Тук не става въпрос за това. Ако имаше изпити през август може би далеч нямаше да се противя. Става въпрос за налагането на едно абсолютно никому ненужно "правило", което ти прецаква всичко, само защото е "правило", и защото никой друг не го е*е, че нещата не трябва да са така.hypnosssa написа:Хора,честно не ви разбирам...
И на мен ми беше гадно да уча като ненормална цяла година и да изпускам толкова готини моменти,ама все си казвах: ще има още толкова други лета,толкова пролети,слънце и дискотеки...но ако сега си загубя времето с тях,може би цял живот ще съжалявам за това....
така че наистина,все пак за момента кандидатстването ни е приоритет и малко или много около него се върти всичко.
И за мен това лято е доста различно от мечтанията ми,но тва е...морето и всякви други разходки ще почакат...
така че нз...всеки си решава за себе си де
Въпрос за записване.
Модератор: Boromir
- Positron
- В началото бе словото
- Специалност: Физика
- Курс: втори
няма подпис
Е да....то има толкова неща,които не трябва да са така,но....
гадничко е иначе....мн по-добре шеше да е след изпитите всеки да тръгне нанякъде ама от СУ ни искат цяло лято да сме им роби...
Аз тва с личното записване си го обяснявам така:вече си пълнолетен,следователно се броиш за отделно семейство-едночленно(много смешно ама по закон наистина си е така)...следователно трябва за всичко,което касае личните ти данни да отговаряш със собственоръчен подпис
гадничко е иначе....мн по-добре шеше да е след изпитите всеки да тръгне нанякъде ама от СУ ни искат цяло лято да сме им роби...
Аз тва с личното записване си го обяснявам така:вече си пълнолетен,следователно се броиш за отделно семейство-едночленно(много смешно ама по закон наистина си е така)...следователно трябва за всичко,което касае личните ти данни да отговаряш със собственоръчен подпис
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Така умно го каза, че нищо не каза.Page_B написа:Който иска да се запише - записва се... а които не иска - не се записва и улеснява останалите
Извинявай, no offence, но мисля че е ясно, че всеки, които е приет ще иска да се запише. Въпросът е, че цялата работа е усложнена от глупавото и излишно правило на СУ.
На мен лично правилото не ми пречи, но въпросът е принципен. Логиката 'тъпо е, но в името на приемането ми във ВУЗ ще търпя' ми се вижда глупава. Защо трябва да се правят жертви в името на каквото и да било, ако тези жертви не са нужни никому? Едно е да изтървеш нещо заради учене или заради изпит, съвсем друго е заради някакво тъпо правило.
А за нотариално заверенето пълномощно трябва да се пита. Защото се носеше слух, че можеш и с нотариално заверено копие от дипломата да се запишеш, но се оказа, че не става.
- marrylin
- Да живей словото
- Специалност: туризъм
- Курс: завършил
hypnosssa написа:Е да....то има толкова неща,които не трябва да са така,но....
И така трябва да бъде!КСК и всичко,свързано с нея,засяга лично нас!Не е много нормално мама и татко да ни оправят нещата,докато ние сме на "заслужена" почивка след цяла година учене!
На мен 1 приятел ми обясняваше, тъй като можеше да бачкам на морето, но нищо не стана, че отивам при 1 нотариус с този, който искам да ме представлява и готово. То не е само за да се запишеш за СУ, но и ако искаш и ти не можеш да се подписваш под други документи и т.н. 
Това си е съвсем нормална практика. А какви пари е - незнам.
Това си е съвсем нормална практика. А какви пари е - незнам.
Е като искаш направи го .. аз ти кавам какво ми каза секретарката , която ме записа мин год
.. но има и друг момент- Цяла год си се блъскала да учиш за да изкараш що -годе добри оценки и да те приемат на елитно място .. и кво приеемат те и ще пропуснеш да се запишеш лично и да видиш лично плодовете от твоя труд .. както искаш
но аз до сега не съм чувала случай на записани с пълномощно ..
няма къде да се подписваш но така искат а ако можеше щяха да го напишат в правилника 
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
- diana_gk
- Пишете, о, братя
Благодаря за милия отговор, наистина промени гледната ми точка. Да ти кажа, плодовете от труда си ги виждам и сама, много добре знам за какво става въпрос. И аз кандидатствах миналата година, не ме приеха ПР и реших, че ще опитам пак. Нямам намерение да споря, най-малко това съм искала. Просто зададох въпрос, който не разбирам какво толкова те подразни (извинявам се за което ). За да не продължаваме спора, обещавам да се обадя в СУ и да си попитам сама.
П.П. А и не разбирам как точно записването се явява плод на моя труд. Според мен самото следване вече показва за какво си се борил толкова много. И все пак, какво ли знам аз
П.П. А и не разбирам как точно записването се явява плод на моя труд. Според мен самото следване вече показва за какво си се борил толкова много. И все пак, какво ли знам аз
- pure poison
- В началото бе словото
- ra4e^f
- Форумно зомби
Това са бели кахъриPositron написа:Да де, ама аз вече съм платил за почивка от 2 до 12... Ох леле. Може ли да са такива тъпанари?...
А и щом кандидатстваш за 2ра година,би трябвало да знаеш как стои въпроса със записванията