БНС прави национална гражданска гвардия
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Днес прочетох много интересен коментар на явлението във в. "Политика". Открояваше се на фона на стотиците статии през последната седмица. Истината е, че медиите обърнаха пресконференцията на Расате в такъв мащабен проблем, а знайни и незнайни "експерти" издигнаха хората му във врагове на държавата. Ало, какви врагове и какви кафяви ризи? Както отбеляза журналистката от "Политика" ризите са жълтеникави и се продават свободно във Военния магазин срещу 14 лева! Осъзнайте се, това е чист пиар, и то безплатен, а една такава "гвардия" практически едва ли ще постигне някакъв сериозен ефект.
А че имаменужда от Национална гвардия като в САЩ, просто е ясно, коментарът е излишен. При над 1 000 000 мюсюлмани и още толкова цигани, сме си потенциална бомба със закъснител. Закъде сме с петте танка и кръжавата ни "милиция" ?!
А че имаменужда от Национална гвардия като в САЩ, просто е ясно, коментарът е излишен. При над 1 000 000 мюсюлмани и още толкова цигани, сме си потенциална бомба със закъснител. Закъде сме с петте танка и кръжавата ни "милиция" ?!
- Калев
- Живее, за да пише
- Специалност: право
- Курс: пети
- Обратна връзка:
И къде искаш да живееш? Аз се сещам предимно за места, където пробелмите се решават с повече сила. Никога не съм решавал проблемите си със сила, но в някои случаи (когато всички други средства са изчерпани) го подкрепям. След един от протестите в Суходол имаше като цяло два развалени маникюра и пет оскубани косъма (образно казано...). И чета аз коментари, при което виждам как някой уверено твърди, че ако това се било случило в Европа (че то къде се случва?!castelo написа:Ако тук сме толкова безпомощни, че ще решаваме такива проблеми със сила, то аз не искам да живея на такова място.
Да, какво ли си казва холандецът? Тези хора няма да се оправят, докато не легализират тревата, евтаназията, хомосексуалните бракове и не обсъждат в публичното пространство идеята за създаване на партия на педофилите.castelo написа:Представете си как изглежда това пред европееца - някакви племена си чупят главите в малка държавица на тъмния Балкански полуостров. Аз бих се спукал от смях на такава новина. И бих се запитал "Боже, тези с нас ли са?"
Ето например какво става в момента в Гърция.
А ние нашите тук си ги пазим като писани яйца.Гръцката полиция използва снощи сълзотворен газ срещу демонстранти, които хвърляха камъни и подпалиха кофи за боклук.
Благодаря за вниманието.
It's peanut butter jelly time!

- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
Калев, съгласна съм с всичко, което каза, но за интеграция специално на циганите изобщо не може да става дума. Хора, които правят по безумно много деца заради социалните помощи; които не смятат, че имат някакви задължения към държавата, но в замяна на това не спират да искат от нея и да си търсят не знам си какви права. Ужасно ме хваща яд, като чуя, че ЕС е отпуснал еди си колко милиона евро за построяване на жилища за циганите. Дали заслужават да получат нови жилища просто ей така? Но защо не? Ще ги разрушат, а ЕС ще отпусне още пари и ще им подарят нови!
Не съм расистка, но своеволията на циганите и специалното внимание, което държавата им отделя, наистина ме дразнят!
И все пак мисля, че създаването на такава гвардия е пълен абсурд! Банда слабоумници ще си играят на стражари и апаши! По-добре държавата да се вземе в ръце и да направи нещо по въпроса с ентическото напрежение. "Гвардията" единствено би влошила положението!
Не съм расистка, но своеволията на циганите и специалното внимание, което държавата им отделя, наистина ме дразнят!
И все пак мисля, че създаването на такава гвардия е пълен абсурд! Банда слабоумници ще си играят на стражари и апаши! По-добре държавата да се вземе в ръце и да направи нещо по въпроса с ентическото напрежение. "Гвардията" единствено би влошила положението!
ГГФ и доц. Пенин!!! 
- Калев
- Живее, за да пише
- Специалност: право
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Съгласен съм за интеграцията. Може би не се изразих правилно. Имах предвид, че за мен идеалният сценарий е пълната интеграция на ромите в обществото (това е пълна утопия, наистина), но не по дискриминационен за българите начин. Т.е. ако един циганин е по-кадърен в нещо от един българин, не трябва той да не бъде назначаван заради цвета на кожата си. Но ако един българин е по-кадърен от един циганин в нещо, той не трябва да бъде ощетяван, само за да покажем на другите колко сме толерантни. И цялата тази работа с интеграцията просто няма как да стане заради манталитета им, доказват го ежедневно. И си е точно дискриминационно спрямо българите да строят блокове специално за цигани. Няма ли българи, които имат нужда от жилище? Те (убеден съм) няма да превърнат блока в клоака за 5 години.
Създаването на гвардия е безумие, да. Положението ще стане още по-зле.
Създаването на гвардия е безумие, да. Положението ще стане още по-зле.
It's peanut butter jelly time!

-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Е щом смяташ, че създаването на гвардията е безумие, защо си загуби времето да ме цитираш 2 пъти и да развиваш такъв дълъг пост?
Аз не защитавам циганите, патил съм си неведнъж от тях. Не казвам, че на запад си нямат проблеми, разбира се, че имат. Но мен ме интересува най-вече България и не искам тя да е място, където нещата се решават с вили и лопати.
Смятам, че историята многократно е доказвала, че по този начин не се постига кой знае какво. И уличните кучета в София са били изтребени еди коя си година, но днес пак са на всеки ъгъл
Като счупим главите на циганите, няма да ги оправим. Както се казва - щеше да е комично, ако не беше трагично.
Не смятам, че интеграция на циганите е утопия. Поне на част от тях.marrylin написа:По-добре държавата да се вземе в ръце и да направи нещо по въпроса
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

- БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
- От дъжд на вятър
- Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)
циганите никога няма да се интегрират,дори и да го поискат.в момента в БГ има прекалено много партии които печелят от тях.никои управляващ няма да направи такова нещо.а ние умело вървим към края на дупката.може да не е след 5 или 10 години но съм убеден че ще доживея гражданска воина.явно трябва да стигнем до нулата за да започнем начисто и отначало.в краина сметка на толерантния българин ще му прекипи и тогава ще направи нещо което го умее по природа.а то е да се освобождава от тиранията.каде са Левски,Раковски,Ботев и др да видят как ние съсипваме техния труд.незнам дали съм расист но в сегащната ситуация за циганите в БГ ми пука толкова колкото за лаиното което сера всеки ден.за мен тези същества не са показали че са достоини за уважение,а още по малко в помощ на държавата ни.
Напомни ми, че когато денят е смотан и хората се опитват да ме прецакат, че са ми необходими 42 мускула за да се намръщя, и само 4 за да изправя средния си пръст и да им кажа да си гледат работата.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Обратна връзка:
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- БАН ЗА СПАМЕРИТЕ
- От дъжд на вятър
- Местоположение: СМОЛЯН-софия-ректората-18 блок-авеню-БАН-280-лападунди-и на още няколко местенца.понякога и в Рая :)
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Днес попаднах на новина, че в Унгария крайнодясната партия "Jobbic" е създала подобна гвардия от 56 обучени бойци, на чиито униформи имало нацистки символи. Малцинствата начело с евреите и циганите призовали за забрана на формированието.
Ем... какво да коментирам...
Ем... какво да коментирам...
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!