Паган написа:Има такава опция.Или предаваш празна бюлетина,
или удряш един голям "Х" на целия лист и готово.
Едва ли си заслужава да се разкарваш до училището, да висиш пред урните, само заради един Х.
Аз пък почнах да се замислям: дали да не отида да гласувам все пак. При очертаващата се ниска избирателна активност, нищо чудно някакво пълно недоразумение като Волен Сидеров да ни стане президент, после ще берем срам пред целия свят Вотът явно няма да промени нищо в положителна насока, но все пак е добре да гласува тук-таме и някой грамотен, за да не стават абсурдни фалове.
ами вижте, всеки си има право да не гласува, но ако го използва - кой ще разбере? а ако отидеш да праснеш един Х на листчето - поне ще можеш да спиш спокойно че си изказал гласно мнението си за всички кандидати. докато мълчаливият протест е обречен
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента. http://avatek.bg
според мен след като ни се дава право трябва да гласуваме. независимо от това дали се изпълняват предизборните обещания или не!! според мен повечето хора са достатъчно умни,за да се досетят,че това са празни приказки-PR кампании,които подлъгват малко група от хора!!
напоследък малко се гласува,но всички се оплакват от управлението!защо?? кое им дава право? отиваш ,гласуваш и това иманно след изборите ти дава право да недоволстваш,да псуваш политиците,да изискваш от тях нещо. иначе какво-оставяш подкупените роми и цигани да гласуват,оставяш фанатизираните баби и дядовци да гласуват и една шепа нормален народ!
може ,както е казал бай ви ганьо всичките да са маскари,но поне може да си изберем кои точно маскари да са. вярно,всеки си казва,че без или със неговия глас нищо не се променя,че никой не заслужава доверието ни,но накрая всички се оплакват и псуват като гледат новините!ами като не гласувате-трайте си и сърбайте попарата,която други са ви надробили!!
според мен след като ни се дава право трябва да гласуваме. независимо от това дали се изпълняват предизборните обещания или не!! според мен повечето хора са достатъчно умни,за да се досетят,че това са празни приказки-PR кампании,които подлъгват малко група от хора!!
напоследък малко се гласува,но всички се оплакват от управлението!защо?? кое им дава право? отиваш ,гласуваш и това иманно след изборите ти дава право да недоволстваш,да псуваш политиците,да изискваш от тях нещо. иначе какво-оставяш подкупените роми и цигани да гласуват,оставяш фанатизираните баби и дядовци да гласуват и една шепа нормален народ!
може ,както е казал бай ви ганьо всичките да са маскари,но поне може да си изберем кои точно маскари да са. вярно,всеки си казва,че без или със неговия глас нищо не се променя,че никой не заслужава доверието ни,но накрая всички се оплакват и псуват като гледат новините!ами като не гласувате-трайте си и сърбайте попарата,която други са ви надробили!!
Някои хора преди време ме бяха наели че съм наивен като поддържам тезата че трябва да се гласува. Цитирам мнението на Дани по въпроса защото е доста добро. Може още много да сепише по темата, но това е достатъчно според мен. Иначе всеки си има право на мнение. Сговорна дружина планина повдига, ако гласуват всички може да спечели който трябва, друг е въпроса че в момента няма такъв който заслужава народа да се обедини около него!
дани написа:според мен след като ни се дава право трябва да гласуваме. независимо от това дали се изпълняват предизборните обещания или не!! според мен повечето хора са достатъчно умни,за да се досетят,че това са празни приказки-PR кампании,които подлъгват малко група от хора!!
Ауууу...ш'се направя че не съм го прочел това. Безсмислено е да изреждам пак всичките си доводи, но само ще вмъкна, че ....кхм, разсъжденията от този тип са доста еднопосочни и повърхностни... Но окей, гласувай! То каквото и да си кажем, всичко е решено вече и бъдещият президент се знае...
дани написа:според мен след като ни се дава право трябва да гласуваме. независимо от това дали се изпълняват предизборните обещания или не!! според мен повечето хора са достатъчно умни,за да се досетят,че това са празни приказки-PR кампании,които подлъгват малко група от хора!!
Ауууу...ш'се направя че не съм го прочел това. Безсмислено е да изреждам пак всичките си доводи, но само ще вмъкна, че ....кхм, разсъжденията от този тип са доста еднопосочни и повърхностни... Но окей, гласувай! То каквото и да си кажем, всичко е решено вече и бъдещият президент се знае...
Да решен е иначе, подкрепям и твоето твърдение, защото знам защо ти и повечето хора от България мислите по този начин. Каква ирония а, хората са се борили за Демокрация за да се види че дори и когато уж я има, пак нямат шанс! както и да е много е дълга темата не ми се спори сега!
Колкото и да няма за кого да се гласува, мисля че трябва да го правим. Нека гласуваме за някой, който ни е най-малко противен...
...защото ако не изберем по-малкото зло, помагаме на по-голямото...
така, че негласуването също е вид упражняване на глас, но замислете се дали това не е дори по-лошо... и ако в парламента има някой, който въобще не бива да е там, то това е защото сме се въздържали...
От това мнение лъха на тъпня.
виж,това е моето мнение-не ти го налагам,а просто го споделям(нали уж затова е форум) ,така че моля без обиди!!!
Паган написа:Има такава опция.Или предаваш празна бюлетина,
или удряш един голям "Х" на целия лист и готово.
впрочем ако гласуваш с празна бюлетина или с X гласът ти пак се разпределя(не помня точнокак) ,така че това не е опция за гласуване протест.ако ще протестираш по-добре въобще не гласувай!все пак това е личен избор.всеки сам решава .
щом ще се обиждаме-това беше от мен .
аз смятам да гласувам!
дани написа: впрочем ако гласуваш с празна бюлетина или с X гласът ти пак се разпределя(не помня точнокак) ,така че това не е опция за гласуване протест.ако ще протестираш по-добре въобще не гласувай!все пак това е личен избор.всеки сам решава . щом ще се обиждаме-това беше от мен .
аз смятам да гласувам!
Това е основна черта в характера на българина - да върне на другия, да отмъсти.
сега слушайте какво ще ви каже вашият батко-математик:
1. удрянето на Х приравнява силите, тоест ако маса народ ударят Х партиите ще имат близки резултати
2. това за подкупените роми и фанатизирани пенсии си е вярно! имам наблюдения върху политическия живот в братска Македония и там наистина е по-добре да гласуваш за някоя македонска (т.е НЕалбанска) партия, независимо дали е издигнала най-корумпираната и бездарна свиня, родена в Югоизточна Европа. Просто защото албанците в македония си гласуват съвсем организирано и накрая "македонските" партии нямат избор освен да се коалират с тях и дефакто 20% процента албанци успяват да се налагат над останалите (примери - бол).
Но да се върнем у нас: много българи не гласуват, а ДПС си води така наречените "изборни туристи" и какво се получава? Не знам какъв точно процент от населението е турско, но присъствието на ДПС в парламента е по-голям процент...
3. забелязали ли сте, че се откриват избиратлни урни извън страната, само заради няколко българи, живеещи там? това трябва да ви говори нещо...