Японистика КСК 2007-2008

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Не е прилично от моя страна, но доколкото знам Александър вече дори е в Япония. ;) Според миналогодишния бал влизам и Китаистика, но не знам с кой ум писах Кореистика на второ място - с други думи, хвърлих си оценката в кошчето и я залях с корейски сос, обилно при това.

Е, не е краят на света ако не ме класират Японистика, което е твърде възможно. :) Но пък грешката си е моя - фанатизирах се на тази тема, дори преди две лета започнах да уча японски език на частно, а есента писах нещо като дипломна работа на немски за ролята на японските комикси в България и в Германия.

Тази година и кандидатствах за държавна японска стипендия, но не можах да се явя на изпита по японски, бях в Италия. :) И не взех.

Много силно искам да се доредя и аз за Японистика, но надали ще успея. Все пак пожелавам успех на всички останали, чийто мечти също са свързани с тази специалност. :)
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Уал :) много много инфо.... :) бравос! Аз като се замисля хехех един доклад май правих в десети клас за Япония мхм от който ем така де нищо не помня :oops: хехехе иначе абе не знам някакъв вътрешен порив

La cazadora и ти ли с испански мила? Оригинално кой ще ловкаш?
Александър страшен си!Не те хваля де ама ми се вдигна в очите :) брях
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Така е, никак не е прилично. :lol: Брех, станал съм известен май.
Кореистиката е с много по-добра материална база и възможности за заминаване в Корея от китаистиката... не разбирам за какво съжаляваш.
Ролята на японските комикси? В Германия я има, в България - хич даже.
За държавната стипендия не се изисква от теб изпит по японски, а по английски.
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

Lanfaer написа: Александър страшен си!Не те хваля де ама ми се вдигна в очите :) брях
Ох, стига бе. :P То пък една гордост... *умопомрачен, отива да спи* 8)
FeelingSad
Пишете, о, братя

Мнение от FeelingSad »

Зная и полагах както по английски, така и по математика. Въпросът е, че бях заявила участие и за изпит по японски език. В този случай общият брой точки се дели на 3, а не на две, както при изпит по английски и математика.

Може би защото съм песимистично настроена към развитието на мангата в България, но не смятам, че мангата ще стане фактор скоро в нашата страна. Защо - ами самите японци не проявяват достатъчно интерес към нас. Нито имаме добре развиваща се икономика, нито можем да представим кой знае какво като перспективи за нарастването на тяхното културно, икономическо и политическо влияние. Историята също има роля.

Както и да е, добре, че Тойота става често кола на годината в България, че българите изобщо да проявят интерес към Япония. Говоря за предишното поколение, сега малко или много нарасна интересът покрай мангата и анимето. Въпреки, че все още има хора, които ме гледат състрадателно и клатят глава като кажа с какво искам да се занимавам.

Хайде де, няма ли други луди, искащи Японистика? Признайте си преди да са ви приложили шокова терапия вкъщи!
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Японистиката ми е след психология и социология. Бал 27.85. Честно казано взех решение да я запиша съвсем спонтанно, попълвайки документите си (последния комплект, който беше останал, невероятен късмет). Не знам какво се учи, а и източноазитаската култура ми е толкова далечна материя, но все пак ми се стори много екзотично. Май я записах от чист снобизъм. Oh well....
Мъгла над Русе
Изображение
Дени
Постоянно присъствие
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

АНГЛИЙСКИ ЕЗИК 5.85 1 ( 0.1 %) 1 ( 0.1 %)

Бал 29.55 :))) 1во желание японистика

не на мен, а на най - добрата ми приятелка, която е страхотен човек :))) Много се радвам, че успя да постигне най - голямото си желание :lol:
Love, life, meaning ... Изображение OVER
Александър
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Александър »

FeelingSad: Не съм съгласен. Напоследък японските инвестиции и интереси у нас са нараснали. Което беше очаквано след влизането на България в ЕС - дотогава имаше само "японски дарения". Проблемът е, че не всички японски фирми у нас се ръководят по японски тертип...
Относно мангата и анимето - тяхната липса тук няма нищо общо с японските интереси. Просто такъв тип развлекателна култура на наша почва е абсолютно немислима, предвид народопсихологията и навиците ни. Миналата седмица в Сао Пауло, Бразилия, имаше голям аниме фестивал с публика от 15 000 души. Това са хора на по 20-30 години. Наскоро във Франция пък една не особено известна японска певица имаше концерт пред 80 000 души. Такива неща в България не могат да се случат, ако ще и да пуснат денонощен аниме канал с национален лиценз. Просто става въпрос за тотално различна култура тук. Мога много да говоря за различията (особено в сферата на поп-културата, към която имам интерес), но нека не задълбавам.

Дени: Браво на приятелката ти. :) Покани я тук да каже здрасти и защо точно това е искала. :wink:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

FeelingSad написа:Не е прилично от моя страна, но доколкото знам Александър вече дори е в Япония. ;) Според миналогодишния бал влизам и Китаистика, но не знам с кой ум писах Кореистика на второ място - с други думи, хвърлих си оценката в кошчето и я залях с корейски сос, обилно при това.
нещо против кореистиката ли имаш?!?!?! ако е така, защо въобще си я писал/а еба си???
д-р_Хауз
От дъжд на вятър

Мнение от д-р_Хауз »

Не разбирам защо се заяждаш с момичето. Това си е нейно мнение. Не вярвам и ти, ако учиш кореистика да си я писал на първо място, така че не се отваряй така на непознати при това :evil: :x
Аватар
Lanfaer
Драскач

Мнение от Lanfaer »

Iuhuuu BRAvo na priqtelkata ti :shock: biva si q!!! :) znachi ostanaha sedem mesta :) sedem e hubavo mda emblematichno chislo :)....
:lol: :tongue9: :triplets:
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

Lanfaer написа:Iuhuuu BRAvo na priqtelkata ti :shock: biva si q!!! :) znachi ostanaha sedem mesta :) sedem e hubavo mda emblematichno chislo :)....
:lol: :tongue9: :triplets:
Хехехе, да, аз още от началото на годината си знаех, че така ще стане :) Това момиче си го може английския и това си е :) Аз съм адски щастлива заради нея, защото наистина адски много харесва японския, както и всички свързано с този народ и култура. И знам, че това искаше да учи и успя - така че, за тези, с които ще учи - завиждам ви за готиния човек, който ще е сред вас, защото тя наистина е адски стойностен човен :sunny:
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Моля, не се обиждай, не целя това, но защо си толкова екзалтирана от нечии чужд успех? Вярно приятелка, но все пак чужд. Грубата сумация от всичките ти постове създава впечатление за някаква клакьорска кампания.
Мъгла над Русе
Изображение
Дени
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Дени »

deepkeeper написа:Моля, не се обиждай, не целя това, но защо си толкова екзалтирана от нечии чужд успех? Вярно приятелка, но все пак чужд. Грубата сумация от всичките ти постове създава впечатление за някаква клакьорска кампания.
Защото ми е най - добра приятелка, защото се познаваме от 12 години и защото знам колко е искала да учи това и се радвам истински заради нея :) Ако не можеш да го разбереш, ок :) Но мисля че е елементарно от човешка и най - вече от приятелска гледна точка :wink:

Аз самата съм доволна донякъде и от себе си - имам 4.25 по лит и 5.5 по история :roll: Така че засега мога да се радвам само за нея със сигурност :wink:
Аватар
deepkeeper
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от deepkeeper »

Нау ит мейкс сенс.
Мъгла над Русе
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”