Кандидати за Английска филология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

ЛИЧНО МНЕНИЕ
Ох, деца!
Ако ви се учи староанглийски, дето никой не го говори, ако ви се четат произведения, дето никой не ги чете, ако ви се занимава с дисциплини, дето никой не ги е чувал, ако имате много време и нерви за губене - заповядайте!
А, и най-важното - моля ви, не си правете заблуди, че като влезете АФ ще учите английски. НЕЕЕЕЕЕЕЕ! Че в подготвителния клас имахме повече часове, алоооуу...
Директен цитат от преподавател: "Ако сте искали да учите езика, да сте записали интензивен курс"...
От друга страна, ако много ви се занимава с филологически дисциплини, чиято единствена обвързаност с англ. език е, че ги преподават на него!!! - това е вашата специалност!

Съжалявам, ако съм убила нечий ентусиазън. Все пак не ме вземайте много насериозно. Може пък да влезете и да сте сред десетината процента щастливци, на които им харесва! :)
deathcrush
От дъжд на вятър

Мнение от deathcrush »

добре де како ;) знаеш ли дали има шанс за преместване или да не си правя илюзии?
първото пиле грабва червея, но втората мишка изяжда сиренцето.
be grimm and necr0 and c^lt
alas, dont be Dani Filth
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Има, естествено!
Въпроса е, че успех трябва...
А в АФ е трудно да изкараш висок такъв (отново лично мнение)
P.S. deathcrush, пратих ти лично съобщение
Dantata
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dantata »

Аз пък тази година като споделях на хората, че уча АФ те оставаха много очаровани... за разлика от мен :D

Та в крайна сметка се махам от там в по-добрия случай след що годе доброто представяне на КСК тази година :)

Иначе има изроди(разбирай нечовеци) в специалността, така че поне скучно няма да ви е!

А за учителката, която е казала че е излязла със същите знания .. това си зависи изключително от това дали имаш желание да учиш - има и интересни неща въ филологията.. ама не са за мен :D
Аватар
crystal
В началото бе словото

Мнение от crystal »

колкото бях разколебана....вие напълно ме отказахте :lol:
Hold ur breath and count to ten
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

MERCES_LETIFER написа:ЛИЧНО МНЕНИЕ
Ох, деца!
Ако ви се учи староанглийски, дето никой не го говори, ако ви се четат произведения, дето никой не ги чете, ако ви се занимава с дисциплини, дето никой не ги е чувал, ако имате много време и нерви за губене - заповядайте!
А, и най-важното - моля ви, не си правете заблуди, че като влезете АФ ще учите английски. НЕЕЕЕЕЕЕЕ! Че в подготвителния клас имахме повече часове, алоооуу...
Директен цитат от преподавател: "Ако сте искали да учите езика, да сте записали интензивен курс"...
От друга страна, ако много ви се занимава с филологически дисциплини, чиято единствена обвързаност с англ. език е, че ги преподават на него!!! - това е вашата специалност!

Съжалявам, ако съм убила нечий ентусиазън. Все пак не ме вземайте много насериозно. Може пък да влезете и да сте сред десетината процента щастливци, на които им харесва! :)
Моят ентусиазъм само го разпали :twisted: Староанглийски и латински ми е мечта да науча, пък и се интересувам от произведения, които никой не ги чете 8)
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Хаха, за латинския - успех. Още си пазя учебника, та ако случайно не те приемат АФ и ти е интересно, прати едно ЛС и ще ти го дам. И без това само прах събира тук в нас.
Последно промяна от Don Horhe на 21 Ное 2009, 08:18, променено общо 1 път.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Dantata
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dantata »

Ще направя един своевременен "ъпдейт" на поста на моята колежка - Акулката(:D):

Ако смятате, че ще учите латински - enjoy!! - ще имате по един блок седмично и то първия семестър.

Ако смятате, че ще четете неща които никой не ги чете .. може би да - и все пак това е класическа литература, така че на много хора им е интересно, иначе пък учихме Аристотел, Платон.. Фройд по "Теория на Литературата"

Но като цяло... поне от първата година - трябва да сте големи фенове на лингвистиката за да прокопсате..

cheers
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Данта :) философските автори, които споменаваш, са си даже много приятни... но моля те, не си криви душата, не сме ги 'учили'...
По-скоро имах предвид шитните по л-ра... (например онзи досаден разказ на Джойс, The Dead ли беше)... ама ти не идваше на семинари, че да знаеш :wink:
Или пък reading assignment-ите по езикознание... направо ми призлява като се сетя... :evil:
Като влезете, елате да ме отървете от една камара преснети неща, които повече не искам да виждам, моля ви...
Dantata
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dantata »

MERCES_LETIFER написа:Данта :) философските автори, които споменаваш, са си даже много приятни... но моля те, не си криви душата, не сме ги 'учили'...
Е, че аз само тях съм учил - добре че съм "малко" късметлия, че да изкарам :D
MERCES_LETIFER написа: По-скоро имах предвид шитните по л-ра... (например онзи досаден разказ на Джойс, The Dead ли беше)... ама ти не идваше на семинари, че да знаеш :wink:
Или пък reading assignment-ите по езикознание... направо ми призлява като се сетя... :evil:
Аа тези не ги знам.. както ти каза не съм влизал много. Между другото The Death май беше единственото произведение което съм чел втория семестър :D
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Аз може би имам шанс за АФ(стига бала да е като от миналата или по-миналата година ) но няма да вляза и да ме приемат...тези няколко дни след разочароващия ми резултат се замислям дали изобщо искам да видя английски писаници или да чувам английски говор. :lol: :lol:
Ма кой знае,може и да вляза от зор ^_^;;
Dantata
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dantata »

Успех на всички на шести! :)
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Dantata написа:Успех на всички на шести! :)
Успех, успех!!!

ПП: Btw, Don_Horhe, какво означава йероглифа на аватара ти? :)
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Дао, така се произнася, буквално означава "път", та от там и Даоизъм :)
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Don_Horhe написа:Дао, така се произнася, буквално означава "път", та от там и Даоизъм :)
Ее, яко :P
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”