Кандидатстване във Философски факултет!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

feky написа:Аз също съм много доволен от ФФ . Всяка седница са организирани някакви семинари и срещи. Може да се каже, че често идват западни преподаватели и всякакви други гост-лектори . Базата е добра, има повече от 1 PC зали, които са на разположение на студентите почти по всяко време . :D Имаме си на партера нарисувана беседа на Платон
Все едно аз съм го писала... ама преди 3 години. :) Ентусиазма и задоволството са напълно естествени, особено след една тежка кандидатстудентска кампания, когато си се добрал до мечтаната специалност. Постепенно обаче многото хвърлен труд и големите ти очаквания започват да се разминават с реалността. Приличната база (по която също има какво оше да се желае), гост-лекторите и наличните компютри определено не могат да компенсират недъгъвата кредитна система, нескопосаните и остарели учебни програми, както и липсата на мотивация у преподавателите, която пък доста бързо се предава и на голяма част от студентите...:(

И все пак образованието във ФФ си е голямо предизвикателство... Намират се млади и готини ентусиасти, които с акъла и ината си се опитват да случват нещата и лека-полека да реформират този архаично действаш факултет. Отвереме-навреме получават съдействие и "отгоре". Така че освен малко теория, тези които искат могат да се научат да борят статуквото... стига да имат смелост! :)

Моля да ме извините за дългия пост, просто искам да пожелая на бъдещите студенти наистина да бъдат в позицията да изискват качествено образование, защото отличната диплома, която ще получат, може много да се разминава с реално придобитите знания.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”