Магистратури -ПОЛИТОЛОГИЯ
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
нещо много ме човърка да се включа основно заради темата магистратура-политология...ами нямам идея как се преподава в различните вуз-ове,но ако имате инфо,дайте
аз съм бакалавър в търновския,специалноста си е 6,най-вече за това че дават много богата обща култура,но за съжаление проблема с "огсъстващите преподаватели" не се ограничава само със софийските...което е кофти,защото тр много много да се потрудиш за да вземеш нещо от тях.всичко това ме кара да си мисля,че за магистратура по политология англия е най-добрия вариант(дайте имената на добрите унита в тази сфера)
поздрави!
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Здравей,mmmmmm
честно,ти си първия човек,който чувам да казва,че е доволен от Политологията във ВТУ.По принцип специалността наистина си е 6,ама ако имаше и добре подготвени и качествени хора,които да преподават,щеше да е още по-добре.
Не знам за каква "много голяма обща култура"става въпрос,но като цяло се преподават неща,които не са актуални,излишни.Учат се всевъзможни неща,но не и това,което ще ти помогне за напред в реализацията и практиката.Освен това знаеш за "многобройните специалности" на някои преподаватели-всеки преподава каквото дойде!
Незнам,може би наистина образованието навън е доста по-приемлив вариант!
честно,ти си първия човек,който чувам да казва,че е доволен от Политологията във ВТУ.По принцип специалността наистина си е 6,ама ако имаше и добре подготвени и качествени хора,които да преподават,щеше да е още по-добре.
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”
Атанас Буров
Атанас Буров
адресът ми е като името разбира се на латиница tzstoykov@dbv.bg благодаря!
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
ееее,какво е това черногледство?!
нали знаеш,че песимизмът е оправдание за мързеливците
,а и "6"-цата се отнасяше за специалността като цяло,защото за да си добър в плитологията трябва да работиш в/у общата култура и то доста...това имах предвид.Вярно,че е малко скапана програмата(много теория за сметка на практика),но начини винаги си има,много е индивидуално!А относно тово,че съм сред малкото доволни от политологията във ВТУ...отговорът е най-вече в песимизма и това че повечето не си харесват специалността и се чудят къде да се преместят или как да я избутат.Колкото до преподавателите...кво да ти кажа,политологията не ми е била мечта,но ме запалиха и сега се чувствам мн.добре(което не значи ,че нямам забележки
),но все пак за магистратурата съм твърдо за чуждите университети 
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
определено имах голям интерес към Политологията и преди да вляза във ВТУ.Вярно е,че ако имаш желание и самостоятелно можеш да с е развиваш,но все пак на тия хора за това им се плаща(малко или много)-поне да те насочат,да ти дадат основа.Като изключиш 2-3 другите са си гола вода
"Висшата политика иска три неща: пари, шанс, ум. Огромен ум. Ум,който да движи света.”
Атанас Буров
Атанас Буров
mmmmmm, като един бакалавър по политология, мога да кажа че лично на мен не ми се връзва да правя магистратура по същата специалност в същия университет. Обяснението е съвсем просто - смисълът да има разделение на двете степени е в това студентът да има шанса да се профелира/специализира по-тясно посредством магистратурата, да бъде мобилен, да натрупа познание и от други форми и начини на преподаване. Ако един политолог иска да прави същата магистратура в БГ, не съм съвсем убедена че това ще задълбочи много познанията му - по-скоро ще слуша още година и половина нещата, които са му предавани вече и то от същите хора. Затова един от вариантите да продължиш е навън - все пак да си признаем в много от европейските страни са леко по-напред в тази наука, а и в практиката да кажем...
А другият вариант според мен е, магистратурата да бъде продължение на някоя от дисциплините, които сме изучавали до сега. Политологията в момента е доста синкретична специалност - сбор от философия, право, социология, европеистика и ред други. И тъй като в БГ "специалисти по всичко" с лопата да ги ринеш, най-добре е човек да се специализира в някое от тези неща, в зависимост от интересите си, в зависимост от това каква реализация гони. А ако до този момент си и работил, много е вероятно вече да си наясно какъв искаш да ти е профила. А общата култура, за която спомена, се постига и с индивидуална работа... не е нужно цяла магистратура да е посветена на това.
Това засега от мен!
А другият вариант според мен е, магистратурата да бъде продължение на някоя от дисциплините, които сме изучавали до сега. Политологията в момента е доста синкретична специалност - сбор от философия, право, социология, европеистика и ред други. И тъй като в БГ "специалисти по всичко" с лопата да ги ринеш, най-добре е човек да се специализира в някое от тези неща, в зависимост от интересите си, в зависимост от това каква реализация гони. А ако до този момент си и работил, много е вероятно вече да си наясно какъв искаш да ти е профила. А общата култура, за която спомена, се постига и с индивидуална работа... не е нужно цяла магистратура да е посветена на това.
Това засега от мен!
-
novinarium
- В началото бе словото
колеги от ВТУ
Четейки между редовете забелязах, че срещам колеги от ВТУ. Може ли да споделите кога сте завършили-бакалаври или магистри. Междудругото мнението ми относно обучението е добро-имах изключителни колеги и повечето преподаватели бяха на ниво. Като цяло винаги препоръчвам ВТУ на бъдещи колеги и считам, че Вузът е на едно от водечите места по качество на обучение.
-
POLITOLOGASTER
- В началото бе словото
Mura написа:Ами то не е лесно да се отговори накратко... но особено ако те интересува полит. мениджмънт и сферата, в която преподава Буруджиева например, има немалко възможности. Ще взема на по-свежа глава да ти напиша лично съобщение и да споделя малко опит... че да не задръстваме темата.нека и някой друг се изкаже все пак...
Между другото, ако не е тайна, къде си завършил политология?