България и Либия

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

На този етап 3 и 5 :?

Другите не са препоръчителни, защото или представят България в лоша светлина, или ще се отразят доста негативно на българите, пребиваващи в Либия към момента.
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

А те чий го дирят там? Не виждат ли какво става, или все се надяват да им се размине? Май и тези 5 нещастнички така са се надявали, а сега? :evil:
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

България не трябва нито да оттгеля дипломати, нито да блъска коли - единствената правилна реакция е протакане и търсене на нови и нови съюзници в ООН, които да притиснат Муамар и той да клекне. Иначе няма да стане.

Колкото и да е жестоко, не може този проблем да се прави държавна драма - тези дами не са отишли там като представители на държавата, а като гастарбайтери, следва че са поели осъзнат риск. Държавата не е длъжна да опрощава външни дългове и да плаща безумни обезщетения, просто тази неприятност се използва активно от путьовци като Гоце, Муньо Паси и прочие дерибеи да се снимат с Кофи Анан и да се правят на заинтересовани с цел дребни популистки успехи.

Според мен през последните година-две България прави всичко по силите си (предвид наистина чутовната некадърност на отговорните за това лица), за да защити тези хора и е грешно да се кудкудяка повече срещу действието или бездействието на държавата - щом са още живи, значи България е успяла да го осигури накак си. А предвид факта, че те са в държава в Африка, населена не с хора, а с либийци, и това си е успех :roll: Молете се на Бог, той вижда :idea:
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Boromir написа: Молете се на Бог, той вижда :idea:
А пък ако жертвате някоя гола девица, в кърпа е вързано ;)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Boromir написа: държава в Африка, населена не с хора, а с либийци,
Грубо и не съвсем вярно, но ми харесва :!:

Давайте предложения де! Аз дадох две, които после сам си оборих. Дано вие имате повече успех!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Joker написа::twisted: Снощи гледах министъра Калфин от САЩ по CNN. Пълна скръб! Държеше се толкова тъпо и протоколно, че на всеки стана ясно - предали са ги и нищо смислено няма да направят! Да им е"а мамата комунистическа! Дори Кондолизката беше по-настъпателна от него! Скопена дипломация! :twisted: :twisted:
Естествено, че един външен министър ще се държи протоколно! Кой ако не той? Какво по-точно е казал? Все пак това е от значение, а не това дали му е дебел задника :idea:

Идея: пращаме отряд от най-добрите спецчасти, щурмуват ареста, отвличат медиците и после нека Кадафи да къса дипломатически отношения колкото си иска - не би му стискало да ни нападне (не че го е страх от великомогъщата ни армия де).
Да ама преди това трябва да се изтеглят всички българи от Либия. Това би било достатъчно ясен знак за това накъде духа вятъра.

Абе пак ми се вижда нереалистично - давайте идеи!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

ВОЙНА!!!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

мисля че освен мърморене по евро-парламенти и други места, нашите управляващи няма да се осмелят да направят нищо адекватно...

колкото и да ми е неприятно да го кажа, но това е синдром на робското мислене, което идеално се вписва в политическия конформизъм! :evil:
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

ми тръгвай бе, Пагане!
а отвличането от ареста за което говори Пора макар и не много реалистично ми се струва най-подходящия вариант - толкова грубо и нагло колкото и самото им задържане... ама ако не бяхме БГ а някои други :?
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Паган, съжалявам, но прекали. Трия всички постове Война , освен първия във сяка тема, защото все пак ти е мнение.
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Смятам, че в момента от българска страна наистина нищо не може да се направи:можело е да се направи в началото на събитията. Както спомена Boromir трябва да се търсят съюзници с голямо влияние върху страната. Предложението за война е пълно безумие:първо, защото не разполагаме с никакъв икономически потенциал, а Либия разполага, и то с доста солиден. Освен това - помислете, че всички арабски държави ще я подкрепят, защото сме участвали във войната във Ирак, следователно в такова противопоставяне ще са срещу нас. Тогава на наша страна ще застане НАТО - това ми прилича вече на края на света. Абсолютен абсурд. А както каза вече някой - кой ще ни даде да си обявяваме война ...
Не мисля, че изтеглянето на дипломатите ни от Либия също е разумно:и без това с тях нямаме /почти/ никакви връзки - да прекъснем и малкото останали, така ли? Това със сигурност ще се изтълкува като признаване на вината!
Моята прогноза е, че в крайна сметка ще пуснат сестрите, но след поне още толкова години. Жалко за всичкото пропиляно време на тези жени.
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

то тогава защо да ги пускат, те и сега са с разбито писихическо здраве, пък тогава... :roll:
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Crematory, за да покажат, че са велики и справедливи пред света. :? :?
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

Цял свят е на наша страна, представените доказателства също подкрепят нашата позиция (поне повечето), тогава кое ще направи либийците велики и справедливи??? :? Колко години трябва да продължи това безсмислено дело? Не упреквам родителите на заразените деца - те си искат възмездието, но всички останали - съдии, прокурори и правителство... Егати, може би подхождам малко по-емоционално отколкото е необходимо обаче познавам едно момче, чиято майка в момента гние в някакъв мизерен либийски затвор. И сега той разбира, че присъдата й е смърт. Справедливост? Величие? :?
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”