Кореистика :)

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

FeelingSad написа:А какво си приета сега?
АФ ....тва дето уж нямаше да го пиша никога...гаврата с мен е пълна тази година :lol:
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Ей чочковци и аз май ще см с вас. След една година арабистика и доживотно суицидно влечение към японистиката ще да сме заедно тая година. Но всъщност см много доволна от резултата. Ще се пусна на втори тото-шанс за японистиката и аз, но твърде мн ме съмнява някой да се откаже от мястото си там.
Тааа, надявам се да се забавляваме много с корейския :laughing8:
И успех на всички мераклии!
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Pu написа:Ей чочковци и аз май ще см с вас. След една година арабистика и доживотно суицидно влечение към японистиката ще да сме заедно тая година. Но всъщност см много доволна от резултата. Ще се пусна на втори тото-шанс за японистиката и аз, но твърде мн ме съмнява някой да се откаже от мястото си там.
Тааа, надявам се да се забавляваме много с корейския :laughing8:
И успех на всички мераклии!
Ето на това му казвам интересно попадение! :) Без да се обиждаш, не използвам опредметяване! Хареса ми това за влечението по Японистиката! Май слагам твърде много удивителни, твърде много емоция.. :)

А ти кандидатствала ли си наново или просто се премести?
* Излишен въпрос, току що обърнах внимание на "ще се пусна на втори тото-шанс"*
П.С.: Харесва ми подписът ти! Нещо в него ми напомня малко на Белият гущер от Павел Вежинов, любимият ми автор. Донякъде главният герой беше също толкова... жесток, но пък идеята за неговата незаинтересованост от всякакво чуждо страдание още повече обостряше образа му. Във всеки случай ми харесва подписът. Творческо дело на "Дъждоното дете"? ;)
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

В никакъв случай не се обиждам. :laughing8: Новото начало си е друго нещо. Кандидатствах, не ми издържаха нервите да се преместя. Просто се убедих от собствен опит, че език без мотивация много тежко се учи, отделно арабския си се учи доста тежко :P Но сега см обнадеждена.

А удивителните са нещо чудесно! Винаги см се радвала на хората, които могат свободно да ги използват.

А подписът, уви, не е мое творение. Откъс от едно страхотно стихотворение на Теодор Пеев. Казва се Екстази и ако те интересува го има надолу на тази страница http://mail.slovo.bg/konkurs/nominirani.htm
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Интересно! Благодаря ти за адреса на страницата, която ми даде! Стихотворенията са хем странни, нетрадиционни, хем красиви. Не че нетрадиционното отрича красотата и обратното, но все пак съм изненадана донякъде. Падам си повече класик в тази област и рядко се впечатлявам от млади творци.

Все пак си позволявам да цитирам едно стихотворение, което на мен адски много ми хареса и си купих книжката. Вярно, по Интернет, но какво пък? :)

Стихотворението се казва Nevermore, neverwhere и е на Иван Богданов. Самата стихосбирка се казва "Парчета болка".

А ето го и него:

Ще се срещнем никога,
на дата изпаднала от календара.
В час, който часовниците никога не показват.
на място, неотбелязано на картите.
Ще се срещнем с теб,
моя несъществуваща,
никога неродена,
никога не целувана,
невъзможна моя.
Ще говорим за несбъднати неща,
ще вярваме в невъзможни планове.
И само вятърът ще пренася несъществуващи думи.

Никога,
никъде
ще се срещнем с теб,
Никоя.

Просто ми харесва... емоционалността убива, знаеш ли?

Както и да е, вече се поразрових доста за кореистиката и не само. Намерих интересни статии и факти, даже намерих фирма, която организира курсове по корейски с преподаватели от СУ. Начало - 01.09. ;) Някой заинтересован?

П.С.: Сега някой да не се засегне за младите творци? ;) Последната фотоизложба, на която бях, беше страхотна. Ако не греша беше за мечтите на младото поколение. Бях изненадана и едновременно с това очарована като почитателка на фотографията. :) От друга страна същият ден бях и на изложба по случай 120-годишнината от рождението на Георги Машев и ... какво мога да кажа освен невероятен творец. Не използва никакъв черен цвят в картините си. Факт - това правят само истинските професионалисти и естети. ;)
pokahontas
В началото бе словото

Мнение от pokahontas »

И аз съм при вас!!! :D
Страшно много се радвам. А колко са момчетата, видях, че момичетата сме 9. Много искам да се запознаем. Вие откъде сте?
Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Аз съм от София. :) Добре дошла в новосъздадената редица кореисти. ;)
pokahontas
В началото бе словото

Мнение от pokahontas »

Аз съм от Казанлък. Казвам се Румяна, обичам да ме наричат на галено Руми. Приятно ми е. :)
Ако искам да видя пеперуди, ще трябва да изтърпя две-три гъсеници.
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Аз съм Кристина. Приятно ми е. ;) Ти смяташ ли да се записваш веднага или ще чакаш и следващо класиране?
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Ах, какви сте ми сладки :cyclopsani: .... сплотенички, нахъсани - браво !!! Дано и аз имам няколко печени колеги, които да си обикна :roll: :lol:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
lenny
В началото бе словото

Мнение от lenny »

Кореистиката ми беше 5-то желание,но го подминах,но така или иначе ще се записвам в УНСС.Успех на всички,които щяха да ми бъдат колеги :D
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Дени написа:Ах, какви сте ми сладки :cyclopsani: .... сплотенички, нахъсани - браво !!! Дано и аз имам няколко печени колеги, които да си обикна :roll: :lol:
Ти нали си лягаше?! Лъжечка малка! :P

Разбира се, че ще обикнеш поне няколко. ;) Казвам поне няколко, че да няма непрекъснато ред сополи, ред сълзи. :) А и някой тук ми беше казал да си пазя тайните. :D
deathcrush
От дъжд на вятър

Мнение от deathcrush »

аз съм със мизерен бал 23.93 - на второ желание кореистика, на 4-то - АФ . Имам ли някакви шансове, като гледам нисички са баловете дали ще паднат още? :roll:
първото пиле грабва червея, но втората мишка изяжда сиренцето.
be grimm and necr0 and c^lt
alas, dont be Dani Filth
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Някои от преподавателите в кореистика са много готини хора, чак да ви завиди човек. :)
Възможно е по някое време да имате съвместни лекции с японисти или китаисти. :wink:
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Александър написа:Някои от преподавателите в кореистика са много готини хора, чак да ви завиди човек. :)
Възможно е по някое време да имате съвместни лекции с японисти или китаисти. :wink:
Да, на мен също ми се искаше вече да поразпитам някой от останалите курсове Кореистика какво ни чака през годината, но явно ще стане на откриването на новата учебна година. Никой не иска и да поглежда новаците или да удари едно рамо за "добре дошли". Сигурно е в различна тема. ;) А още по-сигурно е, че ще ме обвинят в непрестанно мрънкане за това и онова или в много задаване на въпроси. :D
аз съм със мизерен бал 23.93 - на второ желание кореистика, на 4-то - АФ . Имам ли някакви шансове, като гледам нисички са баловете дали ще паднат още?
Никой не може да ти отговори със сигурност на този въпрос. И аз се надявам още на чудеса в Японистиката (оптимизъм му се казва..). Нищо не ти пречи да опиташ, нали така?! не знам колко момчета са приели, но ако си чел по-напред в темата, ще видиш, че има един записал се или поне възнамеряващ да го направи още днес.

П.С.: Така и не се появи повече този фантом. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”