ПРОТЕСТ и ПЪЛНА БЛОКАДА
- PrincessSuperstar
- Драскач
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ЖАЛКА ИСТОРИЯ
Все повече и повече всичките ми твърдения се доказват, че само "супер интелигентни" кратуни са останали в БГ и само знаят да плямпат. Къв си не те знам pora_e_priqtel, но точно ти не трябва да говориш за съвест. Каква съвест трябва да имаш, че си съгласен лекари, учители, и университетски преподаватели да взимат в пъти по малко от един ватман. Вземи си качи интелектуалното ниво и тогава ела да приказваш. Сигурно ако се разровим из рода ти ше открием, че всъщност си комунистическо чадо, за да разсъждаваш по тоя начин.
Това е текстови блок, който се прикача към края на това съобщение, щото съм го бил пуснал. Има си ограничение от 255 символа 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Искрено ме забавляваш. Жалко за верните неща, които казваш. Дискредитираш ги с глупостите, които приказваш.
Ще ти го обясня по-простичко, та дано ме разбереш. Ако лекарите започнат да стачкуват активно ще почнат да умират невинни хора. Много невинни хора. Всички или почти всички други могат да обявят дългосрочна ефективна стачка, но не и лекарите. А че получават ниски заплати съм съгласен. Повечето разчитат на странични доходи (такива, които не идват директно от държавата де, иначе пак са си поркай специалността им). И че това не е хубаво също съм съгласен. И с това да ми слагаш думи в устата също не съм съгласен.
Клкото до произхода ми, аз съм наследник на стар масонски род, мои предци са работили в ядрата на всички големи световни идеи на 20 век - либерализъм, националсоциализъм, комунизъм, фашизъм, ционизъм, държавно упражняван расизъм, има и анархисти. Роднина съм по майчина линия на Монтескьо, Бисмарк и Дизраели (мдаа и те са роднини, въпреки че не са го знаели - аз съм свързващото звено), Гьобелс, Троцки, Пиночет, Аятолах Хомейни, Пол Пот. В момента разговаряш не с човек, а с продукт на родословно дърво. Ама то според теб май всички са такива.
Ще ти го обясня по-простичко, та дано ме разбереш. Ако лекарите започнат да стачкуват активно ще почнат да умират невинни хора. Много невинни хора. Всички или почти всички други могат да обявят дългосрочна ефективна стачка, но не и лекарите. А че получават ниски заплати съм съгласен. Повечето разчитат на странични доходи (такива, които не идват директно от държавата де, иначе пак са си поркай специалността им). И че това не е хубаво също съм съгласен. И с това да ми слагаш думи в устата също не съм съгласен.
Клкото до произхода ми, аз съм наследник на стар масонски род, мои предци са работили в ядрата на всички големи световни идеи на 20 век - либерализъм, националсоциализъм, комунизъм, фашизъм, ционизъм, държавно упражняван расизъм, има и анархисти. Роднина съм по майчина линия на Монтескьо, Бисмарк и Дизраели (мдаа и те са роднини, въпреки че не са го знаели - аз съм свързващото звено), Гьобелс, Троцки, Пиночет, Аятолах Хомейни, Пол Пот. В момента разговаряш не с човек, а с продукт на родословно дърво. Ама то според теб май всички са такива.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Бухаха
Пор, ама ти наистина си вярваш. Относно невинните хора - именно те разсъждават на принципа "...какво като стачкуват лекарите, т'ва никак няма да се отрази на обществото...". Вярвай ми тоя израз съм го чувал. Нека да няма кой да ги погледне или реанимира и да видим как ще разсъждават тогава.
Това е текстови блок, който се прикача към края на това съобщение, щото съм го бил пуснал. Има си ограничение от 255 символа 
- PrincessSuperstar
- Драскач
Добре де, като си така, продукт на велико родословно дърво, интересно ми е да чуя ти какво мислиш е редно да се направи в една такава ситуация като настоящата? Щото приказките са като подписките- неефективниpora_e_priqtel написа:А всъщност удовлетворяват ли им исканията? Щото и във Франция се скъсват да стачкуват, ама май рядко минава номерътМила написа:Вижте какво става в Гърция - по принцип не съм им фенка, но там принципът е един за всички, всички за един.
Пор, масите са сила.
Обикновено се постига някакво споразумение - и така до следващата стачка, и после пак... Въпросът е, че при нас стачката се опорочава и сульо и пульо трупат пр дивиденти на гърба на стачниците, че всяка година се организира учителска стчака - все ноември и тя все няма никакъв ефект. Въпорсът е, че трябва да се покаже на ненормалниците, които са в онази бяла сграда на площада, че така няма да стане.
Айде да отида съвсем в девета глуха - плачеше ми се, когато не отидох да гласувам за президент. Плачеше ми се, защото нямах за кого да гласувам - а да гласувам против някого мога и в БигБрадър. И на себе си съм обещала, че ще гласувам едва тогава, когато видя хора с идеи и желание за работа, а не тъпи, назубрени клишета, които звучат модерно и европейски. Ще гласувам тогава, когато някой основе партия, съставена от личности, а не от политически секретари на разни "добре облечени бизнесмени"
Обикновено се постига някакво споразумение - и така до следващата стачка, и после пак... Въпросът е, че при нас стачката се опорочава и сульо и пульо трупат пр дивиденти на гърба на стачниците, че всяка година се организира учителска стчака - все ноември и тя все няма никакъв ефект. Въпорсът е, че трябва да се покаже на ненормалниците, които са в онази бяла сграда на площада, че така няма да стане.
Айде да отида съвсем в девета глуха - плачеше ми се, когато не отидох да гласувам за президент. Плачеше ми се, защото нямах за кого да гласувам - а да гласувам против някого мога и в БигБрадър. И на себе си съм обещала, че ще гласувам едва тогава, когато видя хора с идеи и желание за работа, а не тъпи, назубрени клишета, които звучат модерно и европейски. Ще гласувам тогава, когато някой основе партия, съставена от личности, а не от политически секретари на разни "добре облечени бизнесмени"
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- PrincessSuperstar
- Драскач
-
coolman
- Драскач
- Обратна връзка:
Като протестират шофьорите какво става ? Цяла София без транспорт, много хора не могат да отидат на работам, училище и пр. Нарушава се ежедневния ритъм на живот на много хора. А като протестират студентите пред "Александър Невски" какво става ?? Нарушава се ежедневието на няколко сеирджии, които се спират да видят "К'во става? К'ви са тия?"
Какво получават шофьорите ? Двеста лева увеличение на заплатите, девет лева на ден за храна и кой знае какво още. Какво получиха студентите и преподавателите ?? Няколко секунди по телевизията и няколко реда във вестниците. ( Да не говорим колко по-отразена по медиите беше заканата за протест на шофьорите, отколкото всички действия на студентско-преподавателските организации взети заедно
) А какво стана миналата година като протестираха пак учителите ?? Помните ли гладната им стачка ? А резултата ? 20 лв ...
А после ще ми правят конференции за "спиране на изтичането на мозъци от страната". Смешници .... Не ще изтичат от такава страна, ами през глава ще бягат.
Само, че това е най-лесното решение - да зарежем всичко и да отидем където ще ни е по-добре. Трябва да направим нещо
А после ще ми правят конференции за "спиране на изтичането на мозъци от страната". Смешници .... Не ще изтичат от такава страна, ами през глава ще бягат.
Само, че това е най-лесното решение - да зарежем всичко и да отидем където ще ни е по-добре. Трябва да направим нещо
- KlimBo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Блокаж му е цаката!!!
Още в началото написах, че трябва да се "наруши ежедневния ритъм на живот на много хора", за да се усети какъвто и да било протест. В противен случай на никой не му пука кой и за какво си протестира. Но просто е пълно със "супер мозъци", които плямпат, че така не можело.
Ето един примерен вариант за един протест, но за осъществяването му трябва пълна солидарност: абсолютно всички здравни работници си напускат работните места и заявяват, че няма да се върнат, докато не бъдат удовлетворени исканията им. Не става дума за стачка, ами за тотално напускане. Да видим тогава, дали никой няма да им обърне внимание, след като няма да има кой дори линейка да подкара.
Ето един примерен вариант за един протест, но за осъществяването му трябва пълна солидарност: абсолютно всички здравни работници си напускат работните места и заявяват, че няма да се върнат, докато не бъдат удовлетворени исканията им. Не става дума за стачка, ами за тотално напускане. Да видим тогава, дали никой няма да им обърне внимание, след като няма да има кой дори линейка да подкара.
Ако си мислите, че това, което наблюдаваме всяка година е учителска стачка, жестоко се лъжете. В тези начинания участват едва една пета от всички проподаватели. И бъдете сигурни, че ако се организира една наистина ефективна стачка цялата държава ще пропищи и най-вече моя бъдещ преподавател Вълчев.
Само синдикатите са важни. Тези на градския транспорт са силни и си държат на хората. Янка Такева държи на паричките, а учителите в момента са толкова разединени от стажове, диференцирано плащане и т. н., че скоро няма да успеят да я свалят от власт.
Само синдикатите са важни. Тези на градския транспорт са силни и си държат на хората. Янка Такева държи на паричките, а учителите в момента са толкова разединени от стажове, диференцирано плащане и т. н., че скоро няма да успеят да я свалят от власт.
Silence tells me secretly Everything!