Maтематика I и Математика II - разликата

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

botta
В началото бе словото

Мнение от botta »

Значи мога да се явя и на 20.05 и на 12.07 , и на 26.07 на математика и накрая да ми се вземе най-високата оценка ?
lori
В началото бе словото

Мнение от lori »

да
electron
В началото бе словото

Мнение от electron »

Tripio написа:
alys написа:А какво е мнението ви за трудността на предварителния изпит по математика? Разбрах, че е Математика І. И все пак, по-труден ли е от двата следващи?
зависи кой дава задачите :roll: на нас преди 2 години разбрах, че някакъв руски преподавател ги е измислял, то затова имаше 80% 2-ки :lol:

иначе при мен оценките бяха: предварителен - 3.50, Мат І - 3.80, Мат ІІ - 5.50 (като за Мат ІІ бях учил най-малко), така че правете си сметка колко по-лесен е бил последният изпит.. ама пак казвам, това беше 2005-та, когато изпитът беше 4 задачи, сега не знам с новата система дали пак е така
е , не вярвам да беше по-лесен 2-рия изпит в 2005 , горе долу равностойни бяха , просто ти се сети как да ги решиш
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

миналата година предварителният изпит беше супер лесен и доста хора се изненадаха...аз изкарах най-висока оценка на математика 1. между другото, преди време имаше слухове за автора на миналогодишните теми и се спрягаше името на Бабев...някой да знае слу4айно все пак кой е бил автора?
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Не знам за автора на миналогодишните теми, но най-добре се запишете на всички изпити - нищо не губите. Освен това няма никакво правило за това кой изпит е по-лесен и кой по-труден. А пък, че Математика 2 е по-лесен, защото няма стереометрия 1во е много субективно и 2ро не е вярно. Айде успех на всички и дано октомври сме колеги във ФМИ!!! 8)
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
zvezda
В началото бе словото
Специалност: KN
Курс: втори

Мнение от zvezda »

Дано сме колеги във ФМИ, но всички да сме УБЕДЕНИ, че това искаме.. Не като мен, която 2 месеца преди кандидатстването още се чудя между "много близките" специалности Компютърни науки" в СУ и "Строително инженерство" в УАСГ ;( То бива да не знаеш какво искаш...
.:KH ~ II-pи курс:.
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

zvezda написа:Дано сме колеги във ФМИ, но всички да сме УБЕДЕНИ, че това искаме.. Не като мен, която 2 месеца преди кандидатстването още се чудя между "много близките" специалности Компютърни науки" в СУ и "Строително инженерство" в УАСГ ;( То бива да не знаеш какво искаш...
Не се отчайвай, има и по-тежки случаи като например Информатика vs Английска филология vs Икономика. :D Но наистина е важно да разбереш с какво искаш да се занимаваш най-много.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

zvezda написа:Дано сме колеги във ФМИ, но всички да сме УБЕДЕНИ, че това искаме.. Не като мен, която 2 месеца преди кандидатстването още се чудя между "много близките" специалности Компютърни науки" в СУ и "Строително инженерство" в УАСГ ;( То бива да не знаеш какво искаш...
ами аз уча Компютърни науки, 2-ри курс съм сега, така че да ти кажа - ако си се засилила да влизаш при нас, приготви се за много математика първата година, а втората - различни видове компютърни дисциплини, примерно компютърна графика, 2-3 вида програмиране, "компютърни архитектури" (тва е за вътрешната организация на процесора, паметта и другите чаркове).. най-важните дисциплини според мен са няколкото части на дискретната математика - разбирай комбинаторика, булеви функции, теория за графи и дървета, машини на Тюринг, изчислимост и сложност на функции, теория на алгоритмите, ала-бала..

тва ти го пиша сега, защото на нас едно време нямаше кой да ни го каже, и някои колеги се отказаха още след първия семестър (между другото една от отказалите с колежки сега е в УАСГ :D ) - абе с 2 думи, учиш за програмист, няма кво да се лъжем ;) аз съм доволен, ама на някои хора не им харесва

айде дано съм ти помогнал малко за избора, ако още се колебаеш и искаш повече информация, пиши ми ЛС. успех!
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Понамерих разни, темички, от минали години, информация и т.н. АЗ от математика не разбирам вобще, за това прегледайте ги http://www.math10.com/bg/izpiti/student ... -2006.html :))))
Айде кандидатчета, wish u good luck! :)
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

ее сега виждам защо миналата година бяха толкова високи баловете :) те верно гавра са си направили с тоя изпит, почти никаква мисъл няма в тия задачи, некви супер стандартни са, такива се решават на килограм на кандидат-студентските курсове.. така че КС-тата да не се притесняват, изпитът по математика вече не е толкова страшен. ходете на курсове ;)
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

Аватар
zvezda
В началото бе словото

КН, СИ, ИС и т.н.

Мнение от zvezda »

Tripio, благодаря ти за думите! (малко късничко отговарям, но дядо ми (учител по мат.) ми е на гости и решавам задачи от зори до здрач и до по-късно :( )

Без да си го увъртам направо признавам, че в този материален свят заплащането за мен не е без значение :wink: Добрите компютърни спецове са съответно добре платени, така че ако ми върви предмета и ми е интересно - ми какво да му мисля повече? Намира се работа даже за 2-3 курс студенти (т'ва другаде го няма).. Малко гадничко, че по цял ден зяпаш в монитора и кибичиш на бюрото (рискове на професията), ама ако си "пекан" ще си свършваш работата за 4 вместо за 8 часа...

Тия дни и наш'те не малко натиск ми оказват, така че моля, помогнете с безпристрастно мнение! В мозъка ми има n-мерен масив със субективни мнения и пристрастия на некомпетентна рода ;( Оплачете се; какво не ви харесва? Ясно ми е, че няма специалност, в която всичко е цветя и рози...но къде са точно тръните тук (във ФМИ)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: КН, СИ, ИС и т.н.

Мнение от Tripio »

zvezda написа:Оплачете се; какво не ви харесва? къде са точно тръните тук (във ФМИ)
не ми харесва това, че има някои преподаватели, дето са толкова некомпетентни по предмета, който се опитват да преподават, че направо ми се плаче. не ми харесват и някои други, които са крайно субективни в оценката си, които преподават едно а после искат друго, или пък изобщо не знаят какво искат от нас. не ми харесва и прекалено теоритичният подход към някои чисто практически предмети (примерно мрежи или операционни системи), защото уж си ги учил, пък после излизаш с минимум практически знания и ако те накарат да направиш нещо в тая област, не става, т.е. не става без самостоятелно да си се занимавал. не ми харесва системата с изборните дисциплини, ама нея няма да я коментирам тук щото много дълго става. не ми харесва и въведеният от тази година задължителен "текущ контрол" по всеки предмет, т.е. разни контролни и тестчета през седмица-две. това го имаше и преди, ама не беше задължително и не влияеше пряко на оценката, понякога просто носеше бонус ако не си се справил на изпита, докато сега тези контролни формират между 30% и 60% от оценката по предмета.

на пръв поглед това са негативните страни, които аз съм забелязал за почти 2 години във ФМИ. но хубавите неща са повече ;)

Аватар
zvezda
В началото бе словото

Мнение от zvezda »

а този "текущ контрол" дава ли възможност да скип-неш изпити? Ако изкарваш добри оценки на контролни, освобождават ли те, или тази практика вече е в миналото?

за преподавателите - тиквеници има навсякъде ;( Сигурно студентите ги побърквате достатъчно :twisted: че съвсем да се чалнат
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

zvezda написа:а този "текущ контрол" дава ли възможност да скип-неш изпити? Ако изкарваш добри оценки на контролни, освобождават ли те, или тази практика вече е в миналото?
да, при повечето преподаватели ако се представиш добре на контролни, не ходиш на изпит. ама има и такива, дето държат да те видят през сесията :lol:

Аватар
Crescent
От дъжд на вятър

Мнение от Crescent »

Виждам, че сте се засилили да говорите за "компютърните специалности". Много теми из форума изчетох, обаче така и не разбрах тънката разлика м/у КН и информатика. Да се отбележи, че въобще не се загатва за различието на горепосочените две с ИС и СИ... Tripio, можеш ли да разясниш?
Звезда, пишеш и в темите за английския и тук. Явно имаме сходни интереси. Кой знае, може след някой друг месец да сме колеги :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”