Трябва обаче да знаеш, че последните години живота в щатите доста е поскъпнал и е доста по-трудно да си избиеш парите. Някой хора много се лакомят на оферти с високо заплащане, примерно $9,5-10 на час, обаче като ти дават 35 часа на седмица и не можеш да си намериш втора работа си фира. Аз бях в Лас Вегас тази година и съм доста доволен. Не се бутайте в малки градчета, защото там работа е по-трудно да си намериш или поне аз с такова впечатление съм останал от това което съм слушал. И не се стискайте ами разгледайте, безумно е да отидеш в Лас Вегас примерно и да не отидеш до Grand Canyon, но пък всеки с приоритетите си.
Работа в САЩ
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
Librarian
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Заслужава си да опиташ, със сигурност ще се вкараш в приключение
Трябва обаче да знаеш, че последните години живота в щатите доста е поскъпнал и е доста по-трудно да си избиеш парите. Някой хора много се лакомят на оферти с високо заплащане, примерно $9,5-10 на час, обаче като ти дават 35 часа на седмица и не можеш да си намериш втора работа си фира. Аз бях в Лас Вегас тази година и съм доста доволен. Не се бутайте в малки градчета, защото там работа е по-трудно да си намериш или поне аз с такова впечатление съм останал от това което съм слушал. И не се стискайте ами разгледайте, безумно е да отидеш в Лас Вегас примерно и да не отидеш до Grand Canyon, но пък всеки с приоритетите си.
- Ronia
- В началото бе словото
Здравейте!
И аз имам желание да ходя лятото на бригада в САЩ! Звучи ми интересно и т.н., но първо ми е малко сдух с тия изпити...дали ще мога да си ги изтегля...Ако примерно за септември ми останат 3-4 изпита и се върна към края на септември, мога ли да ги държа през окомври с индивидуален портокол или направо ще трябва да прекъсна?? Честно да си призная малко се притеснявам, толкова голямо пътуване, толкова мн нови неща, пък и аз никога не съм работила...знам ли...дали ще успея да се справа...Много ще се радвам още хора, които са ходили в САЩ по тези програми да споделят мнение и опит. И кажете кое е най-важното което трябва да се знае като се отива в САЩ!
А и още нещо, като имаш договор с определен работодател може ли да го прекъснеш, когато поискаш и да си намериш друга работа или този договор те задължава...
Благодаря ви предварително!
И аз имам желание да ходя лятото на бригада в САЩ! Звучи ми интересно и т.н., но първо ми е малко сдух с тия изпити...дали ще мога да си ги изтегля...Ако примерно за септември ми останат 3-4 изпита и се върна към края на септември, мога ли да ги държа през окомври с индивидуален портокол или направо ще трябва да прекъсна?? Честно да си призная малко се притеснявам, толкова голямо пътуване, толкова мн нови неща, пък и аз никога не съм работила...знам ли...дали ще успея да се справа...Много ще се радвам още хора, които са ходили в САЩ по тези програми да споделят мнение и опит. И кажете кое е най-важното което трябва да се знае като се отива в САЩ!
А и още нещо, като имаш договор с определен работодател може ли да го прекъснеш, когато поискаш и да си намериш друга работа или този договор те задължава...
Благодаря ви предварително!
Не разбирате ли, момчета,
каква е мойта цена!
Тя е ниска за летните плажове
и висока за ваш'те сърца!
каква е мойта цена!
Тя е ниска за летните плажове
и висока за ваш'те сърца!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Абе хора, ако сте решили, че искате да отидете кой може да ви спре? Аз няма да отида само защото в ЮФ не гледат на бригадите с добро око ли? Е па да гледат с каквото искат око, аз съм решил, че искам и ще отида. Изпити се изтеглят по-рано. Обикновено не всички преподаватели се съгласяват, но при тези, които откажат се явявате наесен. Вадите си индивидуални протоколи, за което се бръквате с по 20 кинта и си се явявате като бели хора. Но при всички положения трябва да си сългасувате плановете с преподавателоите де.
Към момичето, което се колебае дали да отиде на бригада или не, защото е първокурсничка: аз също започнах с поправителен изпит още на първата сесия (по друг предмет пък бях един от седемте предварително освободени поради хронична гениалност
). Нищо страшно - има други сесии, има индивидуални протоколи. Ако нищо друго не те спира и силно желаеш да отидеш на бригада - давай! И въобще не се стряскай от разни мърморещи лелки в канцеларията. Кое е по-важно? Тяхното презряно мнение или твоето лично?
Колкото до агенциите - разпитвал съм и най-много ми хвалят Интеграл и IBC. В смисъл хора, които са пътували чрез тях са много доволни. Аз лично съм се насочил към вторите. Чувал съм, че и Usit Colors са много стабилни.
Към момичето, което се колебае дали да отиде на бригада или не, защото е първокурсничка: аз също започнах с поправителен изпит още на първата сесия (по друг предмет пък бях един от седемте предварително освободени поради хронична гениалност
Колкото до агенциите - разпитвал съм и най-много ми хвалят Интеграл и IBC. В смисъл хора, които са пътували чрез тях са много доволни. Аз лично съм се насочил към вторите. Чувал съм, че и Usit Colors са много стабилни.
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Арлина Мей
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Всъщност чистих. Всеки ден различни неща. Каквото кажеше хер Бакмац (черен араПин, но супер печен). Бачкането е здраво, но пък плащат добре. Да не говорим, че два месеца живях сам (безценно!), сам се грижих за себе си, размотавах се из Бавария, отскочих до Австрия, карах колело из Мюнхен по страхотните вело-алеи, тренирах си немския, хапвах по 3 шоколада на ден (по 35 цента са, баце) и се понаучих да готвя. 
За да бъда докрай откровен, ще отбележа и минусите: половият ми живот преживя не стагнация, ми рецесия
)
За да бъда докрай откровен, ще отбележа и минусите: половият ми живот преживя не стагнация, ми рецесия
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
don_angelitto написа:Бях изпълнителен директор в Сименс)
Бахти, верно е било суперdon_angelitto написа:Всъщност чистих. Всеки ден различни неща. Каквото кажеше хер Бакмац (черен араПин, но супер печен). Бачкането е здраво, но пък плащат добре. Да не говорим, че два месеца живях сам (безценно!), сам се грижих за себе си, размотавах се из Бавария, отскочих до Австрия, карах колело из Мюнхен по страхотните вело-алеи, тренирах си немския, хапвах по 3 шоколада на ден (по 35 цента са, баце) и се понаучих да готвя.
За да бъда докрай откровен, ще отбележа и минусите: половият ми живот преживя не стагнация, ми рецесия)
- Xpucu
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Бригадите са страхотно изживяване !
Бях лятото за 5 месеца и определено съм доволна !
Изпитите:
Когато започне втория семестър си поогледай преподавателите, запознай се с тях... После виж дали има и други от курса ти, които ще пътуват. Говорете поотделно с всеки преподавател. Повечето са свестни и ако лично ги помолиш ти теглят изпита.
Можеш да запишеш с два невзети, така че ако до двама не се съгласят да ти дадат предварителна дата, пак заминавай. После си взимаш протокола (мисля, че около 18лв струваше), говориш с преподавателя и си насрочваш дата.
Агенцията:
Аз пътувах с Юзит. Шапка им свалям - нямаха грешка! Чак и дойдоха до Щатите да ни видят как сме
Абсолютно всичко, което казаха, че ще направят, го направиха, че даже и повече !
Лятото:
Това не може да се опише с думи. Незаменимо, безценно - давай смело!

Бях лятото за 5 месеца и определено съм доволна !
Изпитите:
Когато започне втория семестър си поогледай преподавателите, запознай се с тях... После виж дали има и други от курса ти, които ще пътуват. Говорете поотделно с всеки преподавател. Повечето са свестни и ако лично ги помолиш ти теглят изпита.
Можеш да запишеш с два невзети, така че ако до двама не се съгласят да ти дадат предварителна дата, пак заминавай. После си взимаш протокола (мисля, че около 18лв струваше), говориш с преподавателя и си насрочваш дата.
Агенцията:
Аз пътувах с Юзит. Шапка им свалям - нямаха грешка! Чак и дойдоха до Щатите да ни видят как сме
Лятото:
Това не може да се опише с думи. Незаменимо, безценно - давай смело!
Просто very нетипична...
-=In Omnia Paratus=-
-=In Omnia Paratus=-
ех във френска филология, може и за другите филологии да е така, практическия френски не може да се тегли:( Затова или седиш до средата на юни тук или се връщаш края на август или става така, че не можеш да запишеш годината и изпускаш 1 година
А така ми се ходи, но юни месец май е леко късничко тепърва да тръгваш, мен все ме съветват за началото на май 
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"