средновековието не бих казал че инаха ефект...обаче при Пламен Митев(Възраждане) направо беше уникално! За новото време също имаше полза! Моя съвет: Ако искате наистина да успеете учете! Не ви трябват нито курсове нито уроци! то това което ще ви кажат там си го пише в учебниците!Няма ли го желанието от ваша страна нишо няма да стане!
За ученето имаш право, без четене, писане и друг вид запаметяване - НИКАКЪВ шанс... Но не знам дали dimeto има предвид тези курсове, или едни пак в СУ, които са през априлската ваканция... Ако става въпрос за тях, не съм ги посещавала, но съм чувала, че там работата е на доста високи обороти, в смисъл ти диктуват и ти после пишеш, ама през ваканцията... тя не е особено дълга :? :roll:
Съдбовно копие от пламъци на Дева
в мен раздираща душа на мрак студен
забиваше в моята плът, сърце поела,
сърце на Аан-Аллейн...

... so I'll bleed forever
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Благодаря за бързите отговори! Да наистина имах в предвид за тези през пролетната ваканция.Та за ученето сте прави.Ако не седнеш да учиш и хан Аспарух да ти разправя за битката при Онгъла файда няма.Но аз разбрах , че на тези курсове ти казвали кои ще са 15 теми от които ще изтеглят 2 и точните им формулировки.
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Iazo написа:Сега се сетих нещо..... :D :D :D :D когато почвахме един там от професорите каза нещо от сорта :"вие като идвате на тея курсове ще влезете на 100%....вие сте привилегировани!!!"
И все пак въпросът не трябва да бъде, "дали" ще влезеш, а "какво" ще влезеш.
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
Viara
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори

Мнение от Viara »

Скоро прочетох в няколко мнения от други теми,които сега не мога да намеря :roll: ,че някои хора не са доволни от курса по литература,че е бил на доста по-ниско ниво,отколкото са очаквали :roll: Но, за сметка на курса по история,който е бил много добър.

Също така, разбрах,че при всеки автор,преподавателят е различен ??

Очавам да качат информация на сайта,от която да разбера това,което ме интересува.
Но,споделете,моля,какво е впечатлението ви от курсовете по литература в СУ? Добра ли е подготовката,помага ли стила на писане на теми при изпита?
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Абе аз се сетих, че си продавам темите по история. Вече не ми трябват. Ако някой иска да пише на ПМ. Алексашка да не ми трие рекламцата :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
RauChEr
От дъжд на вятър

Мнение от RauChEr »

...
*Raya_Alexandra: Тъй като вероятно някои ще започнат да си пускат обяви за продажба на теми, искам да предупредя, че такива постъпки са в разрез с Правилата и няма да бъдат толерирани в този форум.
60t s1m g0t1n , 60t m0gA !!!
ПРАВО(Р) 26.75 11та група
-------------------------------------

На площад във Вавилон,
и на кула Айфела,
синьо знаме ще се вей,
само Левски - Шампион се пей.

------------------------------------
Аватар
clessy
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от clessy »

Препоръчвам ОТ(Образователни технологии)... :P
По-специално за лит-та:Кирил Величков :wav:
http://edutech.bg/ --->за тези,които проявяват интерес... Питайте,ако ви интересува нещо по-конкретно :!:
"...И когато е край него, болката спира, както и неговата. А когато го няма, по същия начин изпитва и предизвиква копнеж, понеже намира в любовта на другия образа на любовта изобщо."
dimeto
От дъжд на вятър
Специалност: 1група право
Курс: първи

Мнение от dimeto »

Имате ли някаква информация за курсовете през пролетната по литература?Дали са добри?Ако има някой,който е ходил моля да сподели впечатленията си.
кой повика кой почука
Драскач

Мнение от кой повика кой почука »

El написа:
Аз също съм ходила на тези курсове, само че от октомври до февруари :D На нас ни го казаха същото :lol: Може магийки да ни правят, де да знае човек :twisted:
Iazo написа:Аз бях на такъв курс по история...пролетен - от 10 февруари до 28 април(съботно-неделен) и да ти кажа е твърде условно за файдата. Например сега за средновековието пичовете не можаха да се разберат нещо и 3 поредни пъти само славяните учихме! така че за средновековието не бих казал че инаха ефект...обаче при Пламен Митев(Възраждане) направо беше уникално! За новото време също имаше полза! Моя съвет: Ако искате наистина да успеете учете! Не ви трябват нито курсове нито уроци! то това което ще ви кажат там си го пише в учебниците!Няма ли го желанието от ваша страна нишо няма да стане!
За ученето имаш право, без четене, писане и друг вид запаметяване - НИКАКЪВ шанс... Но не знам дали dimeto има предвид тези курсове, или едни пак в СУ, които са през априлската ваканция... Ако става въпрос за тях, не съм ги посещавала, но съм чувала, че там работата е на доста високи обороти, в смисъл ти диктуват и ти после пишеш, ама през ваканцията... тя не е особено дълга :? :roll:
на този курс ми гарантираха оценка 5.25 и нагоре. наистина зех че изкарах 5.25 :D 8) :?
Аватар
snowy
В началото бе словото

Мнение от snowy »

Да споделя и аз малко опит... Цяла година всички около мен ходиха на курсове - и в СУ, и в Образователните. Аз обаче нямах възможност и реших здраво да се хвана сама. Две години писах темите по история и сама си ги учих... Нямах идея колко точно мога да очаквам, нали знаете за всички слухове - как темите се знаят предварително, как на курсовете казват какво ще се падне, как има "ключови думи" и т.н. Да, ама не е съвсем така :D На изпита по история изкарах 5,88! Така че явно човек може и сам...

А с БЕЛ беше още по-интересно. Там си нямах идея даже да се пробвам, докато не се класирах за Нажионалната Олимпиада. После на Йовков взех, че изкарах 5,50 (буквално с 1 месец четене САМО НА ТЕКСТОВЕТЕ)!!

Въобще... всеки си има своя път и си го извървява. За себе си се радвам, че успях! Стискам палци и за следващите!!!
Everything alters in the twinkling of an eye...
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

Напрао ми е мъчно за теб :lol:
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Ами и аз се записах на курсове и май ще почвам но чак октомври....А колко кинти бяха тези в СУ
ИзображениеИзображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Тази година явно малко хора ще кандидатстват право. Миналата година еквивалентът на тази тема се пълнеше с бясна скорост...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Sun Shine
Драскач

Мнение от Sun Shine »

Е то и правото не е за всеки....пък всъщност някои ще хванат примоция с тия 2 теми
ИзображениеИзображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Пичове и пички, как са сега курсовете по история? Едно време бяха върхът и на мен много ми помогнаха да си систематизирам материала след яко учене, но това беше преди 100 години. Има ли някакви промени?
Заключено

Обратно към “КСК 2008-2009”