Само Карибски!:)

Архив на всички останали категории.
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Само Карибски!:)

Мнение от Vaskes »

iliyan написа:Пича тъкмо реши да се върне, ама оная го изигра и го остави на саме с чудовището. :evil:
В момента в който Елизабет го целува, той като че ли вече е тръгнал към каютата си, т.е. е възможно сам да е решил да остане на кораба. Все пак капитаните не изоставят корабите си :P

Иначе филмът е чудесен. Един от любимите ми, всъщност. Хубавото е, че не е просто плосък пиратски екшън, както изглежда на пръв поглед. В смисъл има и по-дълбоки от походката на Джак елементи, които кефят. В imdb какви дискусии се вихрят само :) Най-обичам, когато дадено произведение (било то книга или филм) недоизяснява всичко, а оставя на зрителя да прецени през своята гледна точка какво става всъщност, какво изпитва героят и т.н.
Btw, Джони Деп ние много добре си го знаем, че е пич, но да не подценяваме и Кийра Найтли :P

Филмът също така е толкова чаровен, защото въпреки, че е продукция на Дисни, има много циничен и мръсен хумор на моменти.
Например когато са при Тиа Далма и екипажът вижда черното петно на ръката на Джак. Като вижда реакцията им, Джак казва ""My eyesight's as good as ever!" (може и да не беше точно така). В началото не го загрях, но после прочетох, че навремето бабите разправяли, че ако мастурбираш ще ти поникнат косми по дланта и ще ослепееш. С това петно ръката на Джак изглежда все едно е космясала и в тази връзка, за да се оправдае, той казва, че не е тръгнал да ослепява :lol:
Или пък имаше една сцена, в която стой с разкрачени крака на някакво оръдие май беше, поглежда надолу, усеща се и става от оръдието :)
И разбира се репликата от подписа ми - най-култовата в целия филм! :twisted:
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Винаги ме е било много яд, че не дават Оскар на Джони Деп, не конкретно за този филм, но.. По принцип той играе (според мен) супер добре, но в такива филми, които академиците по default няма да наградят. (И нарочно го прави.)
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Да, Джони Деп определено заслужава Оскар, точно защото се справя прекрасно с разнообразни неконвенционални роли в неконвенционални филми. Засега има две номинации за най-добър актьор, чакаме и да спечели Оскар :)
Brainless Pirate
Гутенберг

Vaskes написа:Да, Джони Деп определено заслужава Оскар, точно защото се справя прекрасно с разнообразни неконвенционални роли в неконвенционални филми. Засега има две номинации за най-добър актьор, чакаме и да спечели Оскар :)
След като в едно старо интервю беше казал Fu*k the Academy по този въпрос, не знам дали побелелите старци там ще го оценят :lol:
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ми те побелелите старци избират много тъпи филми според мен.. :roll:
Аватар
MATEVA
В началото бе словото

Мнение от MATEVA »

Джони е ненормалник!!! Мнооого кефи.
Не само походката-погледа,маниерите,начина, по който говори...
Сценарият на филма е доста добър струва ми се, има доста екстравагантни моменти :)
Жалко, че нямаше култови моменти с Орландо във втората част. Макар, че е сладникав играе доста добре...
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Култов филм! :lol: :lol: :lol:
Toto-I will remember
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

Джони е ненормалник!!! Мнооого кефи.
много искам да съм неговата карибска пиратка :twisted: :twisted:
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Brainless Pirate
Гутенберг

MATEVA написа: Жалко, че нямаше култови моменти с Орландо във втората част. Макар, че е сладникав играе доста добре...
Да ти кажа даже не знам името на героя му, толкова не го забелязвам :)
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Winyan написа:Да ти кажа даже не знам името на героя му, толкова не го забелязвам :)
Риспект! От тримата господа ОрландЧо категорично е на трето място, а на мен пък много ми хареса фактът, че Джак Дейвънпорт (комодор Норингтън) се завърна, щото си ме радваше още от първия филм :lol:

Едит: Тази твар, дето се излюпи от яйцето в подписа ми е много гадна, искам си пак яйце :(
Изображение
Заключено

Обратно към “Други”