Самоподготовка по БЕЛ
Модератор: Boromir
- fly4o
- Танцуващия с клавиатури
- Обратна връзка:
Литературата не е само чувство и емоция....Това да ти идва отвътре ти помага 20-30% за темата...След това, трябва да изчетеш най-подходящите критици..и тогава да седнеш да си пишеш темата...А аз не виждам защо втория формат го възприемате като есе? То си е пак живо интерпретативно, само че съпоставяш две творби по твои виждания,подкрепени ПАК чрез литературни критици....Според мен, за да можеш да го напишеш, трябва първо да си си написал всички останали теми...
Правист,1ви курс,2ра група
I'm a believer
I'm a believer
- TimShel_Girl
- Драскач
- Nuc
- От дъжд на вятър
аз се подготвях сам защото първо не одобрявам частните уроци и второ нямах пари за такива... започнах да уча в началото на юни месец и за месец и нещо минах авторите но с много сериозно четене... вземате си няколко помагала от рода на 120 литературни разработки и тем подобни сядате четете подбирате квото ще ви трябва за дадена тема и готово... а за есе или тема... аз писах есе по простата причина че темата беше за моя "любимец" Далчев който не бях бутнал... но иначе ако знаете много за автора на темата пишете тема.. есетата са много по-опасни като оценка щото не знаеш как ще те приеме комисията... мойто есе нямаше нито увод нито теза и накрая хванах не чак толкова лоша оценка и поне такава която ме допускаше до писмен по журналистика...
успех на всички 
- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Тц! По лит-ра не става без уроци или човек,който да те насочва на какво да наблегнеш(подчертавам--> важно е само някой да ти покаже правилната посока,а не да ти даде на готово материалите и да зубриш)...По история,в известна степен и по география, мисля по-става без уроци,при положение,че имате готовите теми.Там не се налага да измисляте нищо...всичко си го пише
КЪСМЕТ!
"...И гърди геройски на смърт да изложи, И ЕДИН ВРАГ ПОВЕЧ МЪРТЪВ ДА ПОЛОЖИ...!!!"
"...И гърди геройски на смърт да изложи, И ЕДИН ВРАГ ПОВЕЧ МЪРТЪВ ДА ПОЛОЖИ...!!!"
- clessy
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Nuc написа:всеки си има мнението си зависи и от самия човек между другото
и от целите му.. мойта беше да изкарам над 3.50 за да мина на журналистиката и го направих... сигурно за това не ходих на уроци.. не трябва много зор за да изкараш над 3.50
а и нямах излишни пари... т.е. нямах никви пари...
И какво стана?Приеха ли те журналистика?
Не казвам,че сам е невъзможно да се справиш,а че мах добрият успех предполага Учител или Уроци!
Не е вярно, че по Литература не става да се готвиш сам. Става и още как! Аз така направих. Може би трябва да добавя, за да съм коректен
. че майка ми е учителка по Български език и Литература, и че имах най-добре систематизираните и опростени теми. Но трябва да подчертая, че кандидатствах с Литература не защото специалността, която съм искал го е изисквала, а защото това ме влечеше и до известна степен ми се отдаваше.
Темите наистина ги имах на готово, но и това не е съвсем вярно. Давам пример. За Димов темичката ми беше точно четири странички голям формат със ситен шрифт. Това съвсем не беше достатъчно. Така че от там нататък четях Стефанов и другите критици, проявих малко фантазия и то взе, че стана.
Все пак както и да учите най-важно е желанието и постоянството.
Темите наистина ги имах на готово, но и това не е съвсем вярно. Давам пример. За Димов темичката ми беше точно четири странички голям формат със ситен шрифт. Това съвсем не беше достатъчно. Така че от там нататък четях Стефанов и другите критици, проявих малко фантазия и то взе, че стана.
Все пак както и да учите най-важно е желанието и постоянството.
Silence tells me secretly Everything!