Кавалерствате ли?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз наистина ДЪРЖА да се отварят и затварят вратите пред мен и зад мен, когато вървя в компанията на мъж. Но винаги казвам "Благодаря!" или "Мерси!" и категорично не съм съгласна с експлоатирането на мъжката част от човечеството по някакви начини, като се използва терминът "кавалерстване".duh_navodneniq написа:Някои дами често взимат за даденост жестове, които по принцип не са никак, ама никак задължителни... То кавалерство, кавалерство, ама...got написа:Да, ценя, когато ми кавалерстват...Не са СЪВСЕМ изчезнали кавалерите, ама са на изчезване, за жалост...Иначе прави хубаво впечатление...
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ммм нямах предвид отварянето на вратиXin написа:Аз наистина ДЪРЖА да се отварят и затварят вратите пред мен и зад мен, когато вървя в компанията на мъж. Но винаги казвам "Благодаря!" или "Мерси!" и категорично не съм съгласна с експлоатирането на мъжката част от човечеството по някакви начини, като се използва терминът "кавалерстване".duh_navodneniq написа:Някои дами често взимат за даденост жестове, които по принцип не са никак, ама никак задължителни... То кавалерство, кавалерство, ама...got написа:Да, ценя, когато ми кавалерстват...Не са СЪВСЕМ изчезнали кавалерите, ама са на изчезване, за жалост...Иначе прави хубаво впечатление...
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Има доста хора и мъже и жени, които още не са осъзнали, че светът не се върти около тях и следователно приемат за даденост всички да се грижат за тях безпрекословно и ако им откажеш нещо те гледат с едни такива недоумяващи очи, че едва ли не, ти става гузно, как си могъл, ти да им откажеш, на тях, ама те са толкова слаби, толкова беззащитни, как може, как изобщо е възможно ти да имаш други грижи, освен това как да им помогнеш. Много яко манипулиране е това. Ако имаш това предвид, и мен са ме работили така, нищо че съм момиче.
-
duh_navodneniq
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По-скоро имах предвид превръщането на един жест от такъв сам по себе си едва ли не в задължение... Кофти си е, на мен ми се случва през цялото времеXin написа:Има доста хора и мъже и жени, които още не са осъзнали, че светът не се върти около тях и следователно приемат за даденост всички да се грижат за тях безпрекословно и ако им откажеш нещо те гледат с едни такива недоумяващи очи, че едва ли не, ти става гузно, как си могъл, ти да им откажеш, на тях, ама те са толкова слаби, толкова беззащитни, как може, как изобщо е възможно ти да имаш други грижи, освен това как да им помогнеш. Много яко манипулиране е това. Ако имаш това предвид, и мен са ме работили така, нищо че съм момиче.
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Просто спри жестовете за известно време и ще видиш после как хубаво ще се научат да благодарят. Разсърди се при първата липса на признателност, сърди се до извинение и ако пак се случи, пак се разсърди. Някои хора от хубаво не разбиратduh_navodneniq написа: По-скоро имах предвид превръщането на един жест от такъв сам по себе си едва ли не в задължение... Кофти си е, на мен ми се случва през цялото време
Последно промяна от Xin на 19 Дек 2006, 21:49, променено общо 1 път.
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
ами на мен първоначално,когато се запознахме с настоящето ми гадже ми беше мн странно,че даже и неудобно от това,че ми отваряше вратата на колата или че плащаше цялата сметка в заведението
това явно е много показателно за останалите момчета,които съм срещала преди това/перничани-кво да ги праиш
,но и тук си има изключения фкорс
/но пък с хубавите неща лесно се свиква,макар че още не съм съгласна някой да ми плаща сметката
не държа кой знае колко на кавалерските жестове,приемам ги по-скоро като комплименти-показват какво е отношението на другия човек към теб и оставят мн добро впечатление 
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми да, ние сме принудени да затваряме вратите след вас понякога, понеже сте глезени госпожици и са ви много фини ръчичките, а вратата тежиии, тежиии, тежиии. Все пак е хубаво, когато един мъж си признае, че е госпожица, поне не лъже, има стойност в това, предполагам. Особено когато е изречено с особено достойнство. Хубаво е, че се гордееш, че си госпожицаЦиндил-Пиндил написа:Тцъ. Блъскам се като добиче - винаги пръв![]()
(не се ебавам)