Кое е по-важно:университета или специалността?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

специалността е по-важна,разбира се!
ИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

hypnosssa написа:специалността е по-важна,разбира се!
И от кое се разбира
:shock: :shock: :shock:
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

УНИВЕРСИТЕТЪТ! От четвърти клас си мечтая да уча в СУ, независимо какво. Е, без педагогиките де! Сега мечтата ми е реалност! :D
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

И от кое се разбира
За тези,които знаят с какво точно искат да се занимават в живота си,специалността е по-важна
Аватар
Elodie
В началото бе словото

Мнение от Elodie »

Когато специалността е една и съща , естествено че универистета е по-важен .
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

elodie, тук говорим дали държиш на определена специалност без значение в кой ВУЗ ,или по-скоро държиш на определен ВУЗ,а не толкова на някоя конкретна специалност
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

на мен този въпрос ми напомня на един друг такъв - за яйцето и кокошката, кое е първо? И все пак докато при кокошката и яйцето нямаш право на избор, тук имаш. И според мен е важно да учиш това, което искаш, а не това, което е е най-реномирания университет.
И ако трябва да перефразирам въпроса: Къде искате да учите - да сте последен от умните или първи от глупавите?

Малко крайно може да прозвучи, но до някаква степен е така. Разбира се генерализацията да не обижда никого, а и имена не съм посочила никъде!
animalita
В началото бе словото

Мнение от animalita »

Зависи от специалността, която искам. Например, ако искам Право, за мен СУ ще е на първо място и дори да ме приемат Право във ВСУ, ще запиша СУ с надеждата, че след първата година ще се прехвърля или направо ще кандидатствам пак.
Но например, ако искам да уча филология, смятам, че е по-важно каква ще е тя.
Аз лично първо ще гледам каква специалност са ме приели, а после къде.
"Това е моят свят! Вие просто живеете в него..." (Garfield)
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

според мен и двете са важни, а ако смятате някой университет за скапан защо изобщо кандидатствате там? Важното е да знаеш какво искаш и как да го постигнеш!
Аватар
Nightfall
От дъжд на вятър

Мнение от Nightfall »

естествено че университета е по-важен(поне според мен).....който си мисли да кандидатства в някое западнало учебно заведение с надеждата да изкара по-лесно изпитите пък после да се прехвърля или разни такива, само се лъже! а докато в рамките на един и същи ВУЗ и да не си влязъл точно това което си искал, много лесно можеш да го запишеш като втора с пециалност :wink:
Аватар
korpusito
Пишеща машина

Мнение от korpusito »

Аз примерно си бех казал,че на сека цена уча в Су ако ще и филология да е нема да уча в унсс или другаде по никой начин....ма не знам де секи да си преценява в крайна сметка.... :roll: :roll: :roll:
Аватар
summer
Да живей словото

Мнение от summer »

Избирането на университет само по името му ми се струва меко казано снобарско. Като не те влече нещо каква ти е ползата дори ако учиш в Кеймбридж? Толкова да нямаш собствена преценка, че да се забиеш "квото и да е" само и само да казваш, че учиш в СУ или където и да е другаде. Тъпо е :wink:
Започваш с пълна торба късмет и празна торба опит. Номерът е да напълниш
торбата с опита преди да си изпразнил тази с късмета
geri_st
В началото бе словото

Мнение от geri_st »

и аз съм за унито :!: аз примерно страшно много искам да уча туризъм и ме приеха в Ботевград, но предпочетох немска филология, но да е в СУ.Е,ако ме приемат туризъм в УНСС може би ще се замисля и въпреки това мисля че СУ ще победи. :) В крайна сметка като си търсиш работа се гледа по-скоро къде си завършил,от колкото какво...поне аз така мисля :roll:
Аватар
hypnosssa
Плиний Стари

Мнение от hypnosssa »

ок,аз кандидатствам примерно за работа като счетоводител,ама в CV-то ми пише : английска филология,СУ...е дали ше изберат мене или тоя,дето е дошъл с диплома за счетоводител от УНСС....

а колкото до това
а докато в рамките на един и същи ВУЗ и да не си влязъл точно това което си искал, много лесно можеш да го запишеш като втора с пециалност
ок,аз с правото примерно искам втора специалност японистика или журналистика....искам ама нанайци...като не предлагат ,кво?
Тъпо е да си викаш:аз да вляза,пък после прехвърлянето е лесно...не е невъзможно,но е почти невъзможно,а най-малко пък лесно...така че е адски тъпо да драпаш само и само да влезеш в някой ВУЗ,който ще да е
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Re: Кое е по-важно:университета или специалността?

Мнение от THE_PARASITE »

ninka написа:Понеже повечето кандидатсват в повечв от един университвт и със сигурност повече от една специалност,интересно ми е да разбера ако им се наложи да правят избор между добър университет с не толкова желана специалност и не популярно висше училище,но с хубава специалност,какво бихте избрали?!
А имам и едно запитване относно прехвърлянето от задочна в редовна,кога най скоро може да се направи(след първия,втория или кой семестър)?
Според мен най-важни са колегите. :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”