ИНТЕРНЕТ В БЛОКОВЕТЕ НА СУ
Re: ИНТЕРНЕТ В БЛОКОВЕТЕ НА СУ
41, 42, 50, 51 и 52 са блоковете, които ползват локална мрежа.
Питайте портиера долу към кого трябва да се обърнете за нета. А по принцип е възможно и из входа да има разлепени съобщения кого трябва да търсите.
Питайте портиера долу към кого трябва да се обърнете за нета. А по принцип е възможно и из входа да има разлепени съобщения кого трябва да търсите.

Хм, има промяна.
Май вече, за да ползваш нет в 41 не ти трябва локална мрежа. И затова сега ще ги чакам до понеделник да ми пуснат нет
Като гледам има промяна и в 50 бл. и 52Б, предполагам накрая ще се отнася за всички.
Извинявам се за невярната информация в предния пост, но промените са от около месец явно.
Май вече, за да ползваш нет в 41 не ти трябва локална мрежа. И затова сега ще ги чакам до понеделник да ми пуснат нет
Извинявам се за невярната информация в предния пост, но промените са от около месец явно.

-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Мдаам, точно така. Когато последно бъбрих с мрежорите, те казаха, че Мегалан са им вече конкуренция и започват да си изграждат тяхна си мрежа, ебавайки СНЦ "Локална мрежа". Не че не се очакваше, но все пак...
С думи прости -- ако попаднете в стая, в която няма кабелчоци, можете директно да се обърнете към Мегалан, а не към локалната мрежа, както беше досега. И аз не разбрах за кои блокове става въпрос. 52 със сигурност... Но явно и всички други.
С думи прости -- ако попаднете в стая, в която няма кабелчоци, можете директно да се обърнете към Мегалан, а не към локалната мрежа, както беше досега. И аз не разбрах за кои блокове става въпрос. 52 със сигурност... Но явно и всички други.
Горните ги видях обявени във форума им.
Предполагам, че за другитре два доставчика - Нет Ис Сат и онзи, новия, все пак трябва локална мрежа.
Предполагам, че за другитре два доставчика - Нет Ис Сат и онзи, новия, все пак трябва локална мрежа.

-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
//
Мъчно ми е. Имам чувството, че хората ВЪОБЩЕ не оценяват какво правеше това сдружение години наред. По-скоро мрънкат неразбиращо "ми аз що имам две иконки с компютърчета" ... игнорамуси.
Особено мрежорите, дето отделяха време всеки ден да се врат по мазета, между плъхове, над покриви, да обикалят стая по стая и да ръчкат кабели, всичко това единствено from the goodness of their hearts -- без някой да им плаща; ей така, просто ЗА студентите... Мрежата, която изградиха, с всичките безплатни услуги и благинки... Амбицията им тя да нараства и нараства... Или как се стегнаха и си направиха офис. Абе просто съм възхитена, защото наистина правеха всичко в името на НАС, студентите...
Мъчно ми е. Имам чувството, че хората ВЪОБЩЕ не оценяват какво правеше това сдружение години наред. По-скоро мрънкат неразбиращо "ми аз що имам две иконки с компютърчета" ... игнорамуси.
Особено мрежорите, дето отделяха време всеки ден да се врат по мазета, между плъхове, над покриви, да обикалят стая по стая и да ръчкат кабели, всичко това единствено from the goodness of their hearts -- без някой да им плаща; ей така, просто ЗА студентите... Мрежата, която изградиха, с всичките безплатни услуги и благинки... Амбицията им тя да нараства и нараства... Или как се стегнаха и си направиха офис. Абе просто съм възхитена, защото наистина правеха всичко в името на НАС, студентите...
-
кой повика кой почука
- Драскач
да и затова ги чаках да се наканят 3 седмици да ми включат кабела който ненадейно изключвали в края на всяка учебна годинаMERCES_LETIFER написа://

В Студентски град Мегалан налагат безумното изискване да не се ползва безжичен рутер, за да не се "краде" интернет...
Ограничението е по TTL - в google пише достатъчно.
Как се преодолява - най-лесното е с рутер, който променя TTL-а.
По-скъп е от другите рутери, но с "крадене" на интернета разликата се избива бързо.
При интерес да се търси подобен рутер... мога да предложа няколко на доста прилична цена.
zmeyan@abv.bg
Ограничението е по TTL - в google пише достатъчно.
Как се преодолява - най-лесното е с рутер, който променя TTL-а.
По-скъп е от другите рутери, но с "крадене" на интернета разликата се избива бързо.
При интерес да се търси подобен рутер... мога да предложа няколко на доста прилична цена.
zmeyan@abv.bg
- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Студентски съвет на СУ “Св. Климент Охридски” се противопоставя на грубото показване на правото на избор на студентите. - повече информация - ТУК!
А може ли информация кой е вторият доставчик за бл. 51? Доколкото знам също е само Мегалан или пък може би не съм наясно. Същото и за 18-ти блок.agenta написа:Студентски съвет на СУ “Св. Климент Охридски” се противопоставя на грубото показване на правото на избор на студентите. - повече информация - ТУК!
И как може в изявление на СС на СУ да пише "подкрепя свойте колеги".

-
The Darkness Within
- От дъжд на вятър
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Мисля, че NetIsSat също предлагат услугите си в 51ви блок, поне по едно време имаше тяхна брошура, закачена при съобщенията долу.
След ремонта на блока ли?
Аз не съм мяркала и на сайта им не пише да имат. Може и да не е обновен, разбира се, но за СГ с апосочени само блокове на СУ и то такива с локална мрежа - т.е. се съмнявам да са пуснали специално кабели.
Аз не съм мяркала и на сайта им не пише да имат. Може и да не е обновен, разбира се, но за СГ с апосочени само блокове на СУ и то такива с локална мрежа - т.е. се съмнявам да са пуснали специално кабели.

- agenta
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Victoria, благодарим за наблюдателността, грешката е отстранена.
Относно блокове № 51 и 18, Мегалан със сигурност е един от доставчиците, другия е Net Is Sat - ето тук има информация - линк
-
mimikrmvr
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
А някой може ли да ми каже как стои въпросът с интернета в блок 8? Като се настаних видях, че има кабели и попитах, обясниха ми че мога да го ползвам за 23 лв на месец. Името на доставчика обаче не разбрах кое е. Ако някой го е ползвал, нека сподели доволен ли е и евентуално дали може да ползваме услугите и на друг доставчик. 
- stasinka
- Драскач
- Специалност: Туризъм
- Курс: втори
Аз искам да попитам за блок 52 Б. Виждам, че е коментирано, но постовете са доста стари и не знам дали информацията е актуална. 
Пътищата на хората се разделят, защото всеки счита своя за единствено прав. (В. Хочински)

- stefann.
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
За 55Б някой има ли информация как стои въпроса с интернета?