Абе мислите ли ,че има смисъл цялото това учене?(21.04.2005)

Архив на всички останали категории.
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Аз лчино се надявам да си намеря работа добре платена и по взъможнотст не по специалността :wink:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

[quote="mushroomhead"
Е как няма да се ядоса момичето като това го е чувала 1001 пъти от преподавателите си вероятно и й е дошло до гуша.Ей такива заучени фрази много ги обичам и аз... :x Напротив накарали са ме да влезна висше,накарала ме е казармата и това дето го пише в 80% от обявите за работа -"Висше,език,компютърна грамотност".Дано поне заради последното си заслужава цялото това чудо...
А на димо мога да кажа -блазе ти :D и аз исках тази специалност ,но...заради пословичните ми "знания" по математика и физика се наложи да кандидатствам нещо съвсееем друго :cry:[/quote]

и какво ако имаш висше и не си вършиш работата? дали ще се задържиш дълго?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Не, но хората без висше също си я вършат много добре, а не им плащат.Приятелят ми е типичен пример за това - знае и разбира много,може би повече от тези,които това учат.Но е на 220 лв заплата и е достигнал максималното ниво в "кариерата си",защото повече не може да се изкачи без висше. :?
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

това е защото живеем в скапана държава. и защото тези работодатели имат такъв манталитет глупав- висше на всяка цена. крайно време е това разбиране да се изкорени според мен. са сведение в б-я има горе долу толкова места за студенти колкото желаещи да учат. и като всички завършат какво? няма място за милион адвокати или икономисти или учени.
докато нещата стоят по този начин, ще е пълно с вишисти, които продават на пазара за съжаление :(
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Sonia_nik
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sonia_nik »

:D Аз пък смятам,че човек сам си кове съдбата и за това има полза от образованието(още повече,ако си харесваш специалността и искаш да работиш по нея,така както аз.) :D
Budi 4ovek,a ne 4ove4e.Givei,no nikoga ne tlei.I ako moge6 smei se na sudbata,za da ne moge tj da ti se smeii!!!
98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиятия!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

Щом съм влязъл да уча, значи има смисъл. Иначе нямаше да се блъскам да кандидатствам и да уча 1 година преди това. :)
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Смисъл в образованието ми?
Както каза един преподавател, при когото имам упражнение в момента, ама се оспах, на този въпрос трябва да имаме два отговора...
Един за по-глупавите хора /не помня как се изрази той точно, ама не каза глупави, въпреки че това имаше в предвид.../ - "Уча това, защото после мога да си намеря по-лесно работа и хора като мен са търсени на пазара на труда" и вариянт две за по-интелектуални натури - " Знанията ми по съответната дисциплина ме правят по-добър човек"
--------
Така че в контекста на последното искам под ника ми да седи надпис
"Майка Тереза". :D
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

На мен взе да ми омръзва като ме питат какво съм се записал и кажа "Английска Филология" да получавам отговор
" :shock: и к'во после ше станеш учител? "
Според мен, подобен отговор е проява на ограничено мислене, и е типичен за хората, които говорят наизуст без да знаят фактите. Не мога да говоря за другите специалности, но поне в моята виждам много перспективи и всичко е въпрос на способоност за адаптация. Следването предполагам, че няма да е леко, но това причина ли е да се пречупя и да почна да си намирам оправдания подобни на този песимизъм и въпросите за "смисъла". Глупаво е според мен, особено след като залъгваш не кой да е, а именно себе си.

Уви, Българи сме, що да учиш като можеш да мрънкаш през това време :)

ПП. Това е мнението ми по темата и в него говоря по принцип, а не за конкретен човек от форума, да не се обиди някой :wink:
Evi
В началото бе словото

Мнение от Evi »

Sw1tched, именно! И на мен ми е омръзнало това с непременното "учителстване" след филологията:)
А иначе (със заучени фрази казано :wink: ) "по дрехите посрещат, а по ума изпращат" тук може да се каже "по дипломата приемат, по знанията задържат на работа" :)
Така че всичко си зависи от нас и мотивацията ни и да, ако имаме желание, ученето си заслужава и то много :)
И ако трябва утре да избирам,
отново тебе аз ще избера.
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Да, предполагам е ненужно да споменавам, че освен дипломата и работата, специално филологията може да ни помогне в множество неща - все пак, може би единственото, което не зависи от езиците за комуникация са другите така наречени езици - на математиката, на програмирането и т.н.
user-1209
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от user-1209 »

Да като ходиш на лекции можеш да забиеш по некоя друга колежка. К'во повече от т'ва!
Боянчо е пич! (дано се сещате за кого говоря)
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

user-1209 написа:Да като ходиш на лекции можеш да забиеш по некоя друга колежка. К'во повече от т'ва!
Мъдри слова. Никак не е малко :D
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

Аз съм твърдо убеден, че няма да си намеря работа по специалността. Смятам да уча единствено за себе си, да разширя общата си култура, да се запозная с нови и интересни хора и най- вече да се науча да бъда самостоятелен. Мисля, че най- важното е да станем по- отговорни по време не следването си и да се превърнем в напълно независими и уверени в себе си хора.
А все пак за много младежи от "провинцията" следването например в София в шанс за по- добра реализация и по- добър живот...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Sw1tched написа:На мен взе да ми омръзва като ме питат какво съм се записал и кажа "Английска Филология" да получавам отговор
" :shock: и к'во после ше станеш учител? "
Мда... Кофти е да си фололог според обществото. Аз миналата година
мислех да казвам, че не съм приет, 'щото ми беше писнало да слушам работи от типа на: "И с тоя гръцки кво? Като го завършиш безработен" или "Като искаш да го научиш езика има си курсове" или "Е то в 12то
може да се оредиш на работа /там има гръцки като втори чужд/" и
да не забравяме култовото "Добре че те приеха т'ва иначе щеше да си
войник". Ама и аз не си трая де :twisted:
didito
В началото бе словото

Мнение от didito »

Защо пък учител да не е яко? С филология и преводач ставаш. Аз лично исках немска, но не ме приеха. Не че особено обичам немския, но идеята за учителка може да се каже, че ми допада или за добре платен преводач. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Други”