Унищожаваме и Странджа, ние сме идиотски народ:
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
-
marasiemara
- В началото бе словото
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Уча точно туризъм и ще ти кажа, че такъв така не се развива. Никой не иска да почива на строителна площадка. А българското черноморие за съжаление е точно това и ако не спрем този процес възможно най-скоро, ще прогоним туристите. Западняците не се впечатляват от големи бетонни курорти, те това си го имат отдавна и им писва. Още повече по черноморието няма нужната инфраструктура за всичкото това застрояване. Колко пречиствателни станции имаме? Накрая ще се стигне до там, че туристите ще плуват сред собствените си лайна! В бъдеще все по-популярни ще стават алтернативни видове туризъм и по-специално еко-туризмът. Защото непокътнатите места стават все по-малко!marasiemara написа:ам ок щом сте казаликато сте толкоз социални няма да ви спираме я..но според мен процесът на застрояване си е естествен,НЕМА начин да се избегне... така се развива туризъм в крайна сметка... плюс това аз обичам хотелчета с басейнчета
peace
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

-
marasiemara
- В началото бе словото
оф последно казвам нещо по тая тема- ... това което аз исках да кажа е,че ако вие имахте земи там щяхте да искате да ги използвате както вие намерите за добре,щото това си е идеята на частната собственост,нали,а не да ви кажат-ето ви земите,ама сега просто си ги имайте там.. тъпо е... но исках да кажа че това е двустранен проблем,не сте само природозащитниците прави,прави са и другите хора... пък според мен хората трябва да са добре,нали за хората е всичко в крайна сметка.. 
не е вярно. аз (семейството ми) има земи край морето. и сме много доволни че са в натура. няма да ни заобиколят с блокове.
другите хора кво искат - да си шитнат нивичките за някой лев с който да си купят апартамент в софия. и после какво? техните деца няма да имат природа. има и други анчини да си изкарваш прехраната освен продажбата на имоти, що не вземат да обработват земя или нещо от този род - защото българина е мързелив. castelo е абсолютно прав за туризма. човек и без да го учи би трябвало да знае това... безобразие е да рушиш нещо което не си създал.
http://parkstrandja.hit.bg/index.htm
другите хора кво искат - да си шитнат нивичките за някой лев с който да си купят апартамент в софия. и после какво? техните деца няма да имат природа. има и други анчини да си изкарваш прехраната освен продажбата на имоти, що не вземат да обработват земя или нещо от този род - защото българина е мързелив. castelo е абсолютно прав за туризма. човек и без да го учи би трябвало да знае това... безобразие е да рушиш нещо което не си създал.
http://parkstrandja.hit.bg/index.htm
-
castelo
- Флъдзила
Туристическият сезон върви лошо, заяви Георги Гергов, председател на Националния борд по туризъм, след края на Общото събрание на сдружението. Той уточни, че не са оправдани разходите на българските и чуждите инвеститори. Тенденцията за намаляване на средните приходи от стая в хотел в България ще продължи и през следващите години. За тази година приходите от една стая са 10.8 EUR, през 2006 г. те са били 11.6 EUR, докато през 2001 г. - 26.4 EUR. Това каза Румен Драганов, член на Националния борд по туризъм. Причината за намалените приходи е огромното застрояване - около 300 хил. нови легла са се появили на туристическия пазар през последните 10 години. Това гигантско наливане на бетон е излишно без необходимата инфраструктура и туристи, коментира Гергов.
Това май потвърждава думите ми по-горе.
Това май потвърждава думите ми по-горе.

- Richard B. Riddick
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
castelo
- Флъдзила
Не гледах. Какво са приказвали?begemot_ написа:не знам дали някой гледа сутрешния блок по бтв но просто се разбих. прост народ, слаба държава. бяха тези местните там от общините. такива глупости приказваха.
а, и между другото на младежите природозащитници им било плащано да протестират ако не знаете

ми кво.. освен че са ни плащали.. цитатите ми не са точни, но в тоя дух:
"какво ще пазим някакви бубулечки?!"
"имаме си НАТУРАЛЕН акт" (сигурно щото е в натура
)
какво смятате да правите със земите си - "какво си искаме, те са наши"
"децата ни няма да растат в земеделски постройки"
"тук нищо не вирее, само от туризъм можем да се препитаваме" (е да то така трудно вирее и тук, ако посееш е друга работа)
и т.н.
жената от биоразнообразие се опита да обясни, че те си искат земеделските земи не за да ги използват до позволените от натура граници - земеделие, малки постройки и т.н., а да ги вкарат в регулация и да ги продадат, за да се построят курорти тип слънчев бряг, бетонни. щели да я разкъсат отвън. те не могат да разберат, че такъв тип курорти са отблъскващи за повечето хора и къмпинги, малки къщички и т.н. в природата биха били много по-добро решение..
и така...
"какво ще пазим някакви бубулечки?!"
"имаме си НАТУРАЛЕН акт" (сигурно щото е в натура
какво смятате да правите със земите си - "какво си искаме, те са наши"
"децата ни няма да растат в земеделски постройки"
"тук нищо не вирее, само от туризъм можем да се препитаваме" (е да то така трудно вирее и тук, ако посееш е друга работа)
и т.н.
жената от биоразнообразие се опита да обясни, че те си искат земеделските земи не за да ги използват до позволените от натура граници - земеделие, малки постройки и т.н., а да ги вкарат в регулация и да ги продадат, за да се построят курорти тип слънчев бряг, бетонни. щели да я разкъсат отвън. те не могат да разберат, че такъв тип курорти са отблъскващи за повечето хора и къмпинги, малки къщички и т.н. в природата биха били много по-добро решение..
и така...