Кой изпит по западен език според вас е най-труден?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Кой изпит по западен език според вас е най-труден?

Немски език
28
35%
Испански език
4
5%
Френски език
13
16%
Полски език
0
Няма гласували
Чешки език
7
9%
Английски език
26
33%
Италиански език
2
3%

Общо гласове: 80

Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Процентът двойки не показва трудността на изпита. По-скоро други неща, но не искам да се заяждам. Никъде не казах, че е най-трудния изпит, но определено в СУ е най-трудният изпит за 18/19 годишни деца по руски език в България.
medicate, medicate
Аватар
nihil
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от nihil »

е то на този въпрос може да отговори само човек който се е явявал на всичките :Р
хората или ще кажат че изпита на който те са се явили е най-труден или такъв за който са чули че някой се оплаква но нито знаят реалните му познания по езика нито нищо... това че си учил език еди си колко години и си бил насам натам по света никога не е било достатъчно за СУ :) и на английски и на немски и на френски са късани хора взели големи сертификати и живяли извън страната:)
а не може да се разчита на думите на другите...:)
та не мисля че ще е обективен резултата:Р
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

ххх немски абе ей смешковци :!: Френския е най трудния език учете него и тогава ще си говорим :!:

п.п а тея дето са писали английски се предполага че са некви бавно развиващи се или какво..... :o
на 24ти започва ебанта 8)
FTF
Писаружяк

Мнение от FTF »

да е. Сумати сертификати Кембридж и сат и тойфел и накрая е такъв на тъп изпит по английски. То и по френски беше егати лесния пък пак сички са осраха, тай че тея от Су въртят нещата както си искат
В този фалшив свят, хората копнеят за нещо истинско.
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Аааааа,не знам за изпитите,ама мога да ви кажа,че френският език е най-сложният език на света!!!!И 1000години до го учиш пак няма да го научиш!?А и то няма смисъл да се мъчиш-отмина му модата,останаха само спомените,че френският е бил някога езика на аристокрацията....всъщност и това е коза на разпалените франкофони :D езика на цивилизацията :shock: бла бла.....(тези неща доста често съм ги чувал,тъй като по ирония ня съдбата съм бил винаги френска паралелка :D ,ама не ме направиха франкофон)
Иначе мен най си ме кефи най-вече руският език!Език,близък до нашия,език с приятно звучене... Освен това руснаците.....е признавам ги бее.....Евала им на темперамента,евала им на празниците,винаги безкрайно забавни.....а шоутата,които правят-винаги супер оригинални и направени с вкус....
Ех,доста се отклоних от темата :D Но все пак си позволявам да си дада мнението за въпросните езици!А и да не пропусна немсият-когато чуя немски,толкова ми е противен,че си казвам,хубаво че уча френски!Смятай тогава колко ми е антипатичен!А за английския-уф,ама протри се от от толкоз много употреба.......А италиянският и испанският са ми симпатични,ама да ги слушам на песничики...иначе чиста реч...хм,,,,не мерси!!!Та това е от мен :D
Аватар
ellli
В началото бе словото

Мнение от ellli »

Хах, явявала съм се само на изпита по немски (който тази година впрочем също беше лесен), но доколкото слушам явно критериите за оценяване, а не самите изпити са кофти :cry: Аз изкарах малко над 4 (въпреки че на SD се представих доста добре) и смятам, че оценката ми беше обективна. Познавам и хора, които са много по-добри от мен и имат двойки.. Засега си оставам най-върл фен на руския=)) Поне ми повдига самочувствието ако не друго...
Изображение
silveto
От дъжд на вятър

Мнение от silveto »

Аз мисля,че е немския.Не съм го учила,но е много,много противен език и как да не ти е трудно да учиш такъв език?Пък и звучи ужасно.Учила съм 5 години испански и не е нито лесен,нито труден.Но е изключителен и го препоръчвам на всички,които искат да учат някакъв език.Няма как да не го научиш като е толкова красив,мелодичен и интересен.А английския винаги ми е бил много лесен.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Трудността зависи най-вече от самия вариант, който се падне. Доколкото знам се тегли измежду три предварително изготвени варианта, като всеки е с различна трудност. Миналата година например оценките по немски бяха по-ниски от тези по английски, а сега е обратното.
Аватар
mantut
В началото бе словото

Мнение от mantut »

как немският на е неблагозвучен, чувалили сте как едно дете говори немски..толкова е мило! за мен немският е като математиката...много логика! обожавам го този език! и думи като Altweibersommer, Bordsteinkante..дълги дълги като железопътни линии..... :)
it is a hard life so live it well!
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

mantut написа:как немският на е неблагозвучен, чувалили сте как едно дете говори немски..толкова е мило! за мен немският е като математиката...много логика! обожавам го този език! и думи като Altweibersommer, Bordsteinkante..дълги дълги като железопътни линии..... :)
Въпрос на вкус е. На мен немският ми харесва как звучи, леко грубичък. Испанският също, много забавен език, който така и не можах да науча от мързел в училище. Полският обаче хич не ми харесва как звучи. Нямам нищо против Полша или поляците, но хич не ми е приятен езикът. Френският е супер, учил съм го от 1-7 клас, сега нищо не помня.
Последно промяна от Don Horhe на 04 Авг 2007, 10:22, променено общо 1 път.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Cosa~Nostra
Пишете, о, братя

Мнение от Cosa~Nostra »

Английски съм учила от 5 до 7 клас и после в гимназията 11 и 12.
Вървеше ми, не е много труден език, но не го учех с голямо желание.
По руски съм гола вода, завърших руска гимназия, а не мога да вържа едно изречение.. :lol:
Италианският си го обичах много преди да започна да го уча и смятам, че е сравнително лесен..
Никой не може да каже, че знае един език, защото той се учи цял живот, но пък съм доста добра, колкото и нескромно да звучи. :P
Най-сложни ми се виждат немският и френският..
RA[sgB]
Да живей словото
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от RA[sgB] »

Да,май темата трябва да се обърне на кой ми е любимият език : :lol: Аз ще ви кажа кой си е най-хубавия език-и това е БЪЛГАРСКИЯТ! :wink: И точно поради тази причина нека го опазим чист.....Говорете правилно български,може и да ви хареса :wink:
Аватар
ADeLL
От дъжд на вятър

Мнение от ADeLL »

Според мен най трудния за кандидатстване в СУ език е Английски поради простатта причина че има най много хора и резачката е най-голяма,не може всички 2000 и не знам си колко си да влезнат все пак. :D

едит: Не го казвам само защото аз са провалих на КСК 2007 ами защото все трябва да има някакво сериозно мерило и да се отсее най-най-доброто от толкова много хора и оттук следва изпита да е по завъртулен че да се обърка повече народ,ако не отпаднат ит незнание :lol:
Аватар
red&white
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от red&white »

Кой западен език е най труден ?

Полски , чешки какво подяволите ...... :dontknow: :dontknow:

п.п още малко и сръбския ще го изкарате западен :roll:

п.п резултати от тази анкета са меко казани смешни никой не е обективен и всеки посочва езика който учи ... немам думи просто английския с колко гласове е не знам тея който са го посочили колко мозък имат в главата ама явно не много ....

ADeLL нема да е лошо да прочетеш внимателно заглавието 2,3 пъти след това да помислиш ощр толко пъти и тогава да пишеш :!:
на 24ти започва ебанта 8)
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

mantut написа:как немският на е неблагозвучен, чувалили сте как едно дете говори немски..толкова е мило! за мен немският е като математиката...много логика! обожавам го този език! и думи като Altweibersommer, Bordsteinkante..дълги дълги като железопътни линии..... :)
интересно е, че немския е от езиците, които не те оставят безразличен-или ти харесва и го учиш с кеф или го намразваш, няма средно положение. А за логиката и железопътните линии си мн прав 8)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”