Rome Total War

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Re: Rome Total War

Мнение от pora_e_priqtel »

За първи път чувам за този моуд - звучи яко :) Жалко само, че няма да ми тръгне.

Като набиеш даките накъде смяташ да се експандваш? Към Балканите? Мислиш ли да пренасяш войните отвъд морето? :)
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Аз сега играя на "Александър" и се смазвам от кеф. Тази кампания е истинско предизвикателство. Пък и ако имаш "Алекснадър" с пач 1.6 можеш да си инсталираш мода "Lord of the Rings: Total War", което е НЯМА ТАКЪВ КЕФ!!!

Изображение
Изображение
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Boromir написа:Аз сега играя на "Александър" и се смазвам от кеф. Тази кампания е истинско предизвикателство. Пък и ако имаш "Алекснадър" с пач 1.6 можеш да си инсталираш мода "Lord of the Rings: Total War", което е НЯМА ТАКЪВ КЕФ!!!

Изображение
ОМГ, Н, трябва да ми ги дадеш тия неща :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ми, поре, мислех да елиминирам тотално британската заплаха като направя десант на осторова и после да се захващам с брутиите, че тия копелета цяла гърция и анталия са превзели. Сципоните нещо затънаха като направиха египетска кампания та засега не са ми на дневен ред. С тях само се шпионираме из италия.

но проблемът е, че армията ми стана много голяма и много тежка, а галските градове наистина са малки и недоразвити и де факто се издържам от плячкосването на испания в момента. Ама скоро испания ще свърши :?

О, и си преместих столицата в марсилия. Някво яко е. А лидера на фракцията ми е бахти изрода. Първо името му беше някво нормално, после стана Marcus Victor, после Marcus the Brave, после Marcus the Mighty, сега е Marcus the Mean щото одърте и се заседя в един град в северна франция :lol:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ти, като си се заседял в Медиоланиум, какъв ли прякор си си спечелил? :P

На твое място бих оставил британците на острова и бих се ориентирал към средиземноморските крайбрежни градове - примерно в Северна Африка, ако сципиите не са овършали всичко. Ако можеш да вземеш безнаказано нещо в Гърция, или по' на север на Балканите, също е готино :)

Аз прогоних британците от континента и завладях почти целия Иберийски полуостров, без Галисия. На картагенците им беше останала само Кордоба, ама народът се разбунтува и ги свали. После се намесих аз с големия лош гладиус и им гепих града, само че за беда заробих половината население, а трябваше да го избия. Сега имам 5000 гневни картагенци в края на империята си. Столицата ми е Сегеста. Пробвах да я преместя в Марсилия, ама италийските градове възнегодуваха остро. Испанците държат Мароко. Мисля да им го гепя :mrgreen:

Колебая се дали да завладея Коринт от гърците и да се уредя със статуята на Зевс, която дава супер много лоялти, или да оставя брутите да се мъчат и да не им помагам много, щото после ще трябва да се бия с тях. Те бяха на кантар с гърците в продължение на много ходове. Сега им взеха Лариса, но все още силите са горе-долу изравнени. Ако взема Коринт, ще прецакам гърчолята много, а брутите ще си развеят байряка мощно, което не е съвсем в мой интерес. От друга страна по-добре аз първи да взема Коринт, че току виж брутите ме изпреварили.

Почвам да строя флот, че като почне гражданската война, ще трябва да се блокират пристанища и да се потопяват чужди кораби. Ама до въпросната война има още доста време.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Хъхъхъ! Мушнах се под носа на брутите и обсадих Атина, после ще им отмъкна и Спарта. Изпреварих и сципиите и ще взема от испанците Мароко :geek:

Изображение
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Понтийците са се развили доста добре. По принцип са слаби, ама ако ги оставиш да натрупат пари, почват да вадят наемници - сарматска тежка кавалерия, и стават болезнени, особено ако са в мир с Египет.
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мда, лошото е, че май са в мир. Абе мисля тактично да ги заобиколя. Току вижж съм успял да ги насъскам срещу египтяните. Стига ми да си взема Родоския колос, Балканите, Италия, Сицилия и Северна Африка заедно с Египет. Скромен съм, знам :Р
Аватар
Reaver
Да живей словото
Специалност: История (СУ)
Курс: втори

Мнение от Reaver »

pora_e_priqtel написа:Хъхъхъ! Мушнах се под носа на брутите и обсадих Атина, после ще им отмъкна и Спарта. Изпреварих и сципиите и ще взема от испанците Мароко
После що ника ти е Пора е приятел!
S.D.M.F.
Изображение
Бавария написа:Абе т'ва Тери Пратчет е егаси тъпата книга
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

:lol: :lol: :lol:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Това голямото светлосиньо нещо, дето Боромир го мисли за понтийците не са ли всъщност траките :roll:

бтв поре, съвсем скоро ще дойдат реформите на мариус, което може да се окаже неприятна новина за гръцкия ти експедиционен корпус :lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Не ми тръгна пустия Ром и т'ва си е! (няма да е зле най-накрая да си взема компютър, на който вървят и игри по-нови от 2003-а :lol: ) Ама Медийвъл Тотал Уор кърти!
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Smoking Mirror написа:Това голямото светлосиньо нещо, дето Боромир го мисли за понтийците не са ли всъщност траките :roll:

бтв поре, съвсем скоро ще дойдат реформите на мариус, което може да се окаже неприятна новина за гръцкия ти експедиционен корпус :lol:
Сега забелязвам - да, явно е имал предвид траките. Иначе, понеже съм гледал статистиките, и понтийците са се развили добре, но общо взето са встрани от посоката на моята експанзия, а за траките ще се погрижат брутите, тъй като аз ще секна тяхната експанзия на юг и те щат-не щат, ще трябва да воюват с траките.

Абе кога идваха реформите на Марий? Знам, че не са в определена година, а трябва да имам нещо определено - няколко от най-яките казарми ли беше, нек'ви храмове ли беше. В книжката към играта пише "няма да ви кажем, пък!" :Р

Аз ги чакам тъпите реформи вече сума ти време. Сега се чудя къде да си потроша безбройните хастати и принципи. Първите отдавна не ги правя. Искам кохортиии!!!
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Не е имал предвид траките. Траките за нищо не стават и нямат никакъв шанс срещу модерните легиони или легионерската кавалерия. Иначе тежката тракийска пехота има потенциал, ама всичките са голи, пък то без броня... :roll:

Точно за Понт говорех, щот като гледам са взели и Родос, и Халикарнас, и Пергам, а селевкидите, ако изобщо още ги има, едва ли ще ги спрат, още по-малко арменците. От калпавите култури Понт са най-бодливи точно защото са на майната си, нямат силни врагове да ги тормозят, и от Кападокия и нататък се появяват сарматските конници като наемници, а те са танкове.
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мда, всъщност картата на Изток ми е морално остаряла. Селевкидите ги няма отдавна, понтийците владеят Мала Азия, но Родос си е на гърците. Иначе нека брутите се занимават с траките, Ако се затруднят - още по-добре за мен. Не ми се ще обаче да започвам гражданска война, докато зад гърба ми има силни германци.

Споменах ли, че искам кохорти? :Laie_79:
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

ба ли го, аз мислех, че са фиксирана година. Пък то не били наистина...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”