ЕСЕТО ПО ЛИТЕРАТУРА 2006
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Che_Guevara, специално аз не твърдя нищо повече от това, което съм прочела в книжката...само че факт е малко или много, че това е университетско издание, че отпред пише, че е за хора, които ще канд с литература не някъде другаде, а именно в СУ...не вярвам ако толкова много Панов се е отклонил от така или иначе неуточнените критерии за оценяване някой да му позволи да го издаде и на него да пише както вече казах за канд-щи в СУ с БЕЛ... 
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- Kristinche
- В началото бе словото
по-приницп относно втория вариант на изпита по български език и литература пише, че кандидат-студентът трябва да напише аргументативен текст като не се уточнява дали есе,стихотворение и т.н. 
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
everyday_ написа:не вярвам ако толкова много Панов се е отклонил от така или иначе неуточнените критерии за оценяване някой да му позволи да го издаде и на него да пише както вече казах за канд-щи в СУ с БЕЛ...
Ами той човека си има собствено издателство
При толкова много изисквания едва ли е есеСъздаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, който да интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.
Аз съм го учил като дилаог м/у цитати...
П.П. Стихотворение - не ,но поема - по може...
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Kristinche написа:по-приницп относно втория вариант на изпита по български език и литература пише, че кандидат-студентът трябва да напише аргументативен текст като не се уточнява дали есе,стихотворение и т.н.
Абе само това ли момиче е чело справочника бе ?!?!?
Не разбирам за какви есета говорите и какво още дъвчете есе ли е, не е ли, Always с крилца ли е или без ?!?!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
да, знам че си има издателство...само дето акцентът на поста ми не падаше тамjantex написа:everyday_ написа:не вярвам ако толкова много Панов се е отклонил от така или иначе неуточнените критерии за оценяване някой да му позволи да го издаде и на него да пише както вече казах за канд-щи в СУ с БЕЛ...![]()
![]()
![]()
Ами той човека си има собствено издателство![]()
![]()
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Създаване на самостоятелен аргументативен текст в избрана от кандидат-студента жанрова форма, който да интерпретира проблематика, зададена чрез цитати от включените в изпитната програма литературни произведения. Проблемът трябва да бъде изведен и формулиран от кандидат-студента.
И пак някъде в справочника пише, че тази жанрова форма трябва да е от изучаваните в училище (най-общо казано).
И пак някъде в справочника пише, че тази жанрова форма трябва да е от изучаваните в училище (най-общо казано).
- Mom, are we dead yet?
- No, son, but keep trying!
- No, son, but keep trying!
- _kris4eto_
- В началото бе словото
абе вие ако ги слушате тия злета... (ооопс!), резултатът не знам какъв ще бъде. Те казваха и че за литературата ти е достатъчно да учиш само от учебника, ама не е, нали? Някой правилно беше написал: "диалог м/у два цитата"
и както в Югозападния- свободен текст, ама в крайна сметка ти не знаеш какви са изискванията. Защото в крайна сметка всеки си има своя представа за свободния текст, ама проверяващите не се знае как ще го оценят
Така че относно есето... продължавам да не съм съгласна...
*Идеята е да останеш в състояние на постоянно напускане, докато винаги пристигаш.Спестява запознанства и сбогувания*
-
FWWM