Отзиви за изпита по химия 1

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
simona_baby
От дъжд на вятър

Мнение от simona_baby »

Миналата година бях приета екохимия с 4.83,но не ти препоръчвам тази специалност?Замисли се за реализацията после
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
Аватар
slavenceto
В началото бе словото

Мнение от slavenceto »

simona_baby написа:Миналата година бях приета екохимия с 4.83,но не ти препоръчвам тази специалност?Замисли се за реализацията после

Какво й има на тази специалност, защото и аз съм я писала, както и компютърна химия :roll: ?

А може ли да кажете нещо по специално за задачите, какво точно включваха като материал, преход имаше ли... такива неща :)
*Raya_Alexandra: Сложи си отметка в полето пред: "Изключи HTML в това мнение", за да ти излизат добре цитатите в постовете.
Аватар
simona_baby
От дъжд на вятър

Мнение от simona_baby »

Миналата година задачите бяха супер лесни,такива дето се решават в училище,ама тази година заради медицината и дадоха гадни задачи
Не е лесно да успееш в живота,но кой е казал,че трябва да ти е лесно?
ira
В началото бе словото
Специалност: Биотехнологии
Курс: четвърти

Мнение от ira »

Егати странното, аз си мислех, че за химия 2 има по-малко хора, пък те се оказаха със 79 повече :roll:
Изображение
The best is yet to be!
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

И аз очаквах трудно задачи, ама тва беше доста лесно.
Теста... горе долу нищо не помня (нз защо така не помня мн от изпитите :? ) ама не ме затрудни за 10 мин го реших. Задачите...
Едната беше преход с олово и малко обяснения за СнО, за хидроксида да се докаже характера му чрез уравнения от прехода... а и за взаимодействието с киселини да се обясни.
Втората беше за натрий към 4 уравнения, за оксидите му, комплексите с вода - да се каже какво е CaSO4.2H2O и още нещо имаше май, не се сещам.
Третата беше органичния преход, който ако не се сетиш за веществата може да мине за по-трудна. И имената са объркващи. Значи от изходно съединение някакъв арен окисляваш, присъединяваш, елиминираш и т.н. (като съединенията са ти с А, Б, В..., а ти е даден само какъв е процеса) и накрая се получаваше 2-хидрокси-2-фенилпропанонитрил или нещо такова по памет го казвам въобще не съм сигурна... :oops: И искат оптични изомери.
Последната искаше да се определи кои функционални групи на една АК участат в реакциите с няколко изброени вещества, да се напише дипептид, да се хидролизира част от 1 белтък и на АК-те да се отбележи асиметричния въглероден атом. Накрая ф-ции на белтъците и сравнение на строежа им с този на мазнините.
Тва е което се сещам, ако си спомня друго ще пиша :oops: :roll: :wink:
Изображение
6u6inka
В началото бе словото

Мнение от 6u6inka »

Аз не съм се готвила особено много, освен по органична химия (там отделих две седмици да уча). Не защото ме мързи да уча, а защото две години учих в тоя умрел Химически факултет и що годе имах някаква подготовка. Тогава като кандидатствах ме приеха с тройка на второ класиране.
Наистина ли сега има повече места? Ако е така е добре, защото миналата година там не приемаха под 4 (ако не са ме излъгали).
Успех ви желая, дано ви приемат каквото искате и дано не съжелявате като мен после:)))
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Жена ми има 5,50 :)))))) има 16 човека с по-висока и 5 с равна оценка
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

5.75 8)
Очаквах повече :?
Изображение
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

...
*Raya_Alexandra: Мнението на латиница беше изтрито.
Аватар
charlie
В началото бе словото

Мнение от charlie »

На мен ми се отваря, ако искаш си дай номера да проверя
Изображение
Atlantida
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Atlantida »

Отвори ми се...бях на друго пц. Имам 5.50 :) В МУ имам 5.62 по химия. СУ се направихана гадни на химия-1. Не знам защо нямам бал за медицина образуван, но така и така ще ставам зъболекар :wink:
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”