Абе мислите ли ,че има смисъл цялото това учене?(21.04.2005)
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
[quote="mushroomhead"
Е как няма да се ядоса момичето като това го е чувала 1001 пъти от преподавателите си вероятно и й е дошло до гуша.Ей такива заучени фрази много ги обичам и аз...
Напротив накарали са ме да влезна висше,накарала ме е казармата и това дето го пише в 80% от обявите за работа -"Висше,език,компютърна грамотност".Дано поне заради последното си заслужава цялото това чудо...
А на димо мога да кажа -блазе ти
и аз исках тази специалност ,но...заради пословичните ми "знания" по математика и физика се наложи да кандидатствам нещо съвсееем друго
[/quote]
и какво ако имаш висше и не си вършиш работата? дали ще се задържиш дълго?
Е как няма да се ядоса момичето като това го е чувала 1001 пъти от преподавателите си вероятно и й е дошло до гуша.Ей такива заучени фрази много ги обичам и аз...
А на димо мога да кажа -блазе ти
и какво ако имаш висше и не си вършиш работата? дали ще се задържиш дълго?
това е защото живеем в скапана държава. и защото тези работодатели имат такъв манталитет глупав- висше на всяка цена. крайно време е това разбиране да се изкорени според мен. са сведение в б-я има горе долу толкова места за студенти колкото желаещи да учат. и като всички завършат какво? няма място за милион адвокати или икономисти или учени.
докато нещата стоят по този начин, ще е пълно с вишисти, които продават на пазара за съжаление
докато нещата стоят по този начин, ще е пълно с вишисти, които продават на пазара за съжаление
- Sonia_nik
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Budi 4ovek,a ne 4ove4e.Givei,no nikoga ne tlei.I ako moge6 smei se na sudbata,za da ne moge tj da ti se smeii!!!
98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиятия!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиятия!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си.
- Гост
- Пишеща машина
Смисъл в образованието ми?
Както каза един преподавател, при когото имам упражнение в момента, ама се оспах, на този въпрос трябва да имаме два отговора...
Един за по-глупавите хора /не помня как се изрази той точно, ама не каза глупави, въпреки че това имаше в предвид.../ - "Уча това, защото после мога да си намеря по-лесно работа и хора като мен са търсени на пазара на труда" и вариянт две за по-интелектуални натури - " Знанията ми по съответната дисциплина ме правят по-добър човек"
--------
Така че в контекста на последното искам под ника ми да седи надпис
"Майка Тереза".
Както каза един преподавател, при когото имам упражнение в момента, ама се оспах, на този въпрос трябва да имаме два отговора...
Един за по-глупавите хора /не помня как се изрази той точно, ама не каза глупави, въпреки че това имаше в предвид.../ - "Уча това, защото после мога да си намеря по-лесно работа и хора като мен са търсени на пазара на труда" и вариянт две за по-интелектуални натури - " Знанията ми по съответната дисциплина ме правят по-добър човек"
--------
Така че в контекста на последното искам под ника ми да седи надпис
"Майка Тереза".
На мен взе да ми омръзва като ме питат какво съм се записал и кажа "Английска Филология" да получавам отговор
"
и к'во после ше станеш учител? "
Според мен, подобен отговор е проява на ограничено мислене, и е типичен за хората, които говорят наизуст без да знаят фактите. Не мога да говоря за другите специалности, но поне в моята виждам много перспективи и всичко е въпрос на способоност за адаптация. Следването предполагам, че няма да е леко, но това причина ли е да се пречупя и да почна да си намирам оправдания подобни на този песимизъм и въпросите за "смисъла". Глупаво е според мен, особено след като залъгваш не кой да е, а именно себе си.
Уви, Българи сме, що да учиш като можеш да мрънкаш през това време
ПП. Това е мнението ми по темата и в него говоря по принцип, а не за конкретен човек от форума, да не се обиди някой
"
Според мен, подобен отговор е проява на ограничено мислене, и е типичен за хората, които говорят наизуст без да знаят фактите. Не мога да говоря за другите специалности, но поне в моята виждам много перспективи и всичко е въпрос на способоност за адаптация. Следването предполагам, че няма да е леко, но това причина ли е да се пречупя и да почна да си намирам оправдания подобни на този песимизъм и въпросите за "смисъла". Глупаво е според мен, особено след като залъгваш не кой да е, а именно себе си.
Уви, Българи сме, що да учиш като можеш да мрънкаш през това време
ПП. Това е мнението ми по темата и в него говоря по принцип, а не за конкретен човек от форума, да не се обиди някой
Sw1tched, именно! И на мен ми е омръзнало това с непременното "учителстване" след филологията:)
А иначе (със заучени фрази казано
) "по дрехите посрещат, а по ума изпращат" тук може да се каже "по дипломата приемат, по знанията задържат на работа" 
Така че всичко си зависи от нас и мотивацията ни и да, ако имаме желание, ученето си заслужава и то много
А иначе (със заучени фрази казано
Така че всичко си зависи от нас и мотивацията ни и да, ако имаме желание, ученето си заслужава и то много
И ако трябва утре да избирам,
отново тебе аз ще избера.
отново тебе аз ще избера.
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аз съм твърдо убеден, че няма да си намеря работа по специалността. Смятам да уча единствено за себе си, да разширя общата си култура, да се запозная с нови и интересни хора и най- вече да се науча да бъда самостоятелен. Мисля, че най- важното е да станем по- отговорни по време не следването си и да се превърнем в напълно независими и уверени в себе си хора.
А все пак за много младежи от "провинцията" следването например в София в шанс за по- добра реализация и по- добър живот...
А все пак за много младежи от "провинцията" следването например в София в шанс за по- добра реализация и по- добър живот...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес

- Гост
- Пишеща машина
Мда... Кофти е да си фололог според обществото. Аз миналата годинаSw1tched написа:На мен взе да ми омръзва като ме питат какво съм се записал и кажа "Английска Филология" да получавам отговор
"и к'во после ше станеш учител? "
мислех да казвам, че не съм приет, 'щото ми беше писнало да слушам работи от типа на: "И с тоя гръцки кво? Като го завършиш безработен" или "Като искаш да го научиш езика има си курсове" или "Е то в 12то
може да се оредиш на работа /там има гръцки като втори чужд/" и
да не забравяме култовото "Добре че те приеха т'ва иначе щеше да си
войник". Ама и аз не си трая де