Какво е мнението ви за подрастващите поколения...?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Паган написа:...
и ще продължава да лумпенизира, докато някой не каже "стига"....
И не пие една Активия? :?: :) :lol: :lol:
3UMF
В началото бе словото

Мнение от 3UMF »

Едно време целия квартал си играехме пред блока... Народна топка, криеница, стражари и апаши, футбол... Цял ден бяхме всички заедно и тичахме по паркинга или полянката... Вечер ревяхме на родителите си, че ни прибират...
Сега единствените, които играят пред блока сме пак ние... Но ние сме на 19-20 години вече... След седмица си заминавам от моя град. Приятелите ми също... И дори баскетболното игрище ще остане пусто... Разбирате ми идеята,нали?
Да не говориме, че дори на игрището са паркирали камара коли и не може да се играе... Ние сме достатъчно големи за да се скараме със собственика им да ги премести... Но как се очаква някое дете на 8 години да накара чичкото от другия блок да си мръдне колата за да играе то...
А не че е проблем де... Никой и няма желание да играе - къде - къде по-яко е да удариш един CS или да управляваш група тъпи рисунки с брадви на монитора :evil: Младото поколение си такова майката :cry: Децата нямат приятели, нямат емоции - след години и спомени от тея години няма да имат...
http://vtu-forum.hit.bg/ ---> Форум на Великотърновски Университет
Аватар
Sunny
От дъжд на вятър

Мнение от Sunny »

Наистина вече не си играят ,а приятели съвсем нямат.Наскоро един мъник ме попита какви са тези игри "Ръбче" и "Стрелки".И когато на свой ред го попитах какво играят като излязат навън каза:"Карам колело и после на компютъра.".Емоциите,игрите,домашните,приятелите-всичко им е виртуално.И в какво се заключава един разговор в MIRC например-кратки изречения по 4-5 думи даващи отговор на въпросите:"Asl,pls?!","Ot kade si?","Kade u4i6?","Ima6 li gadje","Iska6 li da se sre6tnem,kuklo/gotin?".Tова за тях е общуване,това са контактите.А полза-никаква.После следва Биг Брадър и малко Counter Strike, докато стане време за XXL(ето за това в стаята на моето дете телевизор няма да има,поне до определена възраст)!Братовчед ми е на 4 годинки и за всичките тези години,когато и да съм отишла у тях,той винаги е сам в стая с дистанционно в ръце,чието управление овладя,буквално,преди да проговори.До 7-та година единствено родителите и бабите отговарят за малката личност и ако детето е създадено просто за развлечение или да се върже някой мъж,съответно на горкото особено внимание не се обръща.(Представете си някоя готина кака,не виждаща по-далеч от маникюра си и заинтересована само от наличният кеш на поредния обожател,каква майка ще е!) Тръгва детето училище и там започва същинското обучение-псувни,клетви,бой и агресия.Ние имахме една учителка в подготвителния,която много ни обичаше и не веднъж е казвала"..... ви,отворете си тетрадките","Мама ви стара и дебилите!".Еденичен случай беше,но предполагам такъв само за нашата гимназия,защото подобни оплаквания са доста чести.И уважението към учителите,училището,самото желание за учене някак се претопява помежду всичко.Напоследък все по-интересен ми става твърде изявеният интерес на децата към малцинствата,желанията им да станат като пораснат "Сутеньори,мутри и резбари"Дали изобщо осъзнават значението на тези думички,дали са ги чули вкъщи и дали "мечтите" им няма да станат реалност?А ние искахме да ставаме журналиси,космонавти,лекари...:)
Да не пропусна вредните навици.Някога(преди 10г.) беше толкова рядко някое дете да пуши в 3-ти клас.Сега не само,че пушат,но и ходят на гробищата,далеч от нежелани погледи,да се напиват.Мама и тате дават парички за закуска и детето закусва в мраморния парк водка.
Не липсват и нормални деца и само се надявам да си намерят средата на време и да не се поддават на интензивните провокации!
Smile!
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Е какво му е на поколението? Аз помня, че в първи клас си показвахме средни пръсти /после един рева, защото казаха на майка му/, а в трети тренера по плуване ни смъмри, че сме искали да се
къпем в женската съблекалня... /а само там имаше топла вода:)/
А и в четвърти или трети клас на баирчето в квартала псувах като каруцар, щото ми се счупи шейната и баща ми ме чу. После как точно му обяснявах какво съм искал да кажа /"разбрицана" вместо "разебан*"/ още си спомням. :?
3UMF
В началото бе словото

Мнение от 3UMF »

Гост написа:А и в четвърти или трети клас на баирчето в квартала псувах като каруцар, щото ми се счупи шейната
Ами да - питай сега някое 4ти или 3ти клас дали има шейна? Май не - имат си Персонални Компютри :roll: И все си мисля, че е по-добре да псуваш шейната, че се е счупила, отколкото някой съученик, че те е "застрелял в главата" с 1-7 или някво друго непонятно цифрово изображение на автоматично оръжие :?
http://vtu-forum.hit.bg/ ---> Форум на Великотърновски Университет
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Може и да съм пристрстна, но мисля , че стават все по- зле... :cry: В смисъл все -по разглезени , неконтролируеми , невежи...
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

got написа:все -по разглезени , неконтролируеми , невежи...
абсолютно съм съгласна.. сега завърших , зайците в училището ми са мнооого зле.. то и ние сме били зайци, ама такива нахални човечета никъде няма.. наистина много се "развалят", но, за съжаление, не са само те виновни.. трябва да се обърне внимание на това.. :!:
Аватар
moonlight
Драскач

Мнение от moonlight »

got написа: мисля , че стават все по- зле... :cry: В смисъл все -по разглезени , неконтролируеми , невежи...
хм, съгласна съм. бих прибавила и все по-нахални и невъзпитани,някакси прекалено отракани..
онзи ден едно хлапе от блока и с цигара в ръка ми вика " хей маце, ще се запознаем ли!" :shock: а нямаше и 11 години...
повечето от тях всячески се опитват да се обличат и държат като доста по-големи, а е смешно,та те са си още деца.. :?
не че всеки от нас като по-малък не е искал да прилича на по-голям и да бъде част от света на възрастните...
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

moonlight написа:онзи ден едно хлапе от блока и с цигара в ръка ми вика " хей маце, ще се запознаем ли!" :shock: а нямаше и 11 години...
абе стига бе.. искат да бъдат големи.. и аз исках да бъда голяма и обличах роклите на майка мии обувките и, гримирах се и си слагах червило.. и какво от това.. това, което ние с теб (и вас) виждаме сега, съгласете се, не е това, което е било, когато ние сме били на 10, а още повече, когато нашите родители са били на толкова.. ние също имаме едно съседи, много зле хората.. излизам един път с майка ми и се суетим пред колата и едното им хлапе минава покрай нас, барва ме по задника и в същото време разправя на майка ми "Оооооооооо, мацка, къде беше вчера, ма, не те видях.. " и е на 4-5 годинки..

нямам какво повече да кажа..
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Думи нямам.Това с барването по гъза и на мен ми се случи от хлапета. :shock: Пълна деградация.Проблемът е във възпитанието.Най вече в семейството , в училището , в пълната загуба на идеали и авторитет.на проклетия преход...
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Хора, не се притеснявайте. Ще става още по- зле. Тепърва очаквайте още хлапета, заклали я родителите, я приятелчетата си. Дали някой има интерес от това. Може би... защото един неук и неграмотен човек се управлява по- лесно...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

post-mortem написа: Може би... защото един неук и неграмотен човек се управлява по- лесно...
това е абсолютно вярно.. цялата тая работа е пълна манипулация.. не че искам да кажа, че има световен заговор с/у българите и тяхното образование д аречем, някой да не вземе пак да ме апострофира :roll:
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Очевидно има нещо такова.Само че проблемът не е само за нашата страна.В световен мащаб е така... :? И в други страни , много по-богати и цивилизовани , младежта деградира .Чувала съм го от хора , живеещи там.не могат да се справят с младото поколение.Не знам къде в такъв случай се крие причината...не е в липсата на пари...
Аватар
Анна
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Анна »

Аз все се успокоявам с това, че още от древни времена хората са се оплаквали колко безнравствено, неуко, невъзпитано и просто е младото поколение, а въпреки това човечеството доста успешно си е просъществувало.
<person A> "Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge" - Charles Darwin
<person B> wtf? begets isn't a word. quit trying to make up words, ****face.
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

да, ама времената и нравите, и морала, и .... се менят, анна.. преди 2000години може да са се оплаквали от пропадналите младежи, ама замисли се какво са правели тези младежи всъщност.. крадяли са ябълки от пазара и са спъвали старците по форума.. а сега, днес, това би се смятало за забавление, спорт >> някои така го приемат.. а за пропаднало се смятат едни доста по-груби маниери на съвременните младежи.. това надали би оспорила. just idea :idea:
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”